Укр
Рус
Борщ Перші страви Українська кухня

Борщ український червоний

( 4.8571 4 528 28 оцінок)
2683 - переглядів
100 хвилинпорцій - 7складність - 3 з 5
Борщ український червоний - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Червоний борщ  це традиційна перша страва українців. Його готують з квасолею, грибами або копченостями. Я пропоную рецепт традиційного червоного борщу.

Інгредієнти

  • Вода 3 л.
  • М’ясо 600 г.
  • Картопля 4 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Буряк 1 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Помідор 3 шт.
  • Болгарський перець 2 шт.
  • Капуста 1 шт.
  • Кріп 1 пуч.
  • Петрушка 1 пуч.
  • Часник 3 зуб.
  • Паста томат 3 ст.л
  • Цукор 1 ч.л
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Лавровий лист 5 шт.
  • Масло рослинне 30 мл.
  • Сметана 50 г.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу, промиємо добре м'ясо. Поріжемо його на шматки і вкладемо в каструльку з підсоленою водою. Поставити на помірний  вогонь  і стежити, щоб до закипання встигнути зібрати накип. Коли закипить, бульйон накрити кришкою і варити на повільному вогні близько години.

Крок - 1
02

Помити картоплю з капустою під проточною водою. Порізати картоплю кубиками середньої величини і відправити в бульйон, знову довести до кипіння. Цим часом шаткуємо капусту і опускаємо в каструлю.

Крок - 2
03

Тепер приготуємо заправку. Для цього ретельно вимиємо і почистимо овочі. Цибулю дрібно поріжемо, а моркву  з буряком натремо на тертці крупніше. Помідор з (добре вичищеним від кісточок) перцем пошинкуємо тонкою соломкою.

Крок - 3
04

Наливаємо в сковорідку олію і коли вона розігрівається викладаємо на неї цибулю,  злегка обсмажуємо, помішуючи. Додаємо  помідор з перцем і морквою, а в останню чергу буряк. Все добре помішуючи, докласти томатну пасту. А потім накрити кришкою і дати трохи притушкуватись. Переливаємо в каструльку все те, що у нас є на сковороді, додаючи спеції і цукор. Помішуємо і залишаємо кипіти на 20 хвилин.

Крок - 4
05

За 3 хвилини до того, як збираєтесь  вимикати борщ, додайте в нього (раніше подрібнені  в часникодавці) 3 зубчики часнику.  Даємо борщу ще хвилин 20 настоятися, а самі нарізаємо зелень.  Додамо її кожному в миску з борщем. Кидаємо ложку сметани!

Крок - 5

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Борщ без свеклы - покроковий рецепт, фото 1 Борщ без свеклы 55 5 4 з 5 - детальніше -
Свекольный борщ - покроковий рецепт, фото 1 Свекольный борщ 60 5 3 з 5 - детальніше -
Борщ с красной капустой - покроковий рецепт, фото 1 Борщ с красной капустой 85 6 4 з 5 - детальніше -
Русский борщ - покроковий рецепт, фото 1 Русский борщ 60 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Шаурма с мясом - покроковий рецепт, фото 1 Шаурма с мясом 30 4 2 з 5 - детальніше -
Апельсиновый маршмеллоу - покроковий рецепт, фото 1 Апельсиновый маршмеллоу 45 3 3 з 5 - детальніше -
Рисовая каша - покроковий рецепт, фото 1 Рисовая каша 30 4 2 з 5 - детальніше -