Укр
Рус
thermomixthermomix
thermomix
thermomix

Борщ з фрикадельками

100 хвилинпорцій - 5складність - 3 з 5
Борщ з фрикадельками - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Поділюся з вами рецептом борщу, який дуже смачно готують сибіряки.

Інгредієнти

Яловичина0.5 кг.
Цибуля2 шт.
Морква1 шт.
Болгарський перець1 шт.
Буряк2 шт.
Капуста0.7 кг.
Часник3 зуб.
Лавровий лист2 шт.
Хмелі-сунелі1 ч.л
Перець чорний мелений 1/2 ч.л
Картопля0.5 кг.
Топлене вершкове масло150 г.
Масло рослинне150 г.
Цукор1 ч.л
Оцет яблучний1 ст.л
Кріп1 пуч.
Зелена цибуля1 пуч.
Паста томат3 ст.л
Яйце1 шт.
Борошно2 ст.л
Сіль за смаком
Бульйон3 л.

Покроковий рецепт

01

У каструлю наливаємо підготовлений бульйон, доводимо до кипіння, солимо, кидаємо нарізану невеликими кубиками картоплю і варимо протягом 40 хвилин до м'якості.

Крок - 1
02

Яловичу м'якіть разом з половиною цибулини подрібнюємо, пропустивши через м'ясорубку. Підготовлений фарш солимо і перчимо, додаємо яйце, добре вимішуємо. Руки змочуємо в холодній воді і з підготовленого фаршу формуємо фрикадельки невеликого розміру, обвалюємо у борошні й обсмажуємо в топленому маслі.

Крок - 2
03

Другу частину цибулини ріжемо дрібними шматочками, кидаємо на сковорідку з розігрітою олією, пасеруємо до золотистого, додаємо 3 л томатної пасти і тримаємо на плиті зовсім небагато, постійно перемішуючи.

Крок - 3
04

Далі додаємо пару лаврових листків, посипаємо приправою для борщу і підсмажуємо трохи, але, щоб не підгоріло, потім знімаємо з плити.

Крок - 4
05

Відварений попередньо буряк шаткуємо тонкими брусочками, посипаємо цукром, для того, щоб буряк не втратив колір, поливаємо яблучним оцтом, перемішуємо і залишаємо настоятися.

Крок - 5
06

Морквину миємо, чистимо, тремо на морквяну терку, шаткуємо дуже дрібно капусту, а болгарський перець ріжемо тонкими півкільцями.

Крок - 6
07

У киплячий бульйон з картоплею опускаємо обсмажені фрикадельки і варимо хвилин 20.

Крок - 7
08

За 10 хвилин до готовності страви кладемо в борщ підготовлені овочі, кип'ятимо протягом 5 хв.

Крок - 8
09

В кінці додаємо цибулеву піджарку, трохи проварюємо. Приправляємо борщ перцем, кидаємо подрібнений часник, додаємо рубані пір'я зеленої цибулі, відразу знімаємо з плити, настоюємо протягом півгодини.

Крок - 9
10

Подаємо гарячим, посипавши подрібненим кропом.

Крок - 10

Оцінити рецепт