Укр
Рус
Борщ Перші страви Українська кухня

Борщ з фрикадельками

( 4.9091 4 533 33 оцінки)
2381 - переглядів
100 хвилинпорцій - 5складність - 3 з 5
Борщ з фрикадельками - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Поділюся з вами рецептом борщу, який дуже смачно готують сибіряки.

Інгредієнти

  • Яловичина 0.5 кг.
  • Цибуля 2 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Болгарський перець 1 шт.
  • Буряк 2 шт.
  • Капуста 0.7 кг.
  • Часник 3 зуб.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Хмелі-сунелі 1 ч.л
  • Перець чорний мелений 1/2 ч.л
  • Картопля 0.5 кг.
  • Топлене вершкове масло 150 г.
  • Масло рослинне 150 г.
  • Цукор 1 ч.л
  • Оцет яблучний 1 ст.л
  • Кріп 1 пуч.
  • Зелена цибуля 1 пуч.
  • Паста томат 3 ст.л
  • Яйце 1 шт.
  • Борошно 2 ст.л
  • Сіль за смаком
  • Бульйон 3 л.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт

01

У каструлю наливаємо підготовлений бульйон, доводимо до кипіння, солимо, кидаємо нарізану невеликими кубиками картоплю і варимо протягом 40 хвилин до м'якості.

Крок - 1
02

Яловичу м'якіть разом з половиною цибулини подрібнюємо, пропустивши через м'ясорубку. Підготовлений фарш солимо і перчимо, додаємо яйце, добре вимішуємо. Руки змочуємо в холодній воді і з підготовленого фаршу формуємо фрикадельки невеликого розміру, обвалюємо у борошні й обсмажуємо в топленому маслі.

Крок - 2
03

Другу частину цибулини ріжемо дрібними шматочками, кидаємо на сковорідку з розігрітою олією, пасеруємо до золотистого, додаємо 3 л томатної пасти і тримаємо на плиті зовсім небагато, постійно перемішуючи.

Крок - 3
04

Далі додаємо пару лаврових листків, посипаємо приправою для борщу і підсмажуємо трохи, але, щоб не підгоріло, потім знімаємо з плити.

Крок - 4
05

Відварений попередньо буряк шаткуємо тонкими брусочками, посипаємо цукром, для того, щоб буряк не втратив колір, поливаємо яблучним оцтом, перемішуємо і залишаємо настоятися.

Крок - 5
06

Морквину миємо, чистимо, тремо на морквяну терку, шаткуємо дуже дрібно капусту, а болгарський перець ріжемо тонкими півкільцями.

Крок - 6
07

У киплячий бульйон з картоплею опускаємо обсмажені фрикадельки і варимо хвилин 20.

Крок - 7
08

За 10 хвилин до готовності страви кладемо в борщ підготовлені овочі, кип'ятимо протягом 5 хв.

Крок - 8
09

В кінці додаємо цибулеву піджарку, трохи проварюємо. Приправляємо борщ перцем, кидаємо подрібнений часник, додаємо рубані пір'я зеленої цибулі, відразу знімаємо з плити, настоюємо протягом півгодини.

Крок - 9
10

Подаємо гарячим, посипавши подрібненим кропом.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Борщ простой - покроковий рецепт, фото 1 Борщ простой 60 5 3 з 5 - детальніше -
Борщ с курицей в мультиварке - покроковий рецепт, фото 1 Борщ с курицей в мультиварке 65 5 2 з 5 - детальніше -
Украинский борщ в мультиварке - покроковий рецепт, фото 1 Украинский борщ в мультиварке 110 6 2 з 5 - детальніше -
Настоящий украинский борщ - покроковий рецепт, фото 1 Настоящий украинский борщ 80 6 5 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Горчица из семян - покроковий рецепт, фото 1 Горчица из семян 35 1 2 з 5 - детальніше -
Лапша вок с курицей - покроковий рецепт, фото 1 Лапша вок с курицей 50 5 3 з 5 - детальніше -
Клубника замороженная - покроковий рецепт, фото 1 Клубника замороженная 25 1 1 з 5 - детальніше -
Борщ с капустой - покроковий рецепт, фото 1 Борщ с капустой 80 6 4 з 5 - детальніше -