Укр
Рус
Гливи Другі страви Французька кухня

Брокколі з гливами

( 4.9444 4 536 36 оцінок)
3057 - переглядів
35 хвилинпорцій - 3складність - 2 з 5
Брокколі з гливами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня, Українська кухня

Дієта: Веганські

Рецепти до свят: День Святого Валентина

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Дуже корисна, дієтична страва - брокколі з вешенками, яка відмінно підійде любителям смачно поїсти без шкоди для фігури або тим, хто поститься. Втім, вона підійде всім, оскільки крім мінімальної кількості калорій, вона володіє неймовірним смаком. Таке поєднання інгредієнтів, а саме грибів з корисною брокколі просто ідеальне, і в результаті ми отримуємо смачну, оригінальну їжу. Така страва прекрасна сама по собі в якості обіду або вечері, а також відмінно підійде до рибних страв.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Брокколі з гливами" (на 100 грам)

  • Білки6.5 гр.
  • Жири11.6 гр.
  • Вуглеводи4 гр.
  • Калорії151 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт

01

Приготувати брокколі з грибами дуже просто і легко, досить слідувати інструкції і виконувати всі вказівки, які за підсумком приведуть вас до відмінного результату. Для початку підготуємо необхідні для цієї страви інгредієнти. Очистимо від лушпиння цибулю і наріжемо її соломкою. Також очистимо імбир і поріжемо маленькими кубиками або ж натремо на тертці. Зубчик часнику теж позбавимо від лушпиння. Тепер починаємо готувати страву. Для цього ставимо на вогонь сковорідку, вливаємо олію і кидаємо шматочок вершкового масла. Коли вершкове масло розтане, кидаємо подрібнену цибулю, імбир і додаємо часник, який пропускаємо через чеснокодавку.

Крок - 1
02

Гриби гарненько миємо, відрізаємо жорсткі ніжки, а капелюшки при необхідності ріжемо смужками. В якості супутника для двох головних інгредієнтів - грибів і броколі - використовуємо яловичину. М'ясо миємо й нарізаємо невеликими шматочками. Також подрібнюємо зелену цибулю. Підсмажуємо цибулю хвилинку-другу, і коли вона трохи підзолотиться, викладаємо на сковорідку гливи. Постійно помішуючи лопаткою вміст, смажимо на великому вогні гриби з цибулею близько трьох хвилин, після чого додаємо м'ясо.

Крок - 2
03

Солимо, перчимо і продовжуємо готувати страву ще кілька хвилин. Після цього, додаємо червоний мелений перець і винний оцет, які надають страві особливої ​​пікантності. Також можна додати трохи соєвого соусу.

Крок - 3
04

Брокколі миємо і розбираємо на суцвіття. Попередньо капусту краще кинути в киплячу воду і варити пару хвилин. Потім відкинути на друшляк, опустити в холодну воду і викласти на рушник, щоб позбутися від зайвої вологи. Ще через хвилину кидаємо на сковорідку брокколі і зелену цибулю. Періодично перемішуючи вміст, готуємо страву ще 3-4 хвилини.

Крок - 4
05

В кінці додаємо томатний соус або пасту, ще раз все перемішуємо і знімаємо сковорідку з вогню. Брокколі з гливами з додаванням яловичини, цибулі та спецій - це відмінний варіант нагодувати сім'ю смачною, оригінальною, ситною стравою.

Крок - 5

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Лечо - покроковий рецепт, фото 1 Лечо 40 5 3 з 5 - детальніше -
Рататуй - покроковий рецепт, фото 1 Рататуй 80 3 3 з 5 - детальніше -
Тарталетки з сьомгою - покроковий рецепт, фото 1 Тарталетки з сьомгою 45 4 3 з 5 - детальніше -
Кльоцки - покроковий рецепт, фото 1 Кльоцки 80 4 3 з 5 - детальніше -