Укр
Рус
thermomix thermomix
Борщ Перші страви Українська кухня

Борщ з червоною капустою

( 5.0000 5 51 1 оцінка)
85 хвилинпорцій - 6складність - 4 з 5
Борщ з червоною капустою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Червонокачанна капуста використовується, найчастіше, в різних салатах. Але я хочу вас запевнити, якщо ви ризикнете приготувати з червоної капусти борщ, він чудово замінить звичайний, тим більше, що по корисним властивостям цей овоч перевершує капусту білокачанну.

Інгредієнти

  • Бульйон 2 л.
  • Картопля 300 г.
  • Капуста 300 г.
  • Морква 2 шт.
  • Буряк 1 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Помідор 2 шт.
  • Селера 50 г.
  • Болгарський перець 1 шт.
  • Перець червоний чілі 1/2 шт.
  • Часник 3 зуб.
  • Масло рослинне 3 ст.л
  • Перець чорний горошок 6 шт.
  • Сіль за смаком
  • Сметана 100 г.
  • Зелена цибуля 1 пуч.

Покроковий рецепт

  1. 01

    Борщ з червоної капусти вважається пісним, але я думаю, що свиний бульйон його смак абсолютно не зіпсує, а головний секрет такого борщу, звісно, в якісній заправці. Якщо овочі в ній збережуть свій колір і запах, успіх приготування смачної страви вам забезпечений.

    Крок - 1
  2. 02

    У ємність кладемо порізану середніми кубиками картоплю, посічену тонкою стружкою червону капусту.

    Крок - 2
  3. 03

    Також кидаємо очищений, нарізаний товстими кружальцями, буряк, заливаємо свинним бульйоном овочі.

    Крок - 3
  4. 04

    Ємність з овочами відправляємо на плиту, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму, накривши кришкою, готуємо хвилин 40, виловлюємо відварений буряк.

    Крок - 4
  5. 05

    В цей час готуємо овочеву заправку. У сковорідку наливаємо трохи олії, розігрів, опускаємо нарізану соломкою моркву і нарізану кільцями цибулю, пасеруємо до прозорості цибулі.

    Крок - 5
  6. 06

    М'ясисту болгарську перчинку очищаємо від насіння, рубаємо брусочками, дрібними шматочками шаткуємо помідори, все відправляємо до морквини з цибулею.

    Крок - 6
  7. 07

    Далі кидаємо туди нарізане невеликими кубиками стебло селери, завдяки йому, борщ придбає апетитний аромат.

    Крок - 7
  8. 08

    Тепер кладемо відварений, нашаткований буряк, додаємо пропущений через прес, часник, порізаний смужками перець чилі. Накривши сковорідку кришкою, тушкуємо на слабкому вогні півгодини.

    Крок - 8
  9. 09

    Після того, як овочі добре потушкуються і стануть абсолютно м'якими, відправляємо заправку в каструлю, де практично зварилися капуста і картопля.

    Крок - 9
  10. 10

    Борщ солимо, кидаємо горошини перцю, кип'ятимо декілька хвилин, знімаємо з вогню, залишаємо настоюватися десь півгодини.

    Крок - 10
  11. 11

    Гарячий борщ з червоною капустою розлийте по тарілках, поклавши в кожну сметану і посипавши рубаною зеленню цибулі, обов'язково подавши свіжий житній хліб, можна натерти часником.

    Крок - 11

Оцінити рецепт