Сьогодні представляємо вам смачний борщ з кропивою. Як борщ зі щавлю, але замінивши цей інгредієнт не менше соковитим - кропивою. Борщ виразний, повний смаку, злегка кислий. Плюс просто, поживно цінно і цілком підходить для обіднього столу.
В першу чергу ретельно промийте коричневий рис під проточною водою. Потім помістіть рис в миску, налийте чисту холодну воду і відставте на час в сторону. Вимочування рису зазвичай не менше 30 хвилин, а ще краще ніч, але ідея приготування виникла в останню хвилину, просто зробіть це на початку приготування супу.
Тепер ретельно помийте кропиву, зливаючи воду, при необхідності видаляючи більш товсті стебла. Вимиту кропиву покладіть в каструлю, збризніть свіжовичавленим соком з половини лимона і сильно помасажуйте, подрібнюючи кропиву і втираючи сік в неї. Листя кропиви повинні розм'якшити, втратити гіркоту і стати набагато смачніше.
Потім полийте кропиву невеликою кількістю води (близько 1 склянки), додайте кокосове масло для кращого смаку і готуйте кілька хвилин на повільному вогні, постійно помішуючи. Листя будуть розм'якшуватися, змінювати колір на більш темний / менш яскравий. Вимкніть вогонь.
Тим часом в окремій каструлі розігрійте заздалегідь приготовлений бульйон або відвар. Далі за допомогою блендера подрібніть приварені листя кропиви на більш дрібні частини. Перекладіть підготовлену кропив'яну масу в киплячий бульйон.
Потім додайте в каструлю раніше підготовлений коричневий рис - ретельно висушений, тобто просто процідіть в каструлю. Перемішайте вміст, доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь, накрийте кришкою і варіть 20-30 хвилин (якщо використовуєте білий рис 15-20 хвилин, коричневий 25-30 хвилин).
Після цього перевірте на смак і приправте сіллю і чорним меленим перцем, посипте орегано і пажитником. Кількість спецій, є орієнтовним, тому що це залежить від того, наскільки витриманий бульйон - вам потрібно пробувати і приправляти відповідно до своїх смакових рецепторів.
Нарешті, ви можете побалувати себе вершками або йогуртом. Налийте в склянку високої жирності вершки, додайте трохи гарячого супу, перемішайте так, щоб не було грудочок, а потім вилийте в борщ цей утворений крем.
Подавайте готовий борщ з кропивою гарячим, розлив в красиві тарілки, і прикрасивши відвареним і порізаним на дві частини курячим яйцем круто. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти