Укр
Рус
Борщ Перші страви Українська кухня

Борщ з фрикадельками

( 4.9091 4 533 33 оцінки)

2953 - переглядів
100 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Борщ з фрикадельками - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Така традиційна страва слов'янських народів, як борщ, давним - давно завоювала визнання багатьох. Кожна господиня може використовувати масу варіантів приготування цієї страви та ще й додати щось своє. З урахуванням того, що борщ дуже частий гість в кожному будинку, іноді просто необхідно мати під рукою рецепт, який набагато полегшує процес готування. Допоможе заощадити час, і смачно нагодувати всю сім'ю дозволить дуже простий, швидкий, але не менш смачний борщ з фрикадельками. Спробуйте і ви переконаєтеся, що це відмінний спосіб урізноманітнити поняття про червоний борщ.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Борщ з фрикадельками" (на 100 грам)

  • Білки2.1 гр.
  • Жири4.3 гр.
  • Вуглеводи2 гр.
  • Калорії57 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Звичайно, кожен з нас знає, що справжній борщ повинен бути з м'ясом, але навіть в цю страву можна привнести певний креатив. М'ясо замінимо фрикадельками, і це дозволить трохи прискорити час готування. Фарш для фрикадельок можна використовувати будь-який, але краще за все змішаний з яловичини і свинини. Проте, основою, як і в будь-якому борщі, є набір овочів. До речі, в нашому варіанті використовуємо трохи незвичайні для класичного борщу інгредієнти. Спочатку підготуємо всі необхідні овочі. Чистимо і обполіскуємо цибулину середнього розміру, дрібно шаткуємо.

Крок - 1
02

Чистимо від шкірки моркву і половину нарізаємо невеликими кубиками. Таким же чином ріжемо корінь селери.

Крок - 2
03

Тепер ще візьмемо четвертинку цукіні і, не знімаючи шкірки, нарізаємо. Відрізаємо від цілого червоного перцю частку, подрібнюємо, таким же чином ріжемо скибочку жовтого солодкого перцю. Дрібно шаткуємо цибулю-порей.

Крок - 3
04

Тепер ставимо на плиту каструлю, краще з антипригарним покриттям, вливаємо олію і кидаємо частину нашаткованої цибулі, трохи пасеруємо.

Крок - 4
05

Потім додаємо подрібнену моркву, селеру і інші овочі, перемішуємо і доливаємо воду.

Крок - 5
06

Коли овочі почнуть кипіти, додаємо в каструлю приправу для борщу, солимо і залишаємо кипіти на слабкому вогні.

Крок - 6
07

Тим часом приступаємо до приготування основного інгредієнта нашого борщу, тобто, фрикадельок. Для цього викладаємо в глибоку миску м'ясний фарш, додаємо нашатковану цибулю, а також вбиваємо яйце. Потім кидаємо туди ж жменю рису, трохи зелені петрушки, посипаємо меленим перцем і добре перемішуємо.

Крок - 7
08

З приготовленої суміші формуємо м'ясні кульки однакового розміру і опускаємо їх в каструлю. Варимо борщ з фрикадельками протягом 20 хвилин, після чого додаємо кубик бульйону і доливаємо томатний сік. Добре перемішуємо борщ і кип'ятимо ще кілька хвилин.

Крок - 8
09

В цей час дрібно шаткуємо зелень петрушки і кидаємо в каструлю. А ось тепер вже сміливо можна знімати каструлю з плити. Борщ з ніжними і соковитими фрикадельками вийде дуже ароматним, насиченим і смачним.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Обжорка - покроковий рецепт, фото 1 Обжорка 30 4 3 з 5 - детальніше -
Біляші з м’ясом "Чудові" - покроковий рецепт, фото 1 Біляші з м’ясом "Чудові" 60 5 3 з 5 - детальніше -
Вівсяне печиво з медом - покроковий рецепт, фото 1 Вівсяне печиво з медом 35 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Млинці зі шпинатом - покроковий рецепт, фото 1 Млинці зі шпинатом 45 3 3 з 5 - детальніше -
Шоколадний торт - покроковий рецепт, фото 1 Шоколадний торт 100 6 3 з 5 - детальніше -
Рулетики з індички з начинкою - покроковий рецепт, фото 1 Рулетики з індички з начинкою 55 3 3 з 5 - детальніше -
Баклажани в паніровці - покроковий рецепт, фото 1 Баклажани в паніровці 45 3 3 з 5 - детальніше -