Укр
Рус
thermomix thermomix
Борщ Перші страви Українська кухня

Борщ з фрикадельками

100 хвилинпорцій - 5складність - 3 з 5
Борщ з фрикадельками - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Поділюся з вами рецептом борщу, який дуже смачно готують сибіряки.

Інгредієнти

  • Яловичина 0.5 кг.
  • Цибуля 2 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Болгарський перець 1 шт.
  • Буряк 2 шт.
  • Капуста 0.7 кг.
  • Часник 3 зуб.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Хмелі-сунелі 1 ч.л
  • Перець чорний мелений 1/2 ч.л
  • Картопля 0.5 кг.
  • Топлене вершкове масло 150 г.
  • Масло рослинне 150 г.
  • Цукор 1 ч.л
  • Оцет яблучний 1 ст.л
  • Кріп 1 пуч.
  • Зелена цибуля 1 пуч.
  • Паста томат 3 ст.л
  • Яйце 1 шт.
  • Борошно 2 ст.л
  • Сіль за смаком
  • Бульйон 3 л.

Покроковий рецепт

  1. 01

    У каструлю наливаємо підготовлений бульйон, доводимо до кипіння, солимо, кидаємо нарізану невеликими кубиками картоплю і варимо протягом 40 хвилин до м'якості.

    Крок - 1
  2. 02

    Яловичу м'якіть разом з половиною цибулини подрібнюємо, пропустивши через м'ясорубку. Підготовлений фарш солимо і перчимо, додаємо яйце, добре вимішуємо. Руки змочуємо в холодній воді і з підготовленого фаршу формуємо фрикадельки невеликого розміру, обвалюємо у борошні й обсмажуємо в топленому маслі.

    Крок - 2
  3. 03

    Другу частину цибулини ріжемо дрібними шматочками, кидаємо на сковорідку з розігрітою олією, пасеруємо до золотистого, додаємо 3 л томатної пасти і тримаємо на плиті зовсім небагато, постійно перемішуючи.

    Крок - 3
  4. 04

    Далі додаємо пару лаврових листків, посипаємо приправою для борщу і підсмажуємо трохи, але, щоб не підгоріло, потім знімаємо з плити.

    Крок - 4
  5. 05

    Відварений попередньо буряк шаткуємо тонкими брусочками, посипаємо цукром, для того, щоб буряк не втратив колір, поливаємо яблучним оцтом, перемішуємо і залишаємо настоятися.

    Крок - 5
  6. 06

    Морквину миємо, чистимо, тремо на морквяну терку, шаткуємо дуже дрібно капусту, а болгарський перець ріжемо тонкими півкільцями.

    Крок - 6
  7. 07

    У киплячий бульйон з картоплею опускаємо обсмажені фрикадельки і варимо хвилин 20.

    Крок - 7
  8. 08

    За 10 хвилин до готовності страви кладемо в борщ підготовлені овочі, кип'ятимо протягом 5 хв.

    Крок - 8
  9. 09

    В кінці додаємо цибулеву піджарку, трохи проварюємо. Приправляємо борщ перцем, кидаємо подрібнений часник, додаємо рубані пір'я зеленої цибулі, відразу знімаємо з плити, настоюємо протягом півгодини.

    Крок - 9
  10. 10

    Подаємо гарячим, посипавши подрібненим кропом.

    Крок - 10

Оцінити рецепт