Укр
Рус
thermomixthermomix
thermomix
thermomix

Борщ з фрикадельками

100 хвилинпорцій - 5складність - 3 з 5
Борщ з фрикадельками - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Поділюся з вами рецептом борщу, який дуже смачно готують сибіряки.

Інгредієнти

Яловичина0.5 кг.
Цибуля2 шт.
Морква1 шт.
Болгарський перець1 шт.
Буряк2 шт.
Капуста0.7 кг.
Часник3 зуб.
Лавровий лист2 шт.
Хмелі-сунелі1 ч.л
Перець чорний мелений 1/2 ч.л
Картопля0.5 кг.
Топлене вершкове масло150 г.
Масло рослинне150 г.
Цукор1 ч.л
Оцет яблучний1 ст.л
Кріп1 пуч.
Зелена цибуля1 пуч.
Паста томат3 ст.л
Яйце1 шт.
Борошно2 ст.л
Сіль за смаком
Бульйон3 л.
01

У каструлю наливаємо підготовлений бульйон, доводимо до кипіння, солимо, кидаємо нарізану невеликими кубиками картоплю і варимо протягом 40 хвилин до м'якості.

Крок - 1
02

Яловичу м'якіть разом з половиною цибулини подрібнюємо, пропустивши через м'ясорубку. Підготовлений фарш солимо і перчимо, додаємо яйце, добре вимішуємо. Руки змочуємо в холодній воді і з підготовленого фаршу формуємо фрикадельки невеликого розміру, обвалюємо у борошні й обсмажуємо в топленому маслі.

Крок - 2
03

Другу частину цибулини ріжемо дрібними шматочками, кидаємо на сковорідку з розігрітою олією, пасеруємо до золотистого, додаємо 3 л томатної пасти і тримаємо на плиті зовсім небагато, постійно перемішуючи.

Крок - 3
04

Далі додаємо пару лаврових листків, посипаємо приправою для борщу і підсмажуємо трохи, але, щоб не підгоріло, потім знімаємо з плити.

Крок - 4
05

Відварений попередньо буряк шаткуємо тонкими брусочками, посипаємо цукром, для того, щоб буряк не втратив колір, поливаємо яблучним оцтом, перемішуємо і залишаємо настоятися.

Крок - 5
06

Морквину миємо, чистимо, тремо на морквяну терку, шаткуємо дуже дрібно капусту, а болгарський перець ріжемо тонкими півкільцями.

Крок - 6
07

У киплячий бульйон з картоплею опускаємо обсмажені фрикадельки і варимо хвилин 20.

Крок - 7
08

За 10 хвилин до готовності страви кладемо в борщ підготовлені овочі, кип'ятимо протягом 5 хв.

Крок - 8
09

В кінці додаємо цибулеву піджарку, трохи проварюємо. Приправляємо борщ перцем, кидаємо подрібнений часник, додаємо рубані пір'я зеленої цибулі, відразу знімаємо з плити, настоюємо протягом півгодини.

Крок - 9
10

Подаємо гарячим, посипавши подрібненим кропом.

Крок - 10

Оцінити рецепт