Укр
Рус
thermomix thermomix
Борщ Перші страви Українська кухня

Борщ з тушонкою

50 хвилинпорцій - 5складність - 3 з 5
Борщ з тушонкою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Цей рецепт - прекрасне рішення, коли немає часу на приготування повноцінного м'ясного борщу.

Інгредієнти

  • Тушонка 350 г.
  • Капуста 300 г.
  • Буряк 300 г.
  • Картопля 500 г.
  • Морква 100 г.
  • Цибуля 150 г.
  • Болгарський перець 200 г.
  • Масло рослинне 80 мл.
  • Паста томат 40 мл.
  • сік лимонний 5 мл.
  • Часник 3 зуб.
  • Петрушка 50 г.
  • Бульйон 2.5 л.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Сметана за смаком
  • Сіль за смаком
  • Приправи за смаком

Покроковий рецепт

  1. 01

    Качан капусти звільнити від верхнього листя, нарубати тонкою стружкою. Вимиту моркву натерти на тертці.

    Крок - 1
  2. 02

    Очищений буряк нарубати соломкою, кинути в сковорідку з рослинним маслом, скропити лимонним соком, влити трохи бульйону і трохи протушкувати.

    Крок - 2
  3. 03

    У сусідньому сотейнику на рослинному маслі обсмажити насічену цибулю, додати моркву, потім підкласти томатної пасти і пасерувати овочі до золотистого.

    Крок - 3
  4. 04

    Закип'ятити бульйон, кинути в нього нарізану шматочками картоплю, підсолити, приправити меленим перцем, кинути лавровий лист, поварити кілька хвилин, покласти капусту.

    Крок - 4
  5. 05

    Трохи поваривши, кинути в бульйон з овочами тушонку, розім'яту вилкою, і варити протягом 10 хвилин.

    Крок - 5
  6. 06

    Далі кинути в борщ заправку зі смаженої цибулі і моркви, трохи прокип'ятити, додати тушкований буряк, проварити 7-8 хвилин.

    Крок - 6
  7. 07

    В кінці готування заправити рубаним часником і зеленню петрушки, прокип'ятити декілька хвилин і відставити борщ настоюватися близько півгодини.

    Крок - 7

Оцінити рецепт