Брауні з темним шоколадом - корисна і смачна випічка до чаю. Пропонуємо веганський рецепт приготування Брауні без яєць, масла та інших продуктів тваринного походження. У ньому немає навіть цукру, а замість пшеничного використовується вівсяне борошно! Брауні виходять ніжними, вологими, з яскравим шоколадним смаком і ароматом.
Темний шоколад розтопіть в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Якщо для вас не принципово, щоб Брауні були саме веганські, можете взяти звичайний темний шоколад з вмістом какао не менше 56%.
З'єднайте в одній ємності розтоплений шоколад і яблучне пюре без цукру. Щоб отримати таке пюре, досить просто протушкувати яблука на сковороді (з додаванням невеликої кількості води) або запекти в духовці до м'якості, а потім пюрювати блендером або товкачем для картоплі. Якщо хочете, щоб Брауні з темним шоколадом вийшли солодкими, беріть яблука солодші.
Додайте в суміш какао-порошок, харчову соду, сіль, ванільний екстракт і вівсяну муку. Перемішайте інгредієнти блендером або вручну до однорідності. Занадто довго не місіть, інакше заб'єте тісто. Суміш просто повинна стати однорідною.
Застеліть деко пергаментом і викладіть на нього тісто для Брауні одним шаром. Розігрійте духовку до 180 градусів Цельсія і відправте туди деко з тістом на 30-35 хвилин.
Готову випічку вийміть з духовки, остудіть протягом півгодини і наріжте порційними шматочками.
Полийте Брауні будь-яким солодким соусом, посипте шоколадними краплями і подавайте до чаю. Тістечка виходять дуже вологими, соковитими, з насиченим смаком і запахом шоколаду. Насолоджуйтесь!
Випадкові рецепти