Вгадайте, що таке діамант на кухні, звичайно - це борщ зі щавлем. І хоч багато хто вважає, що це страва весняна, ну звичайно, молодий щавель і все таке, але повірте, взимку палаючий борщ з щавлем і яйцем - це найкраща ситна перша страва. Звичайно, якщо для зеленого борщу використовувати свинячі реберця або шматочок яловичої грудинки, то від такої страви не відвести будь-якого гурмана. Проте, нітрохи не гірше за смаком борщ, приготовлений на курячому бульйоні, до того ж, він виходить трохи легше. Та й взагалі, борщ зі щавлем і яйцем настільки смачний і ароматний, що готовий розпалити апетит навіть самих вибагливих їдців.
Як ми вже домовилися, що зелений борщ готуватимемо на бульйоні, його потрібно в першу чергу і приготувати. Для цього візьмемо будь-яку частину курятини і відваримо в підсоленій воді до готовності м'яса, яке після варіння видаляємо з бульйону.
Тепер, коли бульйон готовий, приступаємо до решти процесів. Чистимо від лушпиння цибулину, дрібно шаткуємо.
Також чистимо корінь петрушки і моркву, миємо й ріжемо тонкими півкільцями.
Ставимо на плиту глибокий сотейник або каструлю, бажано чавунний. Кидаємо в каструлю вершкове масло, трохи розтоплюємо і відправляємо туди ж подрібнену моркву і петрушку.
Поки овочі присмажуються на слабкому вогні, ми добре промиваємо свіжий щавель і шаткуємо його.
У каструлю, де смажаться овочі кидаємо нашатковану цибулю, помішуючи, підсмажуємо до м'якості цибулі і доливаємо в каструлю курячий бульйон. Туди ж кидаємо перець-горошок і лавровий лист.
Трохи проваривши овочі в бульйоні, викладаємо в каструлю трохи консервованого щавлю, а також додаємо нашаткований свіжий щавель. Все добре перемішуємо і залишаємо кипіти вміст каструлі на слабкому вогні.
У глибоку миску викладаємо вершки досить високої жирності, додаємо туди трохи бульйону з борщу і за допомогою вінчика добре змішуємо, трохи посоливши.
Якщо вершки дуже густі, додаємо ще трохи бульйону і добре збиваємо, щоб суміш була досить рідкою, після чого вливаємо в борщ, постійно помішуючи вінчиком. Тепер трохи перчимо наш борщ, пробуємо на сіль і знімаємо з плити.
Розливаємо борщ з щавлем в тарілки. Хочу зауважити, що картоплю в борщ ми не кидаємо, але для подачі страви до столу ми відварюємо кілька картоплин окремо, можна навіть в шкірці. Потім картоплю ріжемо кубиками або невеликими скибочками і залишаємо поки приготується борщ.
Також відварюємо круто курячі яйця. Чистимо від шкаралупи і розрізаємо навпіл.
Вимиту зелень петрушки і кропу дрібно шаткуємо. Для подачі до столу в тарілку кладемо трохи відвареної картоплі, доливаємо борщ і кладемо в нього половинку яйця. Подаючи до столу борщ з щавлем і яйцем, посипаємо свіжою зеленню.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти