Укр
Рус
thermomixthermomix
thermomix
thermomix

Борщ з червоною капустою

( 5.0000 5 5 1 оцінка)
85 хвилинпорцій - 6складність - 4 з 5
Борщ з червоною капустою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Червонокачанна капуста використовується, найчастіше, в різних салатах. Але я хочу вас запевнити, якщо ви ризикнете приготувати з червоної капусти борщ, він чудово замінить звичайний, тим більше, що по корисним властивостям цей овоч перевершує капусту білокачанну.

Інгредієнти

Бульйон2 л.
Картопля300 г.
Капуста300 г.
Морква2 шт.
Буряк1 шт.
Цибуля1 шт.
Помідор2 шт.
Селера50 г.
Болгарський перець1 шт.
Перець червоний чілі 1/2 шт.
Часник3 зуб.
Масло рослинне3 ст.л
Перець чорний горошок6 шт.
Сіль за смаком
Сметана100 г.
Зелена цибуля1 пуч.
01

Борщ з червоної капусти вважається пісним, але я думаю, що свиний бульйон його смак абсолютно не зіпсує, а головний секрет такого борщу, звісно, в якісній заправці. Якщо овочі в ній збережуть свій колір і запах, успіх приготування смачної страви вам забезпечений.

Крок - 1
02

У ємність кладемо порізану середніми кубиками картоплю, посічену тонкою стружкою червону капусту.

Крок - 2
03

Також кидаємо очищений, нарізаний товстими кружальцями, буряк, заливаємо свинним бульйоном овочі.

Крок - 3
04

Ємність з овочами відправляємо на плиту, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму, накривши кришкою, готуємо хвилин 40, виловлюємо відварений буряк.

Крок - 4
05

В цей час готуємо овочеву заправку. У сковорідку наливаємо трохи олії, розігрів, опускаємо нарізану соломкою моркву і нарізану кільцями цибулю, пасеруємо до прозорості цибулі.

Крок - 5
06

М'ясисту болгарську перчинку очищаємо від насіння, рубаємо брусочками, дрібними шматочками шаткуємо помідори, все відправляємо до морквини з цибулею.

Крок - 6
07

Далі кидаємо туди нарізане невеликими кубиками стебло селери, завдяки йому, борщ придбає апетитний аромат.

Крок - 7
08

Тепер кладемо відварений, нашаткований буряк, додаємо пропущений через прес, часник, порізаний смужками перець чилі. Накривши сковорідку кришкою, тушкуємо на слабкому вогні півгодини.

Крок - 8
09

Після того, як овочі добре потушкуються і стануть абсолютно м'якими, відправляємо заправку в каструлю, де практично зварилися капуста і картопля.

Крок - 9
10

Борщ солимо, кидаємо горошини перцю, кип'ятимо декілька хвилин, знімаємо з вогню, залишаємо настоюватися десь півгодини.

Крок - 10
11

Гарячий борщ з червоною капустою розлийте по тарілках, поклавши в кожну сметану і посипавши рубаною зеленню цибулі, обов'язково подавши свіжий житній хліб, можна натерти часником.

Крок - 11

Оцінити рецепт