Пропоную поговорити про азербайджанську кухню - яскравої, пряної, м'ясної, в арсеналі якої не останнє місце займає бозбаш, справжня національна гордість країни. Цей національний суп можна приготувати кількома способами, які відрізняються лише різноманітністю овочів і спецій, але секрет приготування справжнього супу бозбаш кращі кухарі оберігають дуже ревносно. На батьківщині цей суп готується, звісно виключно з баранини, але на сьогоднішній день існує вже багато різновидів і рецептів цього супу і тому, для нього цілком підходить яловичина. Взагалі, традиційно на Кавказі такі супи в ідеалі повинні готуватися на багатті в казані, але я вам запропоную рецепт, за яким ви на своїй домашній кухні без проблем приготуєте азербайджанський бозбаш. А тепер давайте все ж спробуємо випробувати свої кулінарні здібності.
Так, найголовніше, в нашому супі ми використовуємо нут, тому якщо ви будете готувати страву до обіду - намочіть нут на ніч, він обов'язково повинен максимально набрякнути.
А тепер давайте підготуємо м'ясо. Яловичі ребра наріжемо порційними шматками, добре промиємо проточною водою і, склавши в каструлю, заллємо холодною водою. Після цього каструлю, накривши кришкою, ставимо на плиту і на великому вогні доводимо до кипіння.
Коли вода з м'ясом закипить, знімаємо шумівкою накип, добре солимо, знову закриваємо кришку і варимо протягом години., Зменшивши вогонь до середнього.
В цей же час заздалегідь замочений нут пересипаємо в іншу каструлю, наливаємо воду і поміщаємо на плиту. Під закритою кришкою готуємо до напівготовності нуту.
Поки вариться м'ясо і нут, займемося приготуванням фаршу ля фрикадельок. У заздалегідь подрібнене через м'ясорубку яловиче м'ясо дрібно шаткуємо цибулю, її має бути достатньо багато.
Потім вбиваємо куряче яйце, а також кидаємо трохи приварений рис. Після цього суміш солимо, посипаємо перцем і добре перемішуємо.
З приготованого фаршу формуємо кульку, в середину кожного кладемо сушену сливу і формуємо фрикадельки.
Поки ми готували фрикадельки, прийшов час додавати до відварених реберець інші інгредієнти. У каструлю з шматками м'яса перекладаємо проварений нут, перемішуємо і акуратно опускаємо фрикадельки.
Кип'ятимо під закритою кришкою протягом 15 хвилин, а після цього кидаємо в каструлю очищену, вимиту і нарізану четвертинками картоплю.
Варимо до готовності картоплі, додаємо невелику кількість порошку жовтого імбиру, акуратно перемішуємо і, накривши кришкою кип'ятимо буквально кілька хвилин.
Готовий бозбаш розливаємо в глибокі тарілки, обов'язково поклавши в кожну по фрикадельки. Приємного апетиту, насолоджуйтеся.
Випадкові рецепти