Червоний борщ це традиційна перша страва українців. Його готують з квасолею, грибами або копченостями. Я пропоную рецепт традиційного червоного борщу.
В першу чергу, промиємо добре м'ясо. Поріжемо його на шматки і вкладемо в каструльку з підсоленою водою. Поставити на помірний вогонь і стежити, щоб до закипання встигнути зібрати накип. Коли закипить, бульйон накрити кришкою і варити на повільному вогні близько години.
Помити картоплю з капустою під проточною водою. Порізати картоплю кубиками середньої величини і відправити в бульйон, знову довести до кипіння. Цим часом шаткуємо капусту і опускаємо в каструлю.
Тепер приготуємо заправку. Для цього ретельно вимиємо і почистимо овочі. Цибулю дрібно поріжемо, а моркву з буряком натремо на тертці крупніше. Помідор з (добре вичищеним від кісточок) перцем пошинкуємо тонкою соломкою.
Наливаємо в сковорідку олію і коли вона розігрівається викладаємо на неї цибулю, злегка обсмажуємо, помішуючи. Додаємо помідор з перцем і морквою, а в останню чергу буряк. Все добре помішуючи, докласти томатну пасту. А потім накрити кришкою і дати трохи притушкуватись. Переливаємо в каструльку все те, що у нас є на сковороді, додаючи спеції і цукор. Помішуємо і залишаємо кипіти на 20 хвилин.
За 3 хвилини до того, як збираєтесь вимикати борщ, додайте в нього (раніше подрібнені в часникодавці) 3 зубчики часнику. Даємо борщу ще хвилин 20 настоятися, а самі нарізаємо зелень. Додамо її кожному в миску з борщем. Кидаємо ложку сметани!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти