Укр
Рус
Борщ Перші страви Українська кухня

Борщ з кропивою

( 4.8667 4 515 15 оцінок)

4299 - переглядів
40 хвилин порцій - 5 складність - 2 з 5
Борщ з кропивою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Білоруська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Сьогодні представляємо вам смачний борщ з кропивою. Як борщ зі щавлю, але замінивши цей інгредієнт не менше соковитим - кропивою. Борщ виразний, повний смаку, злегка кислий. Плюс просто, поживно цінно і цілком підходить для обіднього столу.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Борщ з кропивою" (на 100 грам)

  • Білки2.8 гр.
  • Жири2.5 гр.
  • Вуглеводи4.6 гр.
  • Калорії60 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу ретельно промийте коричневий рис під проточною водою. Потім помістіть рис в миску, налийте чисту холодну воду і відставте на час в сторону. Вимочування рису зазвичай не менше 30 хвилин, а ще краще ніч, але ідея приготування виникла в останню хвилину, просто зробіть це на початку приготування супу.

Крок - 1
02

Тепер ретельно помийте кропиву, зливаючи воду, при необхідності видаляючи більш товсті стебла. Вимиту кропиву покладіть в каструлю, збризніть свіжовичавленим соком з половини лимона і сильно помасажуйте, подрібнюючи кропиву і втираючи сік в неї. Листя кропиви повинні розм'якшити, втратити гіркоту і стати набагато смачніше.

Крок - 2
03

Потім полийте кропиву невеликою кількістю води (близько 1 склянки), додайте кокосове масло для кращого смаку і готуйте кілька хвилин на повільному вогні, постійно помішуючи. Листя будуть розм'якшуватися, змінювати колір на більш темний / менш яскравий. Вимкніть вогонь.

Крок - 3
04

Тим часом в окремій каструлі розігрійте заздалегідь приготовлений бульйон або відвар. Далі за допомогою блендера подрібніть приварені листя кропиви на більш дрібні частини. Перекладіть підготовлену кропив'яну масу в киплячий бульйон.

Крок - 4
05

Потім додайте в каструлю раніше підготовлений коричневий рис - ретельно висушений, тобто просто процідіть в каструлю. Перемішайте вміст, доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь, накрийте кришкою і варіть 20-30 хвилин (якщо використовуєте білий рис 15-20 хвилин, коричневий 25-30 хвилин).

Крок - 5
06

Після цього перевірте на смак і приправте сіллю і чорним меленим перцем, посипте орегано і пажитником. Кількість спецій, є орієнтовним, тому що це залежить від того, наскільки витриманий бульйон - вам потрібно пробувати і приправляти відповідно до своїх смакових рецепторів.

Крок - 6
07

Нарешті, ви можете побалувати себе вершками або йогуртом. Налийте в склянку високої жирності вершки, додайте трохи гарячого супу, перемішайте так, щоб не було грудочок, а потім вилийте в борщ цей утворений крем.

Крок - 7
08

Подавайте готовий борщ з кропивою гарячим, розлив в красиві тарілки, і прикрасивши відвареним і порізаним на дві частини курячим яйцем круто. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Шинка монастирська - покроковий рецепт, фото 1 Шинка монастирська 145 1 2 з 5 - детальніше -
Тісто для домашньої локшини - покроковий рецепт, фото 1 Тісто для домашньої локшини 30 1 2 з 5 - детальніше -
Галушки в супі - покроковий рецепт, фото 1 Галушки в супі 60 6 3 з 5 - детальніше -
Сидр яблучний - покроковий рецепт, фото 1 Сидр яблучний 60 1 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Рис з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Рис з овочами 50 5 3 з 5 - детальніше -
Торт Дамський каприз - покроковий рецепт, фото 1 Торт Дамський каприз 120 7 4 з 5 - детальніше -
Форшмак по-єврейськи - покроковий рецепт, фото 1 Форшмак по-єврейськи 30 5 3 з 5 - детальніше -
Сирні палички в паніровці - покроковий рецепт, фото 1 Сирні палички в паніровці 50 3 2 з 5 - детальніше -