Укр
Рус
Капуста Другі страви Французька кухня

Брокколі з яйцем

( 4.8000 4 55 5 оцінок)
807 - переглядів
45 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Брокколі з яйцем - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Є чимало людей, як дітей, так і дорослих, які не дуже люблять овочі, хоча вони мають бути в раціоні харчування обов'язково. Але ж завжди можна придумати якусь цікаву страву, щоб раз і назавжди змінити уявлення про смак овочів. Для будь-якого, навіть самого вибагливого гурмана, можна запропонувати варіант рецепта брокколі з яйцем, тим більше, що така капуста - просто королева овочів, що містить в собі величезну кількість вітамінів.

Інгредієнти

  • Соус гострий 2 ч.л
  • Перець чорний мелений 1/4 ч.л
  • Брокколі 350 г.
  • Зелена цибуля 1/4 скл.
  • Часник 2 зуб.
  • Чеддер 40 г.
  • Яйце 1 шт.
  • Панірувальні сухарі 1/2 скл.
  • Сіль за смаком
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Головна умова відмінного смаку готової їжі - правильний підхід у виборі капусти. Найкраще використовувати капусту з однорідним темно-зеленим кольором. Інакше овоч буде незрілим або навпаки перестиглим. До того ж суцвіття капусти повинні бути пружними і твердими, але при цьому пишними. Так, відразу хочу зауважити, використовувати можна і заморожену капусту, але в такому випадку потрібно звернути увагу на те, щоб в пакеті не було надмірності льоду. Ну, а про те, що броколі має суцвіття з нерівною поверхнею і там може накопичуватися забруднення, думаю зрозуміло всім. Тому, перед вживанням овоч розбираємо на суцвіття і ретельно промиваємо під холодною проточною водою.

Крок - 1
02

Щоб капуста в процесі запікання була жорсткою, її необхідно трохи відварити. Для цього в каструлю заливаємо воду і добре солимо. Доводимо до кипіння, а потім в цій воді бланшируємо протягом 2 хвилин суцвіття брокколі.

Крок - 2
03

Після цього капусту дістаємо з окропу і дрібно нарізаємо гострим ножем. Нашатковану брокколі викладаємо в миску, вливаємо туди ж збите яйце і додаємо панірувальні сухарі.

Крок - 3
04

Потім кидаємо в миску порізану тонкими кільцями зелену цибулю і дрібно натертий сир чеддер.

Крок - 4
05

Ще додаємо подрібнений часник, трохи солимо і перчимо, поливаємо злегка соусом сірача. До речі, гострий соус додавати не обов'язково, особливо якщо страву будуть їсти дітки.

Крок - 5
06

Всі інгредієнти добре перемішуємо і охолоджуємо в холодильнику протягом 20 хвилин.

Крок - 6
07

Розігріваємо духовку до 200 градусів. Дістаємо деко з антипригарним дном. Дістаємо з холодильника приготовлену масу і сформувавши рівномірними шматочками правильної форми, викладаємо на деко.

Крок - 7
08

Запікаємо брокколі з яйцем протягом 8 хвилин, потім перевертаємо і ще стільки ж готуємо на іншій стороні до золотисто-коричневого кольору. Готову страву подаємо до столу гарячою, можна додати улюблений вами соус.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Тушеная капуста - покроковий рецепт, фото 1 Тушеная капуста 40 4 2 з 5 - детальніше -
Квашеная капуста - покроковий рецепт, фото 1 Квашеная капуста 35 8 1 з 5 - детальніше -
Брокколи с чесноком - покроковий рецепт, фото 1 Брокколи с чесноком 65 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Торт Сметанник - покроковий рецепт, фото 1 Торт Сметанник 60 7 3 з 5 - детальніше -
Домашний коньяк из самогона - покроковий рецепт, фото 1 Домашний коньяк из самогона 15 1 3 з 5 - детальніше -
Настоящий борщ - покроковий рецепт, фото 1 Настоящий борщ 120 6 3 з 5 - детальніше -
Овощной суп на кефире без соли - покроковий рецепт, фото 1 Овощной суп на кефире без соли 15 1 1 з 5 - детальніше -