Укр
Рус
Борщ Перші страви Українська кухня

Борщ український червоний

( 4.8571 4 528 28 оцінок)

3069 - переглядів
100 хвилин порцій - 7 складність - 3 з 5
Борщ український червоний - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Червоний борщ  це традиційна перша страва українців. Його готують з квасолею, грибами або копченостями. Я пропоную рецепт традиційного червоного борщу.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Борщ український червоний" (на 100 грам)

  • Білки2.4 гр.
  • Жири1.8 гр.
  • Вуглеводи3.6 гр.
  • Калорії42 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу, промиємо добре м'ясо. Поріжемо його на шматки і вкладемо в каструльку з підсоленою водою. Поставити на помірний  вогонь  і стежити, щоб до закипання встигнути зібрати накип. Коли закипить, бульйон накрити кришкою і варити на повільному вогні близько години.

Крок - 1
02

Помити картоплю з капустою під проточною водою. Порізати картоплю кубиками середньої величини і відправити в бульйон, знову довести до кипіння. Цим часом шаткуємо капусту і опускаємо в каструлю.

Крок - 2
03

Тепер приготуємо заправку. Для цього ретельно вимиємо і почистимо овочі. Цибулю дрібно поріжемо, а моркву  з буряком натремо на тертці крупніше. Помідор з (добре вичищеним від кісточок) перцем пошинкуємо тонкою соломкою.

Крок - 3
04

Наливаємо в сковорідку олію і коли вона розігрівається викладаємо на неї цибулю,  злегка обсмажуємо, помішуючи. Додаємо  помідор з перцем і морквою, а в останню чергу буряк. Все добре помішуючи, докласти томатну пасту. А потім накрити кришкою і дати трохи притушкуватись. Переливаємо в каструльку все те, що у нас є на сковороді, додаючи спеції і цукор. Помішуємо і залишаємо кипіти на 20 хвилин.

Крок - 4
05

За 3 хвилини до того, як збираєтесь  вимикати борщ, додайте в нього (раніше подрібнені  в часникодавці) 3 зубчики часнику.  Даємо борщу ще хвилин 20 настоятися, а самі нарізаємо зелень.  Додамо її кожному в миску з борщем. Кидаємо ложку сметани!

Крок - 5

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Свиняча печінка - покроковий рецепт, фото 1 Свиняча печінка 35 3 2 з 5 - детальніше -
Стейки тріски в соусі - покроковий рецепт, фото 1 Стейки тріски в соусі 45 2 3 з 5 - детальніше -
Королівська ватрушка - покроковий рецепт, фото 1 Королівська ватрушка 120 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Засолка огірків - покроковий рецепт, фото 1 Засолка огірків 40 8 3 з 5 - детальніше -
Куряче філе по-китайськи - покроковий рецепт, фото 1 Куряче філе по-китайськи 50 4 3 з 5 - детальніше -