Така традиційна страва слов'янських народів, як борщ, давним - давно завоювала визнання багатьох. Кожна господиня може використовувати масу варіантів приготування цієї страви та ще й додати щось своє. З урахуванням того, що борщ дуже частий гість в кожному будинку, іноді просто необхідно мати під рукою рецепт, який набагато полегшує процес готування. Допоможе заощадити час, і смачно нагодувати всю сім'ю дозволить дуже простий, швидкий, але не менш смачний борщ з фрикадельками. Спробуйте і ви переконаєтеся, що це відмінний спосіб урізноманітнити поняття про червоний борщ.
Звичайно, кожен з нас знає, що справжній борщ повинен бути з м'ясом, але навіть в цю страву можна привнести певний креатив. М'ясо замінимо фрикадельками, і це дозволить трохи прискорити час готування. Фарш для фрикадельок можна використовувати будь-який, але краще за все змішаний з яловичини і свинини. Проте, основою, як і в будь-якому борщі, є набір овочів. До речі, в нашому варіанті використовуємо трохи незвичайні для класичного борщу інгредієнти. Спочатку підготуємо всі необхідні овочі. Чистимо і обполіскуємо цибулину середнього розміру, дрібно шаткуємо.
Чистимо від шкірки моркву і половину нарізаємо невеликими кубиками. Таким же чином ріжемо корінь селери.
Тепер ще візьмемо четвертинку цукіні і, не знімаючи шкірки, нарізаємо. Відрізаємо від цілого червоного перцю частку, подрібнюємо, таким же чином ріжемо скибочку жовтого солодкого перцю. Дрібно шаткуємо цибулю-порей.
Тепер ставимо на плиту каструлю, краще з антипригарним покриттям, вливаємо олію і кидаємо частину нашаткованої цибулі, трохи пасеруємо.
Потім додаємо подрібнену моркву, селеру і інші овочі, перемішуємо і доливаємо воду.
Коли овочі почнуть кипіти, додаємо в каструлю приправу для борщу, солимо і залишаємо кипіти на слабкому вогні.
Тим часом приступаємо до приготування основного інгредієнта нашого борщу, тобто, фрикадельок. Для цього викладаємо в глибоку миску м'ясний фарш, додаємо нашатковану цибулю, а також вбиваємо яйце. Потім кидаємо туди ж жменю рису, трохи зелені петрушки, посипаємо меленим перцем і добре перемішуємо.
З приготовленої суміші формуємо м'ясні кульки однакового розміру і опускаємо їх в каструлю. Варимо борщ з фрикадельками протягом 20 хвилин, після чого додаємо кубик бульйону і доливаємо томатний сік. Добре перемішуємо борщ і кип'ятимо ще кілька хвилин.
В цей час дрібно шаткуємо зелень петрушки і кидаємо в каструлю. А ось тепер вже сміливо можна знімати каструлю з плити. Борщ з ніжними і соковитими фрикадельками вийде дуже ароматним, насиченим і смачним.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти