Покроковий рецепт смачної тарілки звичайної, легкої, економічного і корисної першої страви з бобових, що ідеально підходить для повсякденного вживання. Повна і смачна страва - бозбаш з баранини, якою можна нагодувати всю сім'ю.
Перше, що ми повинні зробити, це замочити нут на всю ніч холодною водою. Просто помістимо нут в холодну воду від 8 до 12 годин. Попередньо очищену від лушпиння цибулю і часник наріжемо дуже дрібними шматочками, а червоний сушений перець покладемо в теплу воду для розм'якшення. Моркву наріжемо круглими скибочками не надто тонко. Помістимо невелику каструлю або сотейник з великою кількістю оливкової олії на плиту і прогріємо. Або ж використовуємо скороварку.
Далі додаємо в гаряче масло, попередньо вимиті і нарізані невеликими шматками реберця з баранини, солимо і обсмажуємо м'ясо на середньому вогні, періодично помішуючи до золотистого. Виймаємо шумівкою обсмажене м'ясо на тарілку і відставляємо на час в сторону.
В ту ж чашу скороварки з киплячим маслом додаємо раніше підготовлені овочі: цибулю, часник і нарізану моркву, додаємо дрібку солі і обсмажуємо, постійно мішаючи, поки цибуля не стане м'якою і прозорою.
Тепер ми додаємо вимочений нут, вже висушений і по можливості трохи приварений. Крім того, додаємо в скороварку так само сушений червоний перець чилі, попередньо нарізаний на шматочки.
Додаємо кілька столових ложок томатного соусу і суху паприку і продовжуємо обсмажувати, періодично помішуючи вміст. Тепер кидаємо в скороварку ребра, які ми вже підрум'янили, і дрібку солі.
Покриваємо вміст скороварки водою, закриваємо ємність кришкою і залишаємо кипіти. Як тільки все почне добре кипіти, ми встановлюємо необхідний час і залишаємо вміст варитися приблизно на 1.5 години.
Після закінчення цього часу, ми перевіримо, наскільки нут добре приготований, в разі потреби досипаємо сіль і чорний мелений перець і ретельно все перемішуємо. Готовий бозбаш з баранини розливаємо в супниці, прикрашаємо свіжою зеленню петрушки і подаємо до обіднього столу.
Випадкові рецепти