Борщ з капустою - основна страва в Росії, Україні і деяких країнах Східної Європи. У кожній родини буде свій секретний рецепт. Отже, сьогодні ділимося і своїм.
У велику каструлю покладіть все м'ясо (яловичі кістки, можна використовувати хвости бика і філейну частину обов'язково) і овочі для бульйону: ріпчасту цибулю, моркву, пастернак і стебло селери (вам не потрібно чистити їх, так як вони будуть викинуті після того, як зваряться ).
Додайте спеції: сіль, чорний мелений перець, додайте лавровий лист і насіння коріандру. Можна додати сухий перець чилі. Залийте в каструлю холодну воду, щоб покрити вміст. Прямо перед процесом кипіння обов'язково зберіть і викиньте піну, що з'явилася зверху. Залиште вміст томитися під закритою кришкою на повільному вогні близько години.
Після години кип'ятіння візьміть і виловіть відварені кістки з каструлі, ви зможете насолоджуватися ними, просто посипавши сіллю. Покладіть відварені кістки в іншу каструлю поменше.
Додайте попередньо очищений буряк в киплячий бульйон і готуйте, поки він не стане м'яким (близько 30-35 хвилин). Вийміть відварене м'ясо і буряк, помістіть в каструлю до кісток і відставте для охолодження.
Процідіть яловичий бульйон і поверніть в каструлю. Встановіть повільний вогонь. Додайте в бульйон очищену від шкірки і натерту моркву і тертий пастернак, варіть, помішуючи, близько 10 хвилин.
Додайте в каструлю нарізану зелень буряка і подрібнене бадилля. Засипте так само в каструлю очищену від шкірки і нарізану невеликими шматочками картоплю, варіть ще 10 хвилин. Тепер додайте в ємність нашатковану капусту і кубики м'яса. Готуйте, поки капуста не стане готова.
Натріть на великій тертці, раніше відварений буряк і покладіть його в миску, додайте в овоч нарізаний часник і оцет. Ретельно перемішайте. Додайте натертий буряк в борщ разом з нашаткованою свіжою зеленню. Вимкніть вогонь і закрийте кришку.
Нехай борщ з капустою постоїть приблизно 10 хвилин. Насолоджуйтесь борщем з ароматним часником, свіжим кропом і сметаною. Подавайте зі свіжим чорним хлібом.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти