Укр
Рус
Борщ Перші страви Українська кухня

Борщ з буряком і капустою

( 4.8889 4 518 18 оцінок)

3333 - переглядів
140 хвилин порцій - 6 складність - 2 з 5
Борщ з буряком і капустою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Борщ - це кислий суп з буряком в якості одного з основних інгредієнтів, що надає страві яскравий червоний колір. Борщ популярний в кухнях деяких країн Східної Європи, таких як українська, російська, білоруська, румунська, польська і литовська. Є багато варіантів борщу. Сьогоднішній рецепт відрізняється тим, що ми не обсмажуємо овочі. Це робить смак борщу з буряком і капустою яскравіше і дозволяє відчути смак кожного з овочів краще.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Борщ з буряком і капустою" (на 100 грам)

  • Білки2.3 гр.
  • Жири2.4 гр.
  • Вуглеводи2.8 гр.
  • Калорії44 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Спочатку приготуйте м'ясний бульйон. М'ясо (можна використовувати свинину або яловичину) промийте гарненько і покладіть у велику каструлю з холодною фільтрованою водою.

Крок - 1
02

Покладіть в каструлю так само заздалегідь очищену від лушпиння і перерізану навпіл ріпчасту цибулю, моркву, лавровий лист і спеції. Накрийте кришкою і поставте каструлю на сильний вогонь.

Крок - 2
03

Доведіть бульйон до кипіння, і зменшіть вогонь. Використовуючи велику металеву ложку, приберіть накип з поверхні води. Спробуйте тримати максимально низьку температуру, щоб бульйон сильно не кипів, а томився. Можна навіть не закривати каструлю кришкою. Час приготування залежить від виду м'яса: для свинини - менше 2 годин, для яловичини - 2,5 години.

Крок - 3
04

Поки вариться бульйон, можна приготувати всі інші овочі. Коли бульйон буде готовий, зніміть каструлю з вогню. Вийміть відварену цибулю, моркву і м'ясо і процідіть обережно бульйон. Вилийте бульйон назад в каструлю і додайте кип'ячену воду. Знову відправте на плиту.

Крок - 4
05

Доведіть бульйон до кипіння і додайте сіль. Покладіть в бульйон попередньо очищену від шкірки і нарізану невеликими шматочками картоплю, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть 10-15 хвилин.

Крок - 5
06

Тепер додайте в каструлю нашатковану капусту і солодкий перець, дрібно нарізаний. Варіть вміст 10 хвилин.

Крок - 6
07

Покладіть подрібнену ріпчасту цибулю, натерту на крупній тертці моркву, буряк і нарізані кубиками помідори. Доведіть все до кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть близько 15 хвилин. Спробуйте борщ і додайте більше солі, якщо це необхідно.

Крок - 7
08

Після додайте нашатковану зелень, дрібно нарізаний часник, мелений чорний перець і перець чилі. Через 5 хвилин зніміть з вогню, накрийте кришкою і дайте борщу відпочити 15-20 хвилин.

Крок - 8
09

Подавайте борщ з буряком і капустою в супроводі сметани, чорного хліба, сала з часником або часниковими грінками. Наріжте м'ясо з бульйону на великі шматки і додайте в тарілки борщу перед подачею на стіл.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Яловича печінка - покроковий рецепт, фото 1 Яловича печінка 30 4 2 з 5 - детальніше -
Салат Нісуаз - покроковий рецепт, фото 1 Салат Нісуаз 40 3 3 з 5 - детальніше -
Пиріг на кефірі з варенням - покроковий рецепт, фото 1 Пиріг на кефірі з варенням 60 5 3 з 5 - детальніше -
Рулет з лаваша з лососем - покроковий рецепт, фото 1 Рулет з лаваша з лососем 30 2 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Картопля по-французьки - покроковий рецепт, фото 1 Картопля по-французьки 75 4 3 з 5 - детальніше -
Салат мімоза з рисом - покроковий рецепт, фото 1 Салат мімоза з рисом 55 5 3 з 5 - детальніше -
Ескалоп в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Ескалоп в духовці 45 2 3 з 5 - детальніше -