Укр
Рус
thermomixthermomix
thermomix
thermomix

Бозбаш азербайджанський

85 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Бозбаш азербайджанський - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Азербайджанська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Пропоную поговорити про азербайджанську кухню - яскравої, пряної, м'ясної, в арсеналі якої не останнє місце займає бозбаш, справжня національна гордість країни. Цей національний суп можна приготувати кількома способами, які відрізняються лише різноманітністю овочів і спецій, але секрет приготування справжнього супу бозбаш кращі кухарі оберігають дуже ревносно. На батьківщині цей суп готується, звісно виключно з баранини, але на сьогоднішній день існує вже багато різновидів і рецептів цього супу і тому, для нього цілком підходить яловичина. Взагалі, традиційно на Кавказі такі супи в ідеалі повинні готуватися на багатті в казані, але я вам запропоную рецепт, за яким ви на своїй домашній кухні без проблем приготуєте азербайджанський бозбаш. А тепер давайте все ж спробуємо випробувати свої кулінарні здібності.

Інгредієнти

Слива сушена6 шт.
Рис1 скл.
Перець чорний мелений1 ч.л
Сіль за смаком
Яйце1 шт.
Цибуля3 шт.
Картопля3 шт.
Нут1 скл.
Фарш яловичий500 г.
Реберця6 шт.
М’ята1 щіп.
Імбир1 ч.л

Покроковий рецепт з фото

01

Так, найголовніше, в нашому супі ми використовуємо нут, тому якщо ви будете готувати страву до обіду - намочіть нут на ніч, він обов'язково повинен максимально набрякнути.

Крок - 1
02

А тепер давайте підготуємо м'ясо. Яловичі ребра наріжемо порційними шматками, добре промиємо проточною водою і, склавши в каструлю, заллємо холодною водою. Після цього каструлю, накривши кришкою, ставимо на плиту і на великому вогні доводимо до кипіння.

Крок - 2
03

Коли вода з м'ясом закипить, знімаємо шумівкою накип, добре солимо, знову закриваємо кришку і варимо протягом години., Зменшивши вогонь до середнього.

Крок - 3
04

В цей же час заздалегідь замочений нут пересипаємо в іншу каструлю, наливаємо воду і поміщаємо на плиту. Під закритою кришкою готуємо до напівготовності нуту.

Крок - 4
05

Поки вариться м'ясо і нут, займемося приготуванням фаршу ля фрикадельок. У заздалегідь подрібнене через м'ясорубку яловиче м'ясо дрібно шаткуємо цибулю, її має бути достатньо багато.

Крок - 5
06

Потім вбиваємо куряче яйце, а також кидаємо трохи приварений рис. Після цього суміш солимо, посипаємо перцем і добре перемішуємо.

Крок - 6
07

З приготованого фаршу формуємо кульку, в середину кожного кладемо сушену сливу і формуємо фрикадельки.

Крок - 7
08

Поки ми готували фрикадельки, прийшов час додавати до відварених реберець інші інгредієнти. У каструлю з шматками м'яса перекладаємо проварений нут, перемішуємо і акуратно опускаємо фрикадельки.

Крок - 8
09

Кип'ятимо під закритою кришкою протягом 15 хвилин, а після цього кидаємо в каструлю очищену, вимиту і нарізану четвертинками картоплю.

Крок - 9
10

Варимо до готовності картоплі, додаємо невелику кількість порошку жовтого імбиру, акуратно перемішуємо і, накривши кришкою кип'ятимо буквально кілька хвилин.

Крок - 10
11

Готовий бозбаш розливаємо в глибокі тарілки, обов'язково поклавши в кожну по фрикадельки. Приємного апетиту, насолоджуйтеся.

Крок - 11

Оцінити рецепт