Укр
Рус
Борщ Перші страви Українська кухня

Борщ український

( 4.9000 4 510 10 оцінок)

965 - переглядів
65 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Борщ український - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Неймовірно смачний, густий і ароматний борщ - ідеальне рішення для ситного обіду. Хоч приготування і забирає чимало часу, але процес його зовсім нескладний. Слідуючи нашим рецептам, приготувати національну українську страву зможе навіть початківець кулінар.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Борщ український" (на 100 грам)

  • Білки2.1 гр.
  • Жири1.4 гр.
  • Вуглеводи3.8 гр.
  • Калорії37 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

М'ясну м'якоть покладіть в каструлю, додайте очищену цибулину, один болгарський перець, лавровий лист, корінь селери і корінь пастернаку. Залийте 3 літрами води, накрийте кришкою і поставте на сильний вогонь.

Крок - 1
02

Перед закипанням бульйону зберіть шумівкою піну і варіть на середньому вогні протягом 1,5-2 години. Після закінчення зазначеного часу, дістаньте з бульйону м'ясо і овочі.

Крок - 2
03

Приготуйте інші овочі. Моркву, буряк, цибулю, перець і картоплю очистіть від шкірки, ретельно вимийте і висушіть. Нашинкуйтекапусту. Картоплю, моркву і перець наріжте кубиками і висипте в киплячий бульйон і прокип'ятіть протягом 30 хвилин.

Крок - 3
04

На сковороду налийте олію і поставте на середній вогонь. У розігріту жаровню додайте дрібно нарізану цибулину і томатну пасту. Обсмажуйте протягом 2 хвилин постійно помішуючи. Цибуля повинна придбати золотистий колір. Потім додайте натертий на крупній тертці буряк і тушкуйте ще 15-20 хвилин.

Крок - 4
05

Перевірте готовність картоплі ножем. Якщо овоч м'який, всипте в бульйон квасолю, нарізане шматочками варене м'ясо і зажарку. Посоліть і ретельно перемішайте. Під час готування вода википить, долийте в каструлю приблизно 2 літри води і дайте прокипіти 5 хвилин.

Крок - 5
06

Вимийте під проточною водою петрушку, обсушіть і подрібніть. Цибулину і часник очистіть від лушпиння. Цибулю наріжте дрібними кубиками, а часник пропустіть через спеціальний прес. Додайте свіжі прянощі в борщ і варіть під кришкою ще 20-30 хвилин. Готову страву подавайте в гарячому вигляді в порціонному блюді, додавши сметану за смаком. Смачного!

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Торт Зебра - покроковий рецепт, фото 1 Торт Зебра 100 7 3 з 5 - детальніше -
Торт Київський - покроковий рецепт, фото 1 Торт Київський 150 7 4 з 5 - детальніше -
Груші мочені в шоколаді - покроковий рецепт, фото 1 Груші мочені в шоколаді 35 1 2 з 5 - детальніше -
Плюшка - покроковий рецепт, фото 1 Плюшка 120 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Грибний суп пюре з вершками - покроковий рецепт, фото 1 Грибний суп пюре з вершками 40 4 3 з 5 - детальніше -
Шарлотка на кефірі - покроковий рецепт, фото 1 Шарлотка на кефірі 90 3 3 з 5 - детальніше -
Салат з тунцем і авокадо - покроковий рецепт, фото 1 Салат з тунцем і авокадо 35 3 3 з 5 - детальніше -
Каннеллоні з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Каннеллоні з куркою 50 3 3 з 5 - детальніше -