Укр
Рус
thermomix thermomix
Борщ Перші страви Російська кухня

Борщ з капустою

2314 - переглядів
80 хвилинпорцій - 6складність - 4 з 5
Борщ з капустою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Борщ з капустою - основна страва в Росії, Україні і деяких країнах Східної Європи. У кожній родини буде свій секретний рецепт. Отже, сьогодні ділимося і своїм.

Інгредієнти

  • Сметана за смаком
  • Кріп 20 г.
  • Оцет яблучний 1 ст.л
  • Зелень 1 пуч.
  • Капуста 500 г.
  • Часник 2 зуб.
  • Буряк 3 шт.
  • Перець червоний чілі 5 г.
  • Коріандр 1/2 ч.л
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Селера 20 г.
  • Пастернак 2 шт.
  • Морква 3 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Яловичина 1 кг.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    У велику каструлю покладіть все м'ясо (яловичі кістки, можна використовувати хвости бика і філейну частину обов'язково) і овочі для бульйону: ріпчасту цибулю, моркву, пастернак і стебло селери (вам не потрібно чистити їх, так як вони будуть викинуті після того, як зваряться ).

    Крок - 1
  2. 02

    Додайте спеції: сіль, чорний мелений перець, додайте лавровий лист і насіння коріандру. Можна додати сухий перець чилі. Залийте в каструлю холодну воду, щоб покрити вміст. Прямо перед процесом кипіння обов'язково зберіть і викиньте піну, що з'явилася зверху. Залиште вміст томитися під закритою кришкою на повільному вогні близько години.

    Крок - 2
  3. 03

    Після години кип'ятіння візьміть і виловіть відварені кістки з каструлі, ви зможете насолоджуватися ними, просто посипавши сіллю. Покладіть відварені кістки в іншу каструлю поменше.

    Крок - 3
  4. 04

    Додайте попередньо очищений буряк в киплячий бульйон і готуйте, поки він не стане м'яким (близько 30-35 хвилин). Вийміть відварене м'ясо і буряк, помістіть в каструлю до кісток і відставте для охолодження.

    Крок - 4
  5. 05

    Процідіть яловичий бульйон і поверніть в каструлю. Встановіть повільний вогонь. Додайте в бульйон очищену від шкірки і натерту моркву і тертий пастернак, варіть, помішуючи, близько 10 хвилин.

    Крок - 5
  6. 06

    Додайте в каструлю нарізану зелень буряка і подрібнене бадилля. Засипте так само в каструлю очищену від шкірки і нарізану невеликими шматочками картоплю, варіть ще 10 хвилин. Тепер додайте в ємність нашатковану капусту і кубики м'яса. Готуйте, поки капуста не стане готова.

    Крок - 6
  7. 07

    Натріть на великій тертці, раніше відварений буряк і покладіть його в миску, додайте в овоч нарізаний часник і оцет. Ретельно перемішайте. Додайте натертий буряк в борщ разом з нашаткованою свіжою зеленню. Вимкніть вогонь і закрийте кришку.

    Крок - 7
  8. 08

    Нехай борщ з капустою постоїть приблизно 10 хвилин. Насолоджуйтесь борщем з ароматним часником, свіжим кропом і сметаною. Подавайте зі свіжим чорним хлібом.

    Крок - 8

Оцінити рецепт