Укр
Рус
Борщ Перші страви Українська кухня

Борщ з червоною капустою

( 5.0000 5 518 18 оцінок)
2856 - переглядів
85 хвилинпорцій - 6складність - 4 з 5
Борщ з червоною капустою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Червонокачанна капуста використовується, найчастіше, в різних салатах. Але я хочу вас запевнити, якщо ви ризикнете приготувати з червоної капусти борщ, він чудово замінить звичайний, тим більше, що по корисним властивостям цей овоч перевершує капусту білокачанну.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Борщ з червоною капустою" (на 100 грам)

  • Білки1.7 гр.
  • Жири2 гр.
  • Вуглеводи3.3 гр.
  • Калорії43 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт

01

Борщ з червоної капусти вважається пісним, але я думаю, що свиний бульйон його смак абсолютно не зіпсує, а головний секрет такого борщу, звісно, в якісній заправці. Якщо овочі в ній збережуть свій колір і запах, успіх приготування смачної страви вам забезпечений.

Крок - 1
02

У ємність кладемо порізану середніми кубиками картоплю, посічену тонкою стружкою червону капусту.

Крок - 2
03

Також кидаємо очищений, нарізаний товстими кружальцями, буряк, заливаємо свинним бульйоном овочі.

Крок - 3
04

Ємність з овочами відправляємо на плиту, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму, накривши кришкою, готуємо хвилин 40, виловлюємо відварений буряк.

Крок - 4
05

В цей час готуємо овочеву заправку. У сковорідку наливаємо трохи олії, розігрів, опускаємо нарізану соломкою моркву і нарізану кільцями цибулю, пасеруємо до прозорості цибулі.

Крок - 5
06

М'ясисту болгарську перчинку очищаємо від насіння, рубаємо брусочками, дрібними шматочками шаткуємо помідори, все відправляємо до морквини з цибулею.

Крок - 6
07

Далі кидаємо туди нарізане невеликими кубиками стебло селери, завдяки йому, борщ придбає апетитний аромат.

Крок - 7
08

Тепер кладемо відварений, нашаткований буряк, додаємо пропущений через прес, часник, порізаний смужками перець чилі. Накривши сковорідку кришкою, тушкуємо на слабкому вогні півгодини.

Крок - 8
09

Після того, як овочі добре потушкуються і стануть абсолютно м'якими, відправляємо заправку в каструлю, де практично зварилися капуста і картопля.

Крок - 9
10

Борщ солимо, кидаємо горошини перцю, кип'ятимо декілька хвилин, знімаємо з вогню, залишаємо настоюватися десь півгодини.

Крок - 10
11

Гарячий борщ з червоною капустою розлийте по тарілках, поклавши в кожну сметану і посипавши рубаною зеленню цибулі, обов'язково подавши свіжий житній хліб, можна натерти часником.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Шуба - покроковий рецепт, фото 1 Шуба 80 5 3 з 5 - детальніше -
М’ясний рулет - покроковий рецепт, фото 1 М’ясний рулет 90 4 3 з 5 - детальніше -
Курка з картоплею в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Курка з картоплею в духовці 90 6 3 з 5 - детальніше -
Сирне печиво Розочка - покроковий рецепт, фото 1 Сирне печиво Розочка 60 5 4 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Класичний омлет - покроковий рецепт, фото 1 Класичний омлет 25 2 2 з 5 - детальніше -
Панкейкі з яблуками - покроковий рецепт, фото 1 Панкейкі з яблуками 55 4 3 з 5 - детальніше -
Пастила з медом - покроковий рецепт, фото 1 Пастила з медом 45 2 3 з 5 - детальніше -