Сьогодні покажемо вам, як приготувати смажену брокколі з часником і лимоном. Обжарка дає інгредієнтам більш глибокий смак. Цей рецепт сподобається навіть тим, хто не любить брокколі.
Нагрійте духовку до 200 - 220 градусів за цельсієм. Розріжте попередньо вимиті лимони навпіл. Відріжте гострим ножем головку часнику, щоб оголити всі зубчики.
Залийте трохи оливкового масла в форму для випічки. Помістіть нарізані лимони в форму, м'якою частиною вниз, і натріть поверх оливковою олією. Посипте фрукт сіллю. Надішліть в заздалегідь розігріту духовку і випікайте близько 45 хвилин.
Помістіть часник в шматочок фольги з оливковою олією. Потріть часник. Оберніть фольгу навколо часнику в запечатаний пакет і покладіть на деко. Встановіть таймер на 25 хвилин. Випікайте часник в духовці теж близько 45 хвилин.
Вимийте і висушіть брокколі. Наріжте квіточками (досить великими скибочками) і помістіть в миску. Змастіть брокколі оливковою олією, посипте меленим чорним перцем і крупною сіллю.
Після закінчення 25 хвилин таймера вийміть з духовки гарячий піднос з часником. Покладіть брокколі на той же піднос, викладіть всі зрізані суцвіття стороною вниз, щоб вони були плоскими і в один шар. Поставте деко в духовку і запікайте ще 20 хвилин, поки броколі не стане золотистим.
Через 45 хвилин вийміть форму з лимонами і піднос з часником і брокколі з духовки. Коли охолоне достатньо, викладіть зубчики часнику в миску. Видавіть м'якоть з одного лимона в ту ж миску і перемішайте. Додайте трохи лимонного соку з форми для випічки.
Додайте трохи оливкового масла, засипте сіль і чорний мелений перець за смаком. Спробуйте і додайте більше лимонної м'якоті / соку, якщо ваші лимони маленькі. Перемішайте і додайте чайну ложку меду, якщо заправка кисла. Додайте нарізану петрушку.
Покладіть запечену і охолоджену брокколі в миску з заправкою. Перемішайте овоч в цій кисло - гострій заправці і подавайте брокколі з часником до вечері.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти