Укр
Рус
Маринад для овочів Консервування Українська кухня

Борщова заправка

( 5.0000 5 55 5 оцінок)

693 - переглядів
45 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Борщова заправка - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Польська кухня, Білоруська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Є хороша можливість використовувати надлишки овочів, зберігши їх до зимових холодів в якості борщової заправки.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Борщова заправка" (на 100 грам)

  • Білки0.5 гр.
  • Жири3.2 гр.
  • Вуглеводи11.1 гр.
  • Калорії81 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування борщової заправки в першу чергу вам знадобиться буряк. Помийте його під проточною водою, помістіть у велику каструлю і залийте водою. Поставте на вогонь. Варіть буряк близько 30 - 40 хвилин. Після зніміть з плити, злийте рідину і залиште остигати.

Крок - 1
02

Наступний продукт, який необхідно підготувати, це кабачки. Ретельно помийте їх під краном. Візьміть велику миску і натріть в неї кабачки на крупну тертку.

Крок - 2
03

Необхідну кількість ріпчастої цибулі очистіть від лушпиння і сполосніть під прохолодною водою. Помістіть на кухонну дошку і наріжте півкільцями. Дістаньте чисту каструлю і налийте в неї невелику кількість рослинної олії. Коли вона нагріється, відправте в каструлю нарізану цибулю. Трохи її обсмажте, додайте сушені трави - орегано і базилік, ретельно перемішайте з допомогою лопатки.

Крок - 3
04

Через деякий час додайте до цибулі натерті кабачки. Киньте цукор і сіль. Ретельно перемішуйте лопаткою, нагріваючи до розчинення цукру, але не даючи закипіти. Коли цукор повністю розтане, зніміть каструлю з овочами з вогню.

Крок - 4
05

Поки займіться вареним буряком. Очистіть його від шкірки, обріжте краї. Натріть буряк на крупній тертці. Роблячи це, обов'язково користуйтеся гумовими рукавичками, інакше буряк покрасить вам руки.

Крок - 5
06

З'єднайте в одній великій каструлі натертий на крупній тертці буряк і обсмажену цибулю з кабачками. Відміряйте вказану в рецепті кількість оцту і рослинного масла, додайте в каструлю з овочами. Приправте чорним меленим перцем за смаком. Краще використовувати мелений перець.

Крок - 6
07

Всі інгредієнти в каструлі ретельно перемішайте. При необхідності підкоректуйте смак. Розкладіть отриману овочеву масу по стерильним банкам. Щільно закрийте кришками.

Крок - 7
08

Помістіть банки в чисту каструлю і залийте водою, щоб вода не діставала до кришок. Поставте на вогонь. Нагрівайте близько 10 хвилин, щоб маса всередині добре прогрілася. Потім пастеризуйте ще близько 20 хвилин. Дістаньте банки з води і остудіть. Зберігайте борщову заправку в прохолодному темному місці. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Равіолі з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Равіолі з грибами 65 5 3 з 5 - детальніше -
Олів’є зі свіжими огірками - покроковий рецепт, фото 1 Олів’є зі свіжими огірками 45 4 3 з 5 - детальніше -
Булочка з родзинками - покроковий рецепт, фото 1 Булочка з родзинками 75 1 3 з 5 - детальніше -
Торт "Фруктова ніжність" - покроковий рецепт, фото 1 Торт "Фруктова ніжність" 75 5 3 з 5 - детальніше -