Неймовірно смачний, густий і ароматний борщ - ідеальне рішення для ситного обіду. Хоч приготування і забирає чимало часу, але процес його зовсім нескладний. Слідуючи нашим рецептам, приготувати національну українську страву зможе навіть початківець кулінар.
М'ясну м'якоть покладіть в каструлю, додайте очищену цибулину, один болгарський перець, лавровий лист, корінь селери і корінь пастернаку. Залийте 3 літрами води, накрийте кришкою і поставте на сильний вогонь.
Перед закипанням бульйону зберіть шумівкою піну і варіть на середньому вогні протягом 1,5-2 години. Після закінчення зазначеного часу, дістаньте з бульйону м'ясо і овочі.
Приготуйте інші овочі. Моркву, буряк, цибулю, перець і картоплю очистіть від шкірки, ретельно вимийте і висушіть. Нашинкуйтекапусту. Картоплю, моркву і перець наріжте кубиками і висипте в киплячий бульйон і прокип'ятіть протягом 30 хвилин.
На сковороду налийте олію і поставте на середній вогонь. У розігріту жаровню додайте дрібно нарізану цибулину і томатну пасту. Обсмажуйте протягом 2 хвилин постійно помішуючи. Цибуля повинна придбати золотистий колір. Потім додайте натертий на крупній тертці буряк і тушкуйте ще 15-20 хвилин.
Перевірте готовність картоплі ножем. Якщо овоч м'який, всипте в бульйон квасолю, нарізане шматочками варене м'ясо і зажарку. Посоліть і ретельно перемішайте. Під час готування вода википить, долийте в каструлю приблизно 2 літри води і дайте прокипіти 5 хвилин.
Вимийте під проточною водою петрушку, обсушіть і подрібніть. Цибулину і часник очистіть від лушпиння. Цибулю наріжте дрібними кубиками, а часник пропустіть через спеціальний прес. Додайте свіжі прянощі в борщ і варіть під кришкою ще 20-30 хвилин. Готову страву подавайте в гарячому вигляді в порціонному блюді, додавши сметану за смаком. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти