Укр
Рус
thermomixthermomix
thermomix
thermomix

Борщ український червоний

100 хвилинпорцій - 7складність - 3 з 5
Борщ український червоний - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Червоний борщ  це традиційна перша страва українців. Його готують з квасолею, грибами або копченостями. Я пропоную рецепт традиційного червоного борщу.

Інгредієнти

Вода3 л.
М’ясо600 г.
Картопля4 шт.
Морква1 шт.
Буряк1 шт.
Цибуля1 шт.
Помідор3 шт.
Болгарський перець2 шт.
Капуста1 шт.
Кріп1 пуч.
Петрушка1 пуч.
Часник3 зуб.
Паста томат3 ст.л
Цукор1 ч.л
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Лавровий лист5 шт.
Масло рослинне30 мл.
Сметана50 г.

Покроковий рецепт

01

В першу чергу, промиємо добре м'ясо. Поріжемо його на шматки і вкладемо в каструльку з підсоленою водою. Поставити на помірний  вогонь  і стежити, щоб до закипання встигнути зібрати накип. Коли закипить, бульйон накрити кришкою і варити на повільному вогні близько години.

Крок - 1
02

Помити картоплю з капустою під проточною водою. Порізати картоплю кубиками середньої величини і відправити в бульйон, знову довести до кипіння. Цим часом шаткуємо капусту і опускаємо в каструлю.

Крок - 2
03

Тепер приготуємо заправку. Для цього ретельно вимиємо і почистимо овочі. Цибулю дрібно поріжемо, а моркву  з буряком натремо на тертці крупніше. Помідор з (добре вичищеним від кісточок) перцем пошинкуємо тонкою соломкою.

Крок - 3
04

Наливаємо в сковорідку олію і коли вона розігрівається викладаємо на неї цибулю,  злегка обсмажуємо, помішуючи. Додаємо  помідор з перцем і морквою, а в останню чергу буряк. Все добре помішуючи, докласти томатну пасту. А потім накрити кришкою і дати трохи притушкуватись. Переливаємо в каструльку все те, що у нас є на сковороді, додаючи спеції і цукор. Помішуємо і залишаємо кипіти на 20 хвилин.

Крок - 4
05

За 3 хвилини до того, як збираєтесь  вимикати борщ, додайте в нього (раніше подрібнені  в часникодавці) 3 зубчики часнику.  Даємо борщу ще хвилин 20 настоятися, а самі нарізаємо зелень.  Додамо її кожному в миску з борщем. Кидаємо ложку сметани!

Крок - 5

Оцінити рецепт