Наваристий, ситний і дуже смачний борщ - одна з головних перших страв на нашому столі. Існує безліч варіантів її приготування. Ми пропонуємо класичний рецепт страви на основі м'ясного бульйону.
Для приготування борщу використовуйте свинину чи яловичину. М'ясо ретельно вимийте під проточною водою і обсушіть паперовими рушниками.
Поставте на плиту каструлю з водою. Опустіть в неї м'ясо і варіть на середньому або сильному вогні до закипання. Зменшіть вогонь, зніміть піну і продовжуйте варити протягом 30-40 хвилин. Акуратно дістаньте м'ясо з каструлі, наріжте на невеликі шматочки і опустіть назад в бульйон.
Картопляні бульби очистіть від шкірки і наріжте кубиками. Якщо бульби невеликі, можна відварити їх цілком. Всипте картоплю в каструлю і готуйте 15 хвилин.
Білокачанну капусту наріжте тонкою соломкою і додайте до решти інгредієнтів. Продовжуйте варити протягом 15 хвилин. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте дрібними кубиками.
Поставте сковороду на плиту на середній вогонь. Додайте трохи оливкового або рослинного масла. У розігріту жаровню викладіть подрібнену цибулю. Обсмажте до золотистого кольору 1,5-2 хвилини.
Буряк ретельно вимийте і очистіть від шкірки. Наріжте соломкою або натріть на крупній тертці. Часник очистіть і наріжте на шматочки. Надішліть обидва інгредієнта в сковороду. Обсмажте протягом 2 хвилин.
Помідор вимийте, обсушіть, наріжте шматочками і додайте до інших овочів. Готуйте хвилину, постійно помішуючи.
Моркву очистіть, наріжте тонкими кружечками і всипте в жаровню. Через хвилину влийте стакан бульйону, додайте оцет і цукор. Переміксуйте і тушкуйте протягом хвилини.
Викладіть овочеву суміш в каструлю. Перемішайте, додайте лавровий лист, запашний перець і сіль. Зніміть готову страву з вогню. Накрийте кришкою і дайте настоятися 15 хвилин. Прикрасьте борщ свіжою зеленню, додайте сметану і подавайте на стіл. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти