Борщ - традиційна перша страва, одна з найпопулярніших серед українського населення. Існує дуже багато рецептів борщу. Сьогодні ми вам пропонуємо приготувати борщ з яловичиною. І нехай на це у вас піде трохи більше часу, але результат того вартий. Борщ виходить дуже наваристий і ароматний.
Щоб вийшов смачний борщ з яловичиною, найголовніше - приготувати наваристий бульйон. Вам знадобляться яловичі мозкові кістки. Щоб борщ вийшов ароматніше, їх треба попередньо запекти. Для цього візьміть деко, застеліть його фольгою для запікання, покладіть кістки і полийте їх невеликою кількістю рослинного масла. Надішліть деко в розігріту до 180 градусів духовку на 5 - 10 хвилин, щоб трохи підрумянились.
Тим часом, займіться яловичою гомілкою. На дно каструлі, в якій потім будете варити бульйон, налийте трохи олії. Обсмажте в ньому шматки яловичої гомілки з двох сторін.
У каструлю до яловичої гомілки помістіть запечені кістки. Налийте пиво і воду (або тільки воду), киньте лавровий лист. Коли рідина буде закипати, зніміть шумівкою піну, що утворилася. Залиште бульйон варитися на маленькому вогні протягом 2,5 годин.
По закінченню цього періоду, дістаньте з бульйону м'ясо в окрему тарілку. Продовжуйте варити кістки ще близько 3 годин. Готовий бульйон процідіть через сито в каструлю, в якій будете варити борщ. Відставте поки його в сторону.
Буряк помийте і загорніть у фольгу. Запікайте в духовці при температурі 180 градусів протягом 1 - 1,5 годин, до м'якості. Готовий буряк почистіть і потріть на крупній тертці.
Візьміть більшу частину, від потрібної кількості, морквини, натріть на крупній тертці і обсмажте її на сковорідці з рослинним маслом на маленькому вогні. Після викладіть моркву в тарілку.
Цибулю почистіть і сполосніть під холодною водою. Дрібно наріжте і на цій же сковорідці, періодично помішуючи, обсмажте до золотистого кольору.
У сковорідку до цибулі додайте дрібно порубаний часник, обсмажену перед цим морквину, посоліть і киньте трохи цукру. Сюди ж додайте подрібнені в блендері помідори і томатну пасту. Все ретельно перемішайте і протушкуйте на маленькому вогні протягом 5 - 10 хвилин.
Щоб борщ вийшов не таким жирним, зніміть з бульйону застиглий зверху жир. Його ви можете використовувати для приготування інших страв. Поставте каструлю з бульйоном на вогонь.
Помийте, почистіть і наріжте на кухонній дошці кубиками картоплю. Киньте її в каструлю з бульйоном, посоліть за смаком, перемішайте. Залиште варитися протягом 10 хвилин.
Тим часом, почистіть залишену моркву. Помийте і наріжте її півколом. Дрібно наріжте капусту. Надішліть овочі в каструлю. Варіть ще хвилин 10 - 20.
Тепер додайте зварене раніше м'ясо і натертий запечений буряк. Перемішайте. Якщо борщ виходить сильно густим, можете трохи розбавити його водою.
Так само не забудьте висипати в борщ зажарку з цибулі, моркви і помідорів. Ретельно все перемішайте і спробуйте, можливо потрібно ще додати сіль або цукру за смаком. Залиште каструлю з борщем на вогні ще на кілька хвилин.
Поки борщ закінчує готуватися, викладіть кілька смужок бекону на деко, застелене фольгою і запечіть його в духовці. Подрібніть зелень кропу. Насипте свіжозварений борщ з яловичиною в тарілку. Зверху киньте дрібно порізаний запечений бекон, щіпку кропу і кілька ложок сметани. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти