Укр
Рус
Борщ Перші страви Українська кухня

Борщ із реберцями

( 5.0000 5 54 4 оцінки)

794 - переглядів
130 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Борщ із реберцями - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Борщ із реберцями — класична українська перша страва, популярна у всьому світі. У цьому рецепті борщ готується на бульйоні з яловичих ребер, який попередньо вариться! Завдяки цьому страва виходить насиченою і наваристою. Додатковий смак і аромат йому надає овочева засмажка із зеленню та спеціями. Це справжня феєрія смаку, яку ви обов'язково маєте спробувати!

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Борщ із реберцями" (на 100 грам)

  • Білки3.1 гр.
  • Жири4.1 гр.
  • Вуглеводи2.8 гр.
  • Калорії65 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Яловичі реберця наріжте шматочками, вимийте і викладіть в каструлю. Всипте сіль, чорний перець горошком та лавровий лист.

Крок - 1
02

Покладіть очищену від лушпиння і нарізану четвертинками цибулю. Додайте крупно нарізані болгарський перець, моркву та стебло селери, а також очищені від лушпиння зубчики часнику.

Крок - 2
03

Влийте в каструлю воду, щоб вона трохи покрила продукти. Увімкніть середній вогонь і доведіть вміст каструлі до кипіння. Після цього зменште вогонь до мінімуму і варіть бульйон 1.5 години.

Крок - 3
04

Підготуйте інші інгредієнти. Буряк, капусту, моркву, болгарський перець, цибулю і бурякове бадилля наріжте тонкою соломкою (що можна, натріть на тертці). Кріп, петрушку та зелену цибулю дрібно порубайте ножем.

Крок - 4
05

Влийте в каструлю рослинне масло і відправте туди подрібнені цибулю, моркву і болгарський перець. Додайте буряк і, помішуючи, готуйте, поки овочі не пустять сік.

Крок - 5
06

У цей момент відправте в засмажку бурякове бадилля і тушкуйте до м'якості овочів.

Крок - 6
07

Після цього додайте подрібнену зелену цибулю, лавровий лист, сіль, чорний мелений перець, пропущений через прес часник, сіль і томатну пасту.

Крок - 7
08

Ретельно перемішайте інгредієнти та всипте подрібнену зелень (кріп та петрушку).

Крок - 8
09

Під кінець відправте в засмажку червонокачанну капусту, перемішайте і вимкніть вогонь.

Крок - 9
10

Через 1.5 години варіння вийміть із яловичого бульйону все, крім ребер, і відправте туди овочеву засмажку. Перемішайте інгредієнти і нудьте на повільному вогні 25-30 хвилин.

Крок - 10
11

Коли борщ із реберцями дійде до готовності, вимкніть вогонь і дайте страві настоятися 10-15 хвилин. Потім розлийте борщ по порційних тарілках і відразу подавайте на стіл. Присипте страву подрібненою петрушкою та супроводіть подачу свіжою зеленню, часником та скибочками чорного хліба. Смачного!

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Салат з крабовими паличками - покроковий рецепт, фото 1 Салат з крабовими паличками 25 4 2 з 5 - детальніше -
Торт Тетяна - покроковий рецепт, фото 1 Торт Тетяна 90 7 4 з 5 - детальніше -
Запіканка в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Запіканка в мультиварці 60 4 2 з 5 - детальніше -
Айвовий компот - покроковий рецепт, фото 1 Айвовий компот 60 1 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Торт Снікерс - покроковий рецепт, фото 1 Торт Снікерс 90 7 4 з 5 - детальніше -
Маршмеллоу - покроковий рецепт, фото 1 Маршмеллоу 80 1 3 з 5 - детальніше -
Пончики на сметані - покроковий рецепт, фото 1 Пончики на сметані 90 3 3 з 5 - детальніше -