Укр
Рус
thermomix thermomix
Бозбаш Перші страви Вірменська кухня

Бозбаш з баранини

60 хвилинпорцій - 5складність - 4 з 5
Бозбаш з баранини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Вірменська кухня, Татарська кухня

Актуальні рецепти: Зима

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Пропоную рецепт найпопулярнішого першого страви хлібосольної вірменської кухні.

Інгредієнти

  • Баранина 1 кг.
  • Вода 3 л.
  • Вершкове масло 50 г.
  • Картопля 4 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Нут 100 г.
  • Болгарський перець 1 шт.
  • Перець чорний горошок за смаком
  • Помідор 2 шт.
  • Яблуко 1 шт.
  • Сіль 1 ст.л
  • Петрушка 1 пуч.
  • Базилік 1 пуч.

Покроковий рецепт

  1. 01

    Нут на ніч замочіть, а вранці відцідіть.Відварену протягом півтори години на невеликому вогні баранину, дістаньте з бульйону і обсмажте на вершковому маслі.

    Крок - 1
  2. 02

    Окремо притоміть нашатковану цибулю, рубаний соломкою болгарський перець і порізані кубиками помідори.

    Крок - 2
  3. 03

    Далі м'ясо знову залийте бульйоном, продовжуйте кип'ятити, кинувши в бульйон нут і обсмажені овочі. Далі киньте кубики картоплі і проваріть до повної її готовності.

    Крок - 3
  4. 04

    В кінці приготування додайте дрібно рубані кислі яблука, посоліть, додайте червоний мелений перець і перець горошок.

    Крок - 4
  5. 05

    Подавайте до столу, додавши свіжу зелень петрушки, базиліка, і лаваш.

    Крок - 5

Оцінити рецепт