Існує багато різноманітних рецептів такої страви як борщ. Спробуйте ще один варіант з великою кількістю овочів і зелені. Його можна подавати як гарячим, так і холодним.
Перед тим як почати готувати борщ, необхідно попередньо підготувати квасолю. Відібрані зерна залийте водою і залиште на ніч, щоб вони набрякли. На наступний день злийте воду, промийте. Залийте квасолю в каструлі чистою водою і варіть протягом 10 хвилин.
Тим часом займіться підготовкою інших інгредієнтів. Моркву і пастернак очистіть і сполосніть під краном. Моркву наріжте тонкими кружечками, а пастернак натріть на крупній тертці. Овочі складіть в чисту миску.
Половину великого болгарського перцю помийте під проточною водою і помістіть на кухонну дошку. Наріжте невеликими кубиками і відправте в миску до натертої морквини і пастернаку.
Цибулину очистіть від лушпиння і разом зі стеблом селери сполосніть під прохолодною водою. Підготовлені овочі наріжте дрібними кубиками і складіть в окрему миску.
Свіжу петрушку, стевію і модрину сполосніть під проточною водою і обсушіть. Подрібніть зелень на кухонній дошці і розкладіть по різних мисочках.
Коли всі складові частини майбутньої страви підготовлені, приступайте безпосередньо до її приготування. Візьміть каструлю з товстими стінками, налийте в неї рослинне масло і поставте на вогонь. Киньте подрібнену цибулю і готуйте, помішуючи, близько 2 хвилин, поки вона не стане напівпрозорою.
Тепер додайте інші овочі. Перемішуйте і готуйте протягом 2 - 3 хвилин, поки вони стануть трохи м'якими. Додайте квасолю. Після залийте гарячою водою, щоб рівень води над квасолею був вище приблизно на 2 см. Посоліть, накрийте кришкою і залиште покипіти 10 - 15 хвилин.
Дістаньте помідори у власному соку і наріжте їх кубиками. Потім відправте їх в каструлю і перемішайте. Додайте нарізану стевію, накрийте кришкою і варіть 5 хвилин. Після додайте гарячий бульйон. Знову накрийте кришкою і варіть на слабкому вогні ще 10 хвилин, щоб змішалися всі смаки.
В кінці додайте дрібно нарізану петрушку і модрину. А також кілька гілочок чебрецю. Накрийте кришкою і вимкніть вогонь. Борщ з квасолею готовий. Перед подачею додайте щедру порцію подрібненої зеленої цибулі. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти