Борщ - це кислий суп з буряком в якості одного з основних інгредієнтів, що надає страві яскравий червоний колір. Борщ популярний в кухнях деяких країн Східної Європи, таких як українська, російська, білоруська, румунська, польська і литовська. Є багато варіантів борщу. Сьогоднішній рецепт відрізняється тим, що ми не обсмажуємо овочі. Це робить смак борщу з буряком і капустою яскравіше і дозволяє відчути смак кожного з овочів краще.
Спочатку приготуйте м'ясний бульйон. М'ясо (можна використовувати свинину або яловичину) промийте гарненько і покладіть у велику каструлю з холодною фільтрованою водою.
Покладіть в каструлю так само заздалегідь очищену від лушпиння і перерізану навпіл ріпчасту цибулю, моркву, лавровий лист і спеції. Накрийте кришкою і поставте каструлю на сильний вогонь.
Доведіть бульйон до кипіння, і зменшіть вогонь. Використовуючи велику металеву ложку, приберіть накип з поверхні води. Спробуйте тримати максимально низьку температуру, щоб бульйон сильно не кипів, а томився. Можна навіть не закривати каструлю кришкою. Час приготування залежить від виду м'яса: для свинини - менше 2 годин, для яловичини - 2,5 години.
Поки вариться бульйон, можна приготувати всі інші овочі. Коли бульйон буде готовий, зніміть каструлю з вогню. Вийміть відварену цибулю, моркву і м'ясо і процідіть обережно бульйон. Вилийте бульйон назад в каструлю і додайте кип'ячену воду. Знову відправте на плиту.
Доведіть бульйон до кипіння і додайте сіль. Покладіть в бульйон попередньо очищену від шкірки і нарізану невеликими шматочками картоплю, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть 10-15 хвилин.
Тепер додайте в каструлю нашатковану капусту і солодкий перець, дрібно нарізаний. Варіть вміст 10 хвилин.
Покладіть подрібнену ріпчасту цибулю, натерту на крупній тертці моркву, буряк і нарізані кубиками помідори. Доведіть все до кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть близько 15 хвилин. Спробуйте борщ і додайте більше солі, якщо це необхідно.
Після додайте нашатковану зелень, дрібно нарізаний часник, мелений чорний перець і перець чилі. Через 5 хвилин зніміть з вогню, накрийте кришкою і дайте борщу відпочити 15-20 хвилин.
Подавайте борщ з буряком і капустою в супроводі сметани, чорного хліба, сала з часником або часниковими грінками. Наріжте м'ясо з бульйону на великі шматки і додайте в тарілки борщу перед подачею на стіл.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти