Поділюся з вами рецептом борщу, який дуже смачно готують сибіряки.
У каструлю наливаємо підготовлений бульйон, доводимо до кипіння, солимо, кидаємо нарізану невеликими кубиками картоплю і варимо протягом 40 хвилин до м'якості.
Яловичу м'якіть разом з половиною цибулини подрібнюємо, пропустивши через м'ясорубку. Підготовлений фарш солимо і перчимо, додаємо яйце, добре вимішуємо. Руки змочуємо в холодній воді і з підготовленого фаршу формуємо фрикадельки невеликого розміру, обвалюємо у борошні й обсмажуємо в топленому маслі.
Другу частину цибулини ріжемо дрібними шматочками, кидаємо на сковорідку з розігрітою олією, пасеруємо до золотистого, додаємо 3 л томатної пасти і тримаємо на плиті зовсім небагато, постійно перемішуючи.
Далі додаємо пару лаврових листків, посипаємо приправою для борщу і підсмажуємо трохи, але, щоб не підгоріло, потім знімаємо з плити.
Відварений попередньо буряк шаткуємо тонкими брусочками, посипаємо цукром, для того, щоб буряк не втратив колір, поливаємо яблучним оцтом, перемішуємо і залишаємо настоятися.
Морквину миємо, чистимо, тремо на морквяну терку, шаткуємо дуже дрібно капусту, а болгарський перець ріжемо тонкими півкільцями.
У киплячий бульйон з картоплею опускаємо обсмажені фрикадельки і варимо хвилин 20.
За 10 хвилин до готовності страви кладемо в борщ підготовлені овочі, кип'ятимо протягом 5 хв.
В кінці додаємо цибулеву піджарку, трохи проварюємо. Приправляємо борщ перцем, кидаємо подрібнений часник, додаємо рубані пір'я зеленої цибулі, відразу знімаємо з плити, настоюємо протягом півгодини.
Подаємо гарячим, посипавши подрібненим кропом.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти