Якщо не знаєте, що можна приготувати на обід, скуштуйте британський цибульний суп. Це їжа, яка не є складною у приготуванні, при цьому дуже смачна.
Для приготування цибульного супу вам знадобиться досить багато цього овочу. Виберіть великі цибулини та очистіть від лушпиння. Сполосніть під прохолодною проточною водою, розріжте кожну на дві частини та помістіть на кухонну дошку. Половинки цибулі наріжте півкільцями середньої товщини.
Тепер вам знадобиться чиста та суха глибока сковорідка. Налийте в неї оливкову олію та поставте на невеликий вогонь. Також киньте невелику кількість вершкового масла. Коли масло почне танути, поступово додавайте півкільця цибулі, час від часу перемішуючи.
Заздалегідь приготуйте бульйон із яловичих кісток. Каструлю із бульйоном поставте на вогонь. Додайте жменю нарізаної цибулі та невеликий шматочок пармезану. Лаврове листя трохи помнітьі киньте в бульйон. Горошини чорного перцю роздавіть ножем і відправте до решти інгредієнтів у каструлю. Кип'ятіть на маленькому вогні протягом 15 хвилин, щоб розкрився аромат.
У сковорідку до півкільця цибулі киньте сіль. На маленькому вогні, періодично помішуючи, карамелізуйте цибулю. Після цього додайте гриби еноки, перемішайте і добре обсмажте.
Бульйон зі спеціями обов'язково процідіть через сито. Налийте його в сковорідку з карамелізованою цибулею та грибами. Дайте можливість закипіти, після чого заправте соєвим та рибним соусом. Через кілька хвилин зніміть цибульний суп із плити.
Насипте готовий суп у глибоку жаростійку тарілку. Багет наріжте тонкими скибочками та викладіть зверху. Сир грюйер натріть на дрібній тертці та посипте їм шматочки багету. Тарілку з супом відправте в духовку та запікайте. Сир повинен розплавитися і трохи підрум'янитися. Готовий цибульний суп дістаньте із духовки, посипте сушеною петрушкою і подавайте до столу. Смачного!
Випадкові рецепти