Укр
Рус
thermomix thermomix
thermomix
thermomix
Бозбаш Перші страви Азербайджанська кухня

Бозбаш азербайджанський

( 4.9286 4 514 14 оцінок)
1842 - переглядів
85 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Бозбаш азербайджанський - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Азербайджанська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Пропоную поговорити про азербайджанську кухню - яскравої, пряної, м'ясної, в арсеналі якої не останнє місце займає бозбаш, справжня національна гордість країни. Цей національний суп можна приготувати кількома способами, які відрізняються лише різноманітністю овочів і спецій, але секрет приготування справжнього супу бозбаш кращі кухарі оберігають дуже ревносно. На батьківщині цей суп готується, звісно виключно з баранини, але на сьогоднішній день існує вже багато різновидів і рецептів цього супу і тому, для нього цілком підходить яловичина. Взагалі, традиційно на Кавказі такі супи в ідеалі повинні готуватися на багатті в казані, але я вам запропоную рецепт, за яким ви на своїй домашній кухні без проблем приготуєте азербайджанський бозбаш. А тепер давайте все ж спробуємо випробувати свої кулінарні здібності.

Інгредієнти

  • Імбир 1 ч.л
  • М’ята 1 щіп.
  • Реберця 600 г.
  • Фарш яловичий 500 г.
  • Нут 1 скл.
  • Картопля 3 шт.
  • Цибуля 3 шт.
  • Яйце 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений 1 ч.л
  • Рис 1 скл.
  • Слива сушена 300 г.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Так, найголовніше, в нашому супі ми використовуємо нут, тому якщо ви будете готувати страву до обіду - намочіть нут на ніч, він обов'язково повинен максимально набрякнути.

Крок - 1
02

А тепер давайте підготуємо м'ясо. Яловичі ребра наріжемо порційними шматками, добре промиємо проточною водою і, склавши в каструлю, заллємо холодною водою. Після цього каструлю, накривши кришкою, ставимо на плиту і на великому вогні доводимо до кипіння.

Крок - 2
03

Коли вода з м'ясом закипить, знімаємо шумівкою накип, добре солимо, знову закриваємо кришку і варимо протягом години., Зменшивши вогонь до середнього.

Крок - 3
04

В цей же час заздалегідь замочений нут пересипаємо в іншу каструлю, наливаємо воду і поміщаємо на плиту. Під закритою кришкою готуємо до напівготовності нуту.

Крок - 4
05

Поки вариться м'ясо і нут, займемося приготуванням фаршу ля фрикадельок. У заздалегідь подрібнене через м'ясорубку яловиче м'ясо дрібно шаткуємо цибулю, її має бути достатньо багато.

Крок - 5
06

Потім вбиваємо куряче яйце, а також кидаємо трохи приварений рис. Після цього суміш солимо, посипаємо перцем і добре перемішуємо.

Крок - 6
07

З приготованого фаршу формуємо кульку, в середину кожного кладемо сушену сливу і формуємо фрикадельки.

Крок - 7
08

Поки ми готували фрикадельки, прийшов час додавати до відварених реберець інші інгредієнти. У каструлю з шматками м'яса перекладаємо проварений нут, перемішуємо і акуратно опускаємо фрикадельки.

Крок - 8
09

Кип'ятимо під закритою кришкою протягом 15 хвилин, а після цього кидаємо в каструлю очищену, вимиту і нарізану четвертинками картоплю.

Крок - 9
10

Варимо до готовності картоплі, додаємо невелику кількість порошку жовтого імбиру, акуратно перемішуємо і, накривши кришкою кип'ятимо буквально кілька хвилин.

Крок - 10
11

Готовий бозбаш розливаємо в глибокі тарілки, обов'язково поклавши в кожну по фрикадельки. Приємного апетиту, насолоджуйтеся.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Свинина по-чоловічому - покроковий рецепт, фото 1 Свинина по-чоловічому 40 4 3 з 5 - детальніше -
Сабайон класичний - покроковий рецепт, фото 1 Сабайон класичний 30 2 3 з 5 - детальніше -
Рататуй з кабачків - покроковий рецепт, фото 1 Рататуй з кабачків 50 6 3 з 5 - детальніше -