Є чимало людей, як дітей, так і дорослих, які не дуже люблять овочі, хоча вони мають бути в раціоні харчування обов'язково. Але ж завжди можна придумати якусь цікаву страву, щоб раз і назавжди змінити уявлення про смак овочів. Для будь-якого, навіть самого вибагливого гурмана, можна запропонувати варіант рецепта брокколі з яйцем, тим більше, що така капуста - просто королева овочів, що містить в собі величезну кількість вітамінів.
Головна умова відмінного смаку готової їжі - правильний підхід у виборі капусти. Найкраще використовувати капусту з однорідним темно-зеленим кольором. Інакше овоч буде незрілим або навпаки перестиглим. До того ж суцвіття капусти повинні бути пружними і твердими, але при цьому пишними. Так, відразу хочу зауважити, використовувати можна і заморожену капусту, але в такому випадку потрібно звернути увагу на те, щоб в пакеті не було надмірності льоду. Ну, а про те, що броколі має суцвіття з нерівною поверхнею і там може накопичуватися забруднення, думаю зрозуміло всім. Тому, перед вживанням овоч розбираємо на суцвіття і ретельно промиваємо під холодною проточною водою.
Щоб капуста в процесі запікання була жорсткою, її необхідно трохи відварити. Для цього в каструлю заливаємо воду і добре солимо. Доводимо до кипіння, а потім в цій воді бланшируємо протягом 2 хвилин суцвіття брокколі.
Після цього капусту дістаємо з окропу і дрібно нарізаємо гострим ножем. Нашатковану брокколі викладаємо в миску, вливаємо туди ж збите яйце і додаємо панірувальні сухарі.
Потім кидаємо в миску порізану тонкими кільцями зелену цибулю і дрібно натертий сир чеддер.
Ще додаємо подрібнений часник, трохи солимо і перчимо, поливаємо злегка соусом сірача. До речі, гострий соус додавати не обов'язково, особливо якщо страву будуть їсти дітки.
Всі інгредієнти добре перемішуємо і охолоджуємо в холодильнику протягом 20 хвилин.
Розігріваємо духовку до 200 градусів. Дістаємо деко з антипригарним дном. Дістаємо з холодильника приготовлену масу і сформувавши рівномірними шматочками правильної форми, викладаємо на деко.
Запікаємо брокколі з яйцем протягом 8 хвилин, потім перевертаємо і ще стільки ж готуємо на іншій стороні до золотисто-коричневого кольору. Готову страву подаємо до столу гарячою, можна додати улюблений вами соус.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти