Укр
Рус
thermomixthermomix
thermomix
thermomix

Борщ з тушонкою

50 хвилинпорцій - 5складність - 3 з 5
Борщ з тушонкою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Цей рецепт - прекрасне рішення, коли немає часу на приготування повноцінного м'ясного борщу.

Інгредієнти

Тушонка350 г.
Капуста300 г.
Буряк300 г.
Картопля500 г.
Морква100 г.
Цибуля150 г.
Болгарський перець200 г.
Масло рослинне80 мл.
Паста томат40 мл.
сік лимонний5 мл.
Часник3 зуб.
Петрушка50 г.
Бульйон2.5 л.
Лавровий лист2 шт.
Сметана за смаком
Сіль за смаком
Приправи за смаком

Покроковий рецепт

01

Качан капусти звільнити від верхнього листя, нарубати тонкою стружкою. Вимиту моркву натерти на тертці.

Крок - 1
02

Очищений буряк нарубати соломкою, кинути в сковорідку з рослинним маслом, скропити лимонним соком, влити трохи бульйону і трохи протушкувати.

Крок - 2
03

У сусідньому сотейнику на рослинному маслі обсмажити насічену цибулю, додати моркву, потім підкласти томатної пасти і пасерувати овочі до золотистого.

Крок - 3
04

Закип'ятити бульйон, кинути в нього нарізану шматочками картоплю, підсолити, приправити меленим перцем, кинути лавровий лист, поварити кілька хвилин, покласти капусту.

Крок - 4
05

Трохи поваривши, кинути в бульйон з овочами тушонку, розім'яту вилкою, і варити протягом 10 хвилин.

Крок - 5
06

Далі кинути в борщ заправку зі смаженої цибулі і моркви, трохи прокип'ятити, додати тушкований буряк, проварити 7-8 хвилин.

Крок - 6
07

В кінці готування заправити рубаним часником і зеленню петрушки, прокип'ятити декілька хвилин і відставити борщ настоюватися близько півгодини.

Крок - 7

Оцінити рецепт