Укр
Рус
Бозбаш Перші страви Азербайджанська кухня

Бозбаш азербайджанський

( 4.9286 4 514 14 оцінок)

2216 - переглядів
85 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Бозбаш азербайджанський - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Азербайджанська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Пропоную поговорити про азербайджанську кухню - яскравої, пряної, м'ясної, в арсеналі якої не останнє місце займає бозбаш, справжня національна гордість країни. Цей національний суп можна приготувати кількома способами, які відрізняються лише різноманітністю овочів і спецій, але секрет приготування справжнього супу бозбаш кращі кухарі оберігають дуже ревносно. На батьківщині цей суп готується, звісно виключно з баранини, але на сьогоднішній день існує вже багато різновидів і рецептів цього супу і тому, для нього цілком підходить яловичина. Взагалі, традиційно на Кавказі такі супи в ідеалі повинні готуватися на багатті в казані, але я вам запропоную рецепт, за яким ви на своїй домашній кухні без проблем приготуєте азербайджанський бозбаш. А тепер давайте все ж спробуємо випробувати свої кулінарні здібності.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Бозбаш азербайджанський" (на 100 грам)

  • Білки9.5 гр.
  • Жири11.1 гр.
  • Вуглеводи21 гр.
  • Калорії225 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Так, найголовніше, в нашому супі ми використовуємо нут, тому якщо ви будете готувати страву до обіду - намочіть нут на ніч, він обов'язково повинен максимально набрякнути.

Крок - 1
02

А тепер давайте підготуємо м'ясо. Яловичі ребра наріжемо порційними шматками, добре промиємо проточною водою і, склавши в каструлю, заллємо холодною водою. Після цього каструлю, накривши кришкою, ставимо на плиту і на великому вогні доводимо до кипіння.

Крок - 2
03

Коли вода з м'ясом закипить, знімаємо шумівкою накип, добре солимо, знову закриваємо кришку і варимо протягом години., Зменшивши вогонь до середнього.

Крок - 3
04

В цей же час заздалегідь замочений нут пересипаємо в іншу каструлю, наливаємо воду і поміщаємо на плиту. Під закритою кришкою готуємо до напівготовності нуту.

Крок - 4
05

Поки вариться м'ясо і нут, займемося приготуванням фаршу ля фрикадельок. У заздалегідь подрібнене через м'ясорубку яловиче м'ясо дрібно шаткуємо цибулю, її має бути достатньо багато.

Крок - 5
06

Потім вбиваємо куряче яйце, а також кидаємо трохи приварений рис. Після цього суміш солимо, посипаємо перцем і добре перемішуємо.

Крок - 6
07

З приготованого фаршу формуємо кульку, в середину кожного кладемо сушену сливу і формуємо фрикадельки.

Крок - 7
08

Поки ми готували фрикадельки, прийшов час додавати до відварених реберець інші інгредієнти. У каструлю з шматками м'яса перекладаємо проварений нут, перемішуємо і акуратно опускаємо фрикадельки.

Крок - 8
09

Кип'ятимо під закритою кришкою протягом 15 хвилин, а після цього кидаємо в каструлю очищену, вимиту і нарізану четвертинками картоплю.

Крок - 9
10

Варимо до готовності картоплі, додаємо невелику кількість порошку жовтого імбиру, акуратно перемішуємо і, накривши кришкою кип'ятимо буквально кілька хвилин.

Крок - 10
11

Готовий бозбаш розливаємо в глибокі тарілки, обов'язково поклавши в кожну по фрикадельки. Приємного апетиту, насолоджуйтеся.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Тістечко Брауні - покроковий рецепт, фото 1 Тістечко Брауні 35 3 2 з 5 - детальніше -
Буряковий борщ - покроковий рецепт, фото 1 Буряковий борщ 60 5 3 з 5 - детальніше -
Тефтелі з яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Тефтелі з яловичини 55 5 3 з 5 - детальніше -
Простий грибний суп з печериць - покроковий рецепт, фото 1 Простий грибний суп з печериць 45 4 2 з 5 - детальніше -
?>