Укр
Рус
Борщ Перші страви Російська кухня

Борщ класичний

( 4.2000 1 55 5 оцінок)

867 - переглядів
65 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Борщ класичний - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Наваристий, ситний і дуже смачний борщ - одна з головних перших страв на нашому столі. Існує безліч варіантів її приготування. Ми пропонуємо класичний рецепт страви на основі м'ясного бульйону.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Борщ класичний" (на 100 грам)

  • Білки3.4 гр.
  • Жири3.9 гр.
  • Вуглеводи2.5 гр.
  • Калорії65 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування борщу використовуйте свинину чи яловичину. М'ясо ретельно вимийте під проточною водою і обсушіть паперовими рушниками.

Крок - 1
02

Поставте на плиту каструлю з водою. Опустіть в неї м'ясо і варіть на середньому або сильному вогні до закипання. Зменшіть вогонь, зніміть піну і продовжуйте варити протягом 30-40 хвилин. Акуратно дістаньте м'ясо з каструлі, наріжте на невеликі шматочки і опустіть назад в бульйон.

Крок - 2
03

Картопляні бульби очистіть від шкірки і наріжте кубиками. Якщо бульби невеликі, можна відварити їх цілком. Всипте картоплю в каструлю і готуйте 15 хвилин.

Крок - 3
04

Білокачанну капусту наріжте тонкою соломкою і додайте до решти інгредієнтів. Продовжуйте варити протягом 15 хвилин. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте дрібними кубиками.

Крок - 4
05

Поставте сковороду на плиту на середній вогонь. Додайте трохи оливкового або рослинного масла. У розігріту жаровню викладіть подрібнену цибулю. Обсмажте до золотистого кольору 1,5-2 хвилини.

Крок - 5
06

Буряк ретельно вимийте і очистіть від шкірки. Наріжте соломкою або натріть на крупній тертці. Часник очистіть і наріжте на шматочки. Надішліть обидва інгредієнта в сковороду. Обсмажте протягом 2 хвилин.

Крок - 6
07

Помідор вимийте, обсушіть, наріжте шматочками і додайте до інших овочів. Готуйте хвилину, постійно помішуючи.

Крок - 7
08

Моркву очистіть, наріжте тонкими кружечками і всипте в жаровню. Через хвилину влийте стакан бульйону, додайте оцет і цукор. Переміксуйте і тушкуйте протягом хвилини.

Крок - 8
09

Викладіть овочеву суміш в каструлю. Перемішайте, додайте лавровий лист, запашний перець і сіль. Зніміть готову страву з вогню. Накрийте кришкою і дайте настоятися 15 хвилин. Прикрасьте борщ свіжою зеленню, додайте сметану і подавайте на стіл. Смачного!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Майонез домашній - покроковий рецепт, фото 1 Майонез домашній 15 1 1 з 5 - детальніше -
Солянка - покроковий рецепт, фото 1 Солянка 80 6 3 з 5 - детальніше -
Террін - покроковий рецепт, фото 1 Террін 90 5 3 з 5 - детальніше -
Шоколадний мус - покроковий рецепт, фото 1 Шоколадний мус 40 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Нутелла з арахісом - покроковий рецепт, фото 1 Нутелла з арахісом 50 2 3 з 5 - детальніше -
Львівський круасан - покроковий рецепт, фото 1 Львівський круасан 70 3 3 з 5 - детальніше -
Рисовий суп з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Рисовий суп з м’ясом 40 3 2 з 5 - детальніше -
М’ясо по французьки з курки - покроковий рецепт, фото 1 М’ясо по французьки з курки 50 2 3 з 5 - детальніше -