Укр
Рус
Бозбаш Перші страви Татарська кухня

Бозбаш з баранини

( 4.8333 4 518 18 оцінок)
2841 - переглядів
110 хвилинпорцій - 5складність - 4 з 5
Бозбаш з баранини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Татарська кухня, Вірменська кухня

Актуальні рецепти: Зима

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Покроковий рецепт смачної тарілки звичайної, легкої, економічного і корисної першої страви з бобових, що ідеально підходить для повсякденного вживання. Повна і смачна страва - бозбаш з баранини, якою можна нагодувати всю сім'ю.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Бозбаш з баранини" (на 100 грам)

  • Білки5.9 гр.
  • Жири5 гр.
  • Вуглеводи11.1 гр.
  • Калорії112 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Перше, що ми повинні зробити, це замочити нут на всю ніч холодною водою. Просто помістимо нут в холодну воду від 8 до 12 годин. Попередньо очищену від лушпиння цибулю і часник наріжемо дуже дрібними шматочками, а червоний сушений перець покладемо в теплу воду для розм'якшення. Моркву наріжемо круглими скибочками не надто тонко. Помістимо невелику каструлю або сотейник з великою кількістю оливкової олії на плиту і прогріємо. Або ж використовуємо скороварку.

Крок - 1
02

Далі додаємо в гаряче масло, попередньо вимиті і нарізані невеликими шматками реберця з баранини, солимо і обсмажуємо м'ясо на середньому вогні, періодично помішуючи до золотистого. Виймаємо шумівкою обсмажене м'ясо на тарілку і відставляємо на час в сторону.

Крок - 2
03

В ту ж чашу скороварки з киплячим маслом додаємо раніше підготовлені овочі: цибулю, часник і нарізану моркву, додаємо дрібку солі і обсмажуємо, постійно мішаючи, поки цибуля не стане м'якою і прозорою.

Крок - 3
04

Тепер ми додаємо вимочений нут, вже висушений і по можливості трохи приварений. Крім того, додаємо в скороварку так само сушений червоний перець чилі, попередньо нарізаний на шматочки.

Крок - 4
05

Додаємо кілька столових ложок томатного соусу і суху паприку і продовжуємо обсмажувати, періодично помішуючи вміст. Тепер кидаємо в скороварку ребра, які ми вже підрум'янили, і дрібку солі.

Крок - 5
06

Покриваємо вміст скороварки водою, закриваємо ємність кришкою і залишаємо кипіти. Як тільки все почне добре кипіти, ми встановлюємо необхідний час і залишаємо вміст варитися приблизно на 1.5 години.

Крок - 6
07

Після закінчення цього часу, ми перевіримо, наскільки нут добре приготований, в разі потреби досипаємо сіль і чорний мелений перець і ретельно все перемішуємо. Готовий бозбаш з баранини розливаємо в супниці, прикрашаємо свіжою зеленню петрушки і подаємо до обіднього столу.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Грибний соус - покроковий рецепт, фото 1 Грибний соус 30 1 2 з 5 - детальніше -
Карпаччо з помідорів з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Карпаччо з помідорів з сиром 30 4 3 з 5 - детальніше -
Мармелад з гарбуза - покроковий рецепт, фото 1 Мармелад з гарбуза 55 3 3 з 5 - детальніше -
Картопляне пюре з баклажанами - покроковий рецепт, фото 1 Картопляне пюре з баклажанами 60 4 3 з 5 - детальніше -