Укр
Рус
Борщ Перші страви Російська кухня

Борщ з щавелем та яйцем

( 4.8333 4 512 12 оцінок)

2955 - переглядів
75 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Борщ з щавелем та яйцем - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Дієта: Корисне харчування

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Вгадайте, що таке діамант на кухні, звичайно - це борщ зі щавлем. І хоч багато хто вважає, що це страва весняна, ну звичайно, молодий щавель і все таке, але повірте, взимку палаючий борщ з щавлем і яйцем - це найкраща ситна перша страва. Звичайно, якщо для зеленого борщу використовувати свинячі реберця або шматочок яловичої грудинки, то від такої страви не відвести будь-якого гурмана. Проте, нітрохи не гірше за смаком борщ, приготовлений на курячому бульйоні, до того ж, він виходить трохи легше. Та й взагалі, борщ зі щавлем і яйцем настільки смачний і ароматний, що готовий розпалити апетит навіть самих вибагливих їдців.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Борщ з щавелем та яйцем" (на 100 грам)

  • Білки2.2 гр.
  • Жири3.1 гр.
  • Вуглеводи5.6 гр.
  • Калорії66 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Як ми вже домовилися, що зелений борщ готуватимемо на бульйоні, його потрібно в першу чергу і приготувати. Для цього візьмемо будь-яку частину курятини і відваримо в підсоленій воді до готовності м'яса, яке після варіння видаляємо з бульйону.

Крок - 1
02

Тепер, коли бульйон готовий, приступаємо до решти процесів. Чистимо від лушпиння цибулину, дрібно шаткуємо.

Крок - 2
03

Також чистимо корінь петрушки і моркву, миємо й ріжемо тонкими півкільцями.

Крок - 3
04

Ставимо на плиту глибокий сотейник або каструлю, бажано чавунний. Кидаємо в каструлю вершкове масло, трохи розтоплюємо і відправляємо туди ж подрібнену моркву і петрушку.

Крок - 4
05

Поки овочі присмажуються на слабкому вогні, ми добре промиваємо свіжий щавель і шаткуємо його.

Крок - 5
06

У каструлю, де смажаться овочі кидаємо нашатковану цибулю, помішуючи, підсмажуємо до м'якості цибулі і доливаємо в каструлю курячий бульйон. Туди ж кидаємо перець-горошок і лавровий лист.

Крок - 6
07

Трохи проваривши овочі в бульйоні, викладаємо в каструлю трохи консервованого щавлю, а також додаємо нашаткований свіжий щавель. Все добре перемішуємо і залишаємо кипіти вміст каструлі на слабкому вогні.

Крок - 7
08

У глибоку миску викладаємо вершки досить високої жирності, додаємо туди трохи бульйону з борщу і за допомогою вінчика добре змішуємо, трохи посоливши.

Крок - 8
09

Якщо вершки дуже густі, додаємо ще трохи бульйону і добре збиваємо, щоб суміш була досить рідкою, після чого вливаємо в борщ, постійно помішуючи вінчиком. Тепер трохи перчимо наш борщ, пробуємо на сіль і знімаємо з плити.

Крок - 9
10

Розливаємо борщ з щавлем в тарілки. Хочу зауважити, що картоплю в борщ ми не кидаємо, але для подачі страви до столу ми відварюємо кілька картоплин окремо, можна навіть в шкірці. Потім картоплю ріжемо кубиками або невеликими скибочками і залишаємо поки приготується борщ.

Крок - 10
11

Також відварюємо круто курячі яйця. Чистимо від шкаралупи і розрізаємо навпіл.

Крок - 11
12

Вимиту зелень петрушки і кропу дрібно шаткуємо. Для подачі до столу в тарілку кладемо трохи відвареної картоплі, доливаємо борщ і кладемо в нього половинку яйця. Подаючи до столу борщ з щавлем і яйцем, посипаємо свіжою зеленню.

Крок - 12

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Печінковий торт - покроковий рецепт, фото 1 Печінковий торт 60 5 4 з 5 - детальніше -
Закуска з помідорів - покроковий рецепт, фото 1 Закуска з помідорів 15 3 1 з 5 - детальніше -
Коржики - покроковий рецепт, фото 1 Коржики 40 4 2 з 5 - детальніше -
Дині - молочний суп - покроковий рецепт, фото 1 Дині - молочний суп 30 3 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Класичний картопляний салат - покроковий рецепт, фото 1 Класичний картопляний салат 50 5 3 з 5 - детальніше -
Гаспачо без огірків - покроковий рецепт, фото 1 Гаспачо без огірків 40 5 3 з 5 - детальніше -
Свинина запечена в рукаві - покроковий рецепт, фото 1 Свинина запечена в рукаві 90 4 3 з 5 - детальніше -
Хлібні коржі на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Хлібні коржі на сковороді 45 2 3 з 5 - детальніше -