Укр
Рус
thermomix thermomix
thermomix
thermomix
Борщ Перші страви Українська кухня

Борщ з червоною капустою

( 5.0000 5 518 18 оцінок)
2328 - переглядів
85 хвилинпорцій - 6складність - 4 з 5
Борщ з червоною капустою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Червонокачанна капуста використовується, найчастіше, в різних салатах. Але я хочу вас запевнити, якщо ви ризикнете приготувати з червоної капусти борщ, він чудово замінить звичайний, тим більше, що по корисним властивостям цей овоч перевершує капусту білокачанну.

Інгредієнти

  • Бульйон 2 л.
  • Картопля 300 г.
  • Капуста 300 г.
  • Морква 2 шт.
  • Буряк 1 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Помідор 2 шт.
  • Селера 50 г.
  • Болгарський перець 1 шт.
  • Перець червоний чілі 1/2 шт.
  • Часник 3 зуб.
  • Масло рослинне 3 ст.л
  • Перець чорний горошок 6 шт.
  • Сіль за смаком
  • Сметана 100 г.
  • Зелена цибуля 1 пуч.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт

01

Борщ з червоної капусти вважається пісним, але я думаю, що свиний бульйон його смак абсолютно не зіпсує, а головний секрет такого борщу, звісно, в якісній заправці. Якщо овочі в ній збережуть свій колір і запах, успіх приготування смачної страви вам забезпечений.

Крок - 1
02

У ємність кладемо порізану середніми кубиками картоплю, посічену тонкою стружкою червону капусту.

Крок - 2
03

Також кидаємо очищений, нарізаний товстими кружальцями, буряк, заливаємо свинним бульйоном овочі.

Крок - 3
04

Ємність з овочами відправляємо на плиту, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму, накривши кришкою, готуємо хвилин 40, виловлюємо відварений буряк.

Крок - 4
05

В цей час готуємо овочеву заправку. У сковорідку наливаємо трохи олії, розігрів, опускаємо нарізану соломкою моркву і нарізану кільцями цибулю, пасеруємо до прозорості цибулі.

Крок - 5
06

М'ясисту болгарську перчинку очищаємо від насіння, рубаємо брусочками, дрібними шматочками шаткуємо помідори, все відправляємо до морквини з цибулею.

Крок - 6
07

Далі кидаємо туди нарізане невеликими кубиками стебло селери, завдяки йому, борщ придбає апетитний аромат.

Крок - 7
08

Тепер кладемо відварений, нашаткований буряк, додаємо пропущений через прес, часник, порізаний смужками перець чилі. Накривши сковорідку кришкою, тушкуємо на слабкому вогні півгодини.

Крок - 8
09

Після того, як овочі добре потушкуються і стануть абсолютно м'якими, відправляємо заправку в каструлю, де практично зварилися капуста і картопля.

Крок - 9
10

Борщ солимо, кидаємо горошини перцю, кип'ятимо декілька хвилин, знімаємо з вогню, залишаємо настоюватися десь півгодини.

Крок - 10
11

Гарячий борщ з червоною капустою розлийте по тарілках, поклавши в кожну сметану і посипавши рубаною зеленню цибулі, обов'язково подавши свіжий житній хліб, можна натерти часником.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Український борщ в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Український борщ в мультиварці 110 6 2 з 5 - детальніше -
Борщ з кропивою - покроковий рецепт, фото 1 Борщ з кропивою 40 5 2 з 5 - детальніше -
Борщ з баранини - покроковий рецепт, фото 1 Борщ з баранини 90 6 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Щі з томатною пастою - покроковий рецепт, фото 1 Щі з томатною пастою 75 6 3 з 5 - детальніше -
Суп пюре з печериць з вершками - покроковий рецепт, фото 1 Суп пюре з печериць з вершками 55 4 3 з 5 - детальніше -
Піца з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Піца з грибами 60 4 3 з 5 - детальніше -
Бутерброд з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Бутерброд з сиром 25 2 3 з 5 - детальніше -