Ще з давніх часів у болгарській, румунській і молдавській кухнях дуже важливим продуктом є добре знайомий сир - бринза. Найчастіше він використовується в якості інгредієнта для різних страв, а також як самостійна закуска. Хороша бринза зі свіжим солонуватим кисломолочним смаком і щільною консистенцією - незмінна начинка для хачапурі, мамалиги, випічки. Крім того, що бринза смачний сир, вона ще й неймовірно корисна для організму, так як містить багато мінеральних речовин. Щоб бути впевненим у тому, що сім'я буде вживати натуральний і корисний продукт, пропоную навчитися готувати такий продукт самостійно.
Звичайно, простіше простого піти в магазин і купити бринзу на свій смак. Але ж будь-кому відомо, що все приготоване власними руками, завжди здається набагато смачнішим, адже ми вкладаємо не тільки свій кулінарний талант, а й душу. Бринза по своїй суті - один з видів сирного сиру і тому в якості сировини для нього може служити сироватка і навіть суха закваска. Але, звичайно ж, найоптимальніший варіант - свіже молоко. Саме від його свіжості і якості залежить успіх приготування цієї кисломолочної продукції. Такий солоний сир можна приготувати з овечого або козячого, але для нас в ідеалі підійде коров'яче молоко. Найкраще запастися свіжим молоком, причому досить високої жирності. Щоб приготувати бринзу в домашніх умовах, нам знадобиться каструля з антипригарним покриттям. Ставимо каструлю на плиту і вливаємо свіже молоко.
При середній температурі доводимо до кипіння, а потім знижуємо температуру і поступово вливаємо винний оцет, при цьому помішуючи молоко дерев'яною лопаткою, трохи присолюємо.
В процесі кип'ятіння молоко починає згортатися, утворюючи грудочки сиру. Відставляємо каструлю з плити, накриваємо кришкою і залишаємо настоятися протягом 15 хвилин.
Після цього ставимо на стіл глибоку посудину, в яку поміщаємо сито. Далі застилаємо його марлевою тканиною і викладаємо туди відтоплений сир.
Зав'язуємо тканину вузликом, здавлюємо, щоб відцідити сироватку і залишаємо на годину, щоб стекла рідина.
За цей час наш продукт повністю відцідимо і можна сміливо діставати готову бринзу з марлі. В результаті ми отримаємо грудку якісного, смачного сиру, який добре ріжеться, має ніжну і м'яку консистенцію, до того ж неймовірно смачний. Задумали приготувати грецький салат - інгредієнт для нього готовий. А приготуйте на сніданок бутерброди з приготовленою бринзою і ваша сім'я буде просто в захваті.
Випадкові рецепти