Укр
Рус
thermomixthermomix
thermomix
thermomix

Борщ з буряком і капустою

50 хвилинпорцій - 6складність - 2 з 5
Борщ з буряком і капустою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Напевно, ніщо більше не асоціюється з російсько-українською кухнею, ніж борщ. Багато хто з нас любить його з дитинства, сподіваюся, і ви використовуєте подібний рецепт.

Інгредієнти

Вода3 л.
Сметана100 г.
сік лимонний 1/2 ч.л
Цукор1 ст.л
Буряк2 шт.
Капуста 1/2 шт.
Морква2 шт.
Цибуля2 шт.
Перець червоний чілі 1/4 шт.
Болгарський перець1 шт.
Часник3 зуб.
Масло рослинне40 мл.
Паста томат2 ст.л
Яловичина400 г.
Свинина400 г.
Сіль за смаком
Перець чорний мелений2 щіп.
Лавровий лист3 шт.
Перець чорний горошок8 шт.
Трави прованські1 щіп.

Покроковий рецепт

01

Для того, щоб бульйон був наваристим, м'ясо потрібно брати обов'язково на кістці і закладати його обов'язково в холодну воду, потім поставити на плиту і на тихому вогні довести до кипіння.

Крок - 1
02

Після закипання, зняти піну, бульйон посолити, кинути листя лавра, горошини перцю і сухі трави, варити хвилин 30, щоб бульйон ледве булькотів, а не бурхливо кипів.

Крок - 2
03

Вимиту капусту можна потерти або нашаткувати довгою стружкою, буряк порізати тонкою соломкою.

Крок - 3
04

Частину подрібненого буряка кинути в бульйон і варити протягом 30 хвилин, потім покласти нашатковану капусту і нарізаний скибочками солодкий перець.

Крок - 4
05

Якщо ви вже зрозуміли, цей борщ зовсім не містить картоплі. Піджарка є невід'ємною частиною будь-якого варіанту борщу.

Крок - 5
06

Для цього нарізану цибулю з потертою морквою обсмажити на олії до золотистого кольору. Далі додати залишок буряка, посипати цукром з дрібкою солі, скропити лимонним соком, потушкувати недовго, покласти томатну пасту і пропасірувати овочі до готовності.

Крок - 6
07

Піджарку вилити в борщ, кинути часточку перцю стручкового, варити десь хвилин 20.

Крок - 7
08

Обов'язково дати борщу настоятися, але для цього заправити борщ посіченим часником і сумішшю перців.

Крок - 8
09

Подати, як годиться дійсному борщу, зі сметаною і чорним хлібом.

Крок - 9

Оцінити рецепт