Укр
Рус
thermomix thermomix
Капуста Другі страви Французька кухня

Брокколі з яйцем

760 - переглядів
45 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Брокколі з яйцем - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Є чимало людей, як дітей, так і дорослих, які не дуже люблять овочі, хоча вони мають бути в раціоні харчування обов'язково. Але ж завжди можна придумати якусь цікаву страву, щоб раз і назавжди змінити уявлення про смак овочів. Для будь-якого, навіть самого вибагливого гурмана, можна запропонувати варіант рецепта брокколі з яйцем, тим більше, що така капуста - просто королева овочів, що містить в собі величезну кількість вітамінів.

Інгредієнти

  • Соус гострий 2 ч.л
  • Перець чорний мелений 1/4 ч.л
  • Брокколі 350 г.
  • Зелена цибуля 1/4 скл.
  • Часник 2 зуб.
  • Чеддер 40 г.
  • Яйце 1 шт.
  • Панірувальні сухарі 1/2 скл.
  • Сіль за смаком

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Головна умова відмінного смаку готової їжі - правильний підхід у виборі капусти. Найкраще використовувати капусту з однорідним темно-зеленим кольором. Інакше овоч буде незрілим або навпаки перестиглим. До того ж суцвіття капусти повинні бути пружними і твердими, але при цьому пишними. Так, відразу хочу зауважити, використовувати можна і заморожену капусту, але в такому випадку потрібно звернути увагу на те, щоб в пакеті не було надмірності льоду. Ну, а про те, що броколі має суцвіття з нерівною поверхнею і там може накопичуватися забруднення, думаю зрозуміло всім. Тому, перед вживанням овоч розбираємо на суцвіття і ретельно промиваємо під холодною проточною водою.

    Крок - 1
  2. 02

    Щоб капуста в процесі запікання була жорсткою, її необхідно трохи відварити. Для цього в каструлю заливаємо воду і добре солимо. Доводимо до кипіння, а потім в цій воді бланшируємо протягом 2 хвилин суцвіття брокколі.

    Крок - 2
  3. 03

    Після цього капусту дістаємо з окропу і дрібно нарізаємо гострим ножем. Нашатковану брокколі викладаємо в миску, вливаємо туди ж збите яйце і додаємо панірувальні сухарі.

    Крок - 3
  4. 04

    Потім кидаємо в миску порізану тонкими кільцями зелену цибулю і дрібно натертий сир чеддер.

    Крок - 4
  5. 05

    Ще додаємо подрібнений часник, трохи солимо і перчимо, поливаємо злегка соусом сірача. До речі, гострий соус додавати не обов'язково, особливо якщо страву будуть їсти дітки.

    Крок - 5
  6. 06

    Всі інгредієнти добре перемішуємо і охолоджуємо в холодильнику протягом 20 хвилин.

    Крок - 6
  7. 07

    Розігріваємо духовку до 200 градусів. Дістаємо деко з антипригарним дном. Дістаємо з холодильника приготовлену масу і сформувавши рівномірними шматочками правильної форми, викладаємо на деко.

    Крок - 7
  8. 08

    Запікаємо брокколі з яйцем протягом 8 хвилин, потім перевертаємо і ще стільки ж готуємо на іншій стороні до золотисто-коричневого кольору. Готову страву подаємо до столу гарячою, можна додати улюблений вами соус.

    Крок - 8

Оцінити рецепт