Укр
Рус
thermomix thermomix
Борщ Перші страви Українська кухня

Борщ з буряком і капустою

( 5.0000 5 51 1 оцінка)
50 хвилинпорцій - 6складність - 2 з 5
Борщ з буряком і капустою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Напевно, ніщо більше не асоціюється з російсько-українською кухнею, ніж борщ. Багато хто з нас любить його з дитинства, сподіваюся, і ви використовуєте подібний рецепт.

Інгредієнти

  • Вода 3 л.
  • Сметана 100 г.
  • сік лимонний 1/2 ч.л
  • Цукор 1 ст.л
  • Буряк 2 шт.
  • Капуста 1/2 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Цибуля 2 шт.
  • Перець червоний чілі 1/4 шт.
  • Болгарський перець 1 шт.
  • Часник 3 зуб.
  • Масло рослинне 40 мл.
  • Паста томат 2 ст.л
  • Яловичина 400 г.
  • Свинина 400 г.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений 2 щіп.
  • Лавровий лист 3 шт.
  • Перець чорний горошок 8 шт.
  • Трави прованські 1 щіп.

Покроковий рецепт

  1. 01

    Для того, щоб бульйон був наваристим, м'ясо потрібно брати обов'язково на кістці і закладати його обов'язково в холодну воду, потім поставити на плиту і на тихому вогні довести до кипіння.

    Крок - 1
  2. 02

    Після закипання, зняти піну, бульйон посолити, кинути листя лавра, горошини перцю і сухі трави, варити хвилин 30, щоб бульйон ледве булькотів, а не бурхливо кипів.

    Крок - 2
  3. 03

    Вимиту капусту можна потерти або нашаткувати довгою стружкою, буряк порізати тонкою соломкою.

    Крок - 3
  4. 04

    Частину подрібненого буряка кинути в бульйон і варити протягом 30 хвилин, потім покласти нашатковану капусту і нарізаний скибочками солодкий перець.

    Крок - 4
  5. 05

    Якщо ви вже зрозуміли, цей борщ зовсім не містить картоплі. Піджарка є невід'ємною частиною будь-якого варіанту борщу.

    Крок - 5
  6. 06

    Для цього нарізану цибулю з потертою морквою обсмажити на олії до золотистого кольору. Далі додати залишок буряка, посипати цукром з дрібкою солі, скропити лимонним соком, потушкувати недовго, покласти томатну пасту і пропасірувати овочі до готовності.

    Крок - 6
  7. 07

    Піджарку вилити в борщ, кинути часточку перцю стручкового, варити десь хвилин 20.

    Крок - 7
  8. 08

    Обов'язково дати борщу настоятися, але для цього заправити борщ посіченим часником і сумішшю перців.

    Крок - 8
  9. 09

    Подати, як годиться дійсному борщу, зі сметаною і чорним хлібом.

    Крок - 9

Оцінити рецепт