Укр
Рус
thermomix thermomix
Капуста Другі страви Угорська кухня

Брокколі з часником

65 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Брокколі з часником - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Угорська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Сьогодні покажемо вам, як приготувати смажену брокколі з часником і лимоном. Обжарка дає інгредієнтам більш глибокий смак. Цей рецепт сподобається навіть тим, хто не любить брокколі.

Інгредієнти

  • Брокколі 900 г.
  • Лимон 2 шт.
  • Часник 1 шт.
  • Оливкова олія 2 ст.л
  • Мед за смаком
  • Петрушка 1/2 пуч.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Нагрійте духовку до 200 - 220 градусів за цельсієм. Розріжте попередньо вимиті лимони навпіл. Відріжте гострим ножем головку часнику, щоб оголити всі зубчики.

    Крок - 1
  2. 02

    Залийте трохи оливкового масла в форму для випічки. Помістіть нарізані лимони в форму, м'якою частиною вниз, і натріть поверх оливковою олією. Посипте фрукт сіллю. Надішліть в заздалегідь розігріту духовку і випікайте близько 45 хвилин.

    Крок - 2
  3. 03

    Помістіть часник в шматочок фольги з оливковою олією. Потріть часник. Оберніть фольгу навколо часнику в запечатаний пакет і покладіть на деко. Встановіть таймер на 25 хвилин. Випікайте часник в духовці теж близько 45 хвилин.

    Крок - 3
  4. 04

    Вимийте і висушіть брокколі. Наріжте квіточками (досить великими скибочками) і помістіть в миску. Змастіть брокколі оливковою олією, посипте меленим чорним перцем і крупною сіллю.

    Крок - 4
  5. 05

    Після закінчення 25 хвилин таймера вийміть з духовки гарячий піднос з часником. Покладіть брокколі на той же піднос, викладіть всі зрізані суцвіття стороною вниз, щоб вони були плоскими і в один шар. Поставте деко в духовку і запікайте ще 20 хвилин, поки броколі не стане золотистим.

    Крок - 5
  6. 06

    Через 45 хвилин вийміть форму з лимонами і піднос з часником і брокколі з духовки. Коли охолоне достатньо, викладіть зубчики часнику в миску. Видавіть м'якоть з одного лимона в ту ж миску і перемішайте. Додайте трохи лимонного соку з форми для випічки.

    Крок - 6
  7. 07

    Додайте трохи оливкового масла, засипте сіль і чорний мелений перець за смаком. Спробуйте і додайте більше лимонної м'якоті / соку, якщо ваші лимони маленькі. Перемішайте і додайте чайну ложку меду, якщо заправка кисла. Додайте нарізану петрушку.

    Крок - 7
  8. 08

    Покладіть запечену і охолоджену брокколі в миску з заправкою. Перемішайте овоч в цій кисло - гострій заправці і подавайте брокколі з часником до вечері.

    Крок - 8

Оцінити рецепт