Укр
Рус
thermomix thermomix
Борщ Перші страви Українська кухня

Борщ простий

60 хвилинпорцій - 5складність - 3 з 5
Борщ простий - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Смачна страва - не обов'язково вишукана, можна приготувати просто і традиційно.

Інгредієнти

  • Реберця 0.5 кг.
  • Картопля 8 шт.
  • Капуста 1 кг.
  • Морква 1 шт.
  • Буряк 1 шт.
  • Болгарський перець 1 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Паста томат 2 ст.л
  • Помідор 1 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Борошно 1 1/2 ст.л
  • Масло рослинне 30 мл.
  • Сіль за смаком
  • Приправи за смаком
  • Лавровий лист за смаком
  • Зелень 1 пуч.
  • Сметана 50 г.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Реберця свинячі киньте в казанок, заливши 1 л холодної води, кип'ятіть хвилин 40, періодично знімаючи накип.

    Крок - 1
  2. 02

    Потім до бульйону з реберцями киньте порізану кубиками картоплю.

    Крок - 2
  3. 03

    Наріжте капусту, добре присоліть і, прим'яв, теж викладіть до м'яса.

    Крок - 3
  4. 04

    У сковороді з розігрітим рослинним маслом пасеруйте на слабкому вогні рублену цибулю, додайте нашаткований смужками солодкий перець і скибочки помідора, трохи обсмажте, покладіть в сковорідку потерту моркву і буряк, накрийте кришкою, тушкуйте хвилин 7.

    Крок - 4
  5. 05

    У кружці з'єднайте борошно з томатною пастою, розбавте холодною водою, ретельно перемішайте, розім'явши грудочки, влийте в овочі, підсмажте, помішуючи, і перекладіть вміст сковорідки в казанок.

    Крок - 5
  6. 06

    Помішайте борщ, покладіть спеції, лавровий лист, посоліть. Дайте борщу настоятися, приправивши посіченим часником, близько години.

    Крок - 6
  7. 07

    Подавайте, посипавши свіжою зеленню, заправивши сметаною, зі свіжими пампушками або білим хлібом.

    Крок - 7

Оцінити рецепт