Укр
Рус
Бозбаш Другі страви Азербайджанська кухня

Бозбаш з курки

( 4.9091 4 511 11 оцінок)
1943 - переглядів
65 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Бозбаш з курки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Азербайджанська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Бозбаш вважається справжньою візитною карткою азербайджанської кухні. Ця страва являє собою суп з овочами і якимось гарніром, що служить одночасно першою і другою стравою до обіду. Традиційно бозбаш готують з яловичини, овочів і нуту. Але сучасна кулінарія багата на експерименти і нові рішення, і бозбаш не став винятком. Тому однією з версій приготування цієї ситної страви є бозбаш з курки, який і готується швидше, і трохи легше по засвоєнню в організмі, і набір продуктів трохи менший. Але важливо відзначити, що страва усе одно виходить смачною, ситною і живильною, що без сумнівів важливо для повноцінного обіду. Процес приготування бозбашу порадує вас простотою і легкістю. Цю страву зможе приготувати будь-який бажаючий, навіть якщо вона початківець кулінар.

Інгредієнти

  • Куриця 1 шт.
  • Цибуля 2 шт.
  • Куркума 1 щіп.
  • Картопля 5 шт.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Петрушка 1/2 пуч.
  • Масло рослинне 30 г.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку обробимо курячу тушку на порційні частини: відріжемо крила, гомілки і стегна, а грудинку розріжемо уздовж кістки, а також можна перерізати поперек на ребрах, щоб шматки вийшли менше.

Крок - 1
02

Розібрану курку викладаємо в каструлю і заливаємо водою, а потім ставимо її на вогонь, щоб зварити бульйон. Коли вода закипить, потрібно зняти піну, котра утворилася і зменшити вогонь. Готувати курячий бульйон протягом 20 хвилин, а потім дістати курятину шумівкою.

Крок - 2
03

Тим часом очищаємо цибулю від лушпиння і дрібно нарізаємо. Після це ставимо на вогонь сковорідку з рослинним маслом. Коли вона як слід розігріється, кидаємо нарізану цибулю пасерувати.

Крок - 3
04

Трохи підсмаживши її, додаємо куркуму і продовжуємо обсмажувати на середньому вогні. Через кілька хвилин викладаємо на сковорідку відварену курятину і продовжуємо обсмажувати її разом з цибулею до появи золотистої скоринки.

Крок - 4
05

Після цього ставимо бульйон з курки на вогонь і викладаємо в нього вміст сковорідки. Поки бульйон закипає, очистимо і помиємо картоплю і наріжемо її великими шматками (досить розрізати на 4 частини кожну картоплину).

Крок - 5
06

Коли бульйон усе ж закипить, кидаємо картоплю, солимо, перчимо і продовжуємо варити бозбаш до готовності картоплі. Для цього нам знадобиться хвилин 20. Під час приготування стежимо за піною і при необхідності знімаємо її.

Крок - 6
07

По закінченню зазначеного часу перевіряємо картоплю на готовність, вона повинна бути м'яка і легко протикатися виделкою. Курятина піддавалася термообробці раніше, тому по мірі готовності картоплі ми можемо констатувати готовність самого бозбашу.

Крок - 7
08

Готовий азербайджанський бозбаш знімаємо з вогню і швидше розливаємо по тарілкам. При подачі посипаємо подрібненою петрушкою. Наваристий, ароматний бозбаш з курки незважаючи на свою простоту, виходить дуже ситний, з яскравим смаком, який надовго залишиться одним з улюблених серед обідніх страв.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Пельмени жареные - покроковий рецепт, фото 1 Пельмени жареные 60 6 4 з 5 - детальніше -
Аджика простой рецепт - покроковий рецепт, фото 1 Аджика простой рецепт 70 1 3 з 5 - детальніше -
Холодец из баранины - покроковий рецепт, фото 1 Холодец из баранины 360 6 3 з 5 - детальніше -
Драники из тыквы - покроковий рецепт, фото 1 Драники из тыквы 40 4 3 з 5 - детальніше -