Борщ із реберцями — класична українська перша страва, популярна у всьому світі. У цьому рецепті борщ готується на бульйоні з яловичих ребер, який попередньо вариться! Завдяки цьому страва виходить насиченою і наваристою. Додатковий смак і аромат йому надає овочева засмажка із зеленню та спеціями. Це справжня феєрія смаку, яку ви обов'язково маєте спробувати!
Яловичі реберця наріжте шматочками, вимийте і викладіть в каструлю. Всипте сіль, чорний перець горошком та лавровий лист.
Покладіть очищену від лушпиння і нарізану четвертинками цибулю. Додайте крупно нарізані болгарський перець, моркву та стебло селери, а також очищені від лушпиння зубчики часнику.
Влийте в каструлю воду, щоб вона трохи покрила продукти. Увімкніть середній вогонь і доведіть вміст каструлі до кипіння. Після цього зменште вогонь до мінімуму і варіть бульйон 1.5 години.
Підготуйте інші інгредієнти. Буряк, капусту, моркву, болгарський перець, цибулю і бурякове бадилля наріжте тонкою соломкою (що можна, натріть на тертці). Кріп, петрушку та зелену цибулю дрібно порубайте ножем.
Влийте в каструлю рослинне масло і відправте туди подрібнені цибулю, моркву і болгарський перець. Додайте буряк і, помішуючи, готуйте, поки овочі не пустять сік.
У цей момент відправте в засмажку бурякове бадилля і тушкуйте до м'якості овочів.
Після цього додайте подрібнену зелену цибулю, лавровий лист, сіль, чорний мелений перець, пропущений через прес часник, сіль і томатну пасту.
Ретельно перемішайте інгредієнти та всипте подрібнену зелень (кріп та петрушку).
Під кінець відправте в засмажку червонокачанну капусту, перемішайте і вимкніть вогонь.
Через 1.5 години варіння вийміть із яловичого бульйону все, крім ребер, і відправте туди овочеву засмажку. Перемішайте інгредієнти і нудьте на повільному вогні 25-30 хвилин.
Коли борщ із реберцями дійде до готовності, вимкніть вогонь і дайте страві настоятися 10-15 хвилин. Потім розлийте борщ по порційних тарілках і відразу подавайте на стіл. Присипте страву подрібненою петрушкою та супроводіть подачу свіжою зеленню, часником та скибочками чорного хліба. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти