Укр
Рус
Борщ Перші страви Російська кухня

Борщ з баранини

( 4.8571 4 514 14 оцінок)
2591 - переглядів
90 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Борщ з баранини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Борщ - одна з тих страв, яке має десятки варіацій. Ця версія класичного російського борщу з баранини використовує багато м'яса, овочів і трохи спецій для додаткового смаку.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Борщ з баранини" (на 100 грам)

  • Білки3.8 гр.
  • Жири2.7 гр.
  • Вуглеводи8.3 гр.
  • Калорії80 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Почніть з додавання очищеного червоного буряка в каструлю середнього розміру і залийте її водою. Увімкніть високу температуру, доведіть воду до кипіння. Готуйте буряк не менше 30 хвилин або поки вона не стане м'якше. Зніміть каструлю з вогню і видаліть буряк за допомогою щипців або шумівки. Залиште приготовлений буряк і бурякову рідину на потім.

Крок - 1
02

Покладіть м'ясо у велику миску і рясно приправте сіллю і спеціями. Потім рівномірно покрийте нарізану баранину борошном.

Крок - 2
03

Нагрійте рослинну олію у великій важкій каструлі або в жаровні. Як тільки масло почне кипіти, додайте баранину в каструлю і обсмажте з усіх боків. Це повинно зайняти близько 5 хвилин. Потім вимкніть вогонь і приберіть обсмажену баранину з каструлі.

Крок - 3
04

Залийте масло в цю ж каструлю, знову доведіть вогонь до середнього і додайте в ємність нарізану моркву, подрібнену ріпчасту цибулю і видавлений через чеснокодавку часник. Приправте все дрібкою солі і смажте на середньому вогні, поки цибуля не стане прозорою, це повинно зайняти близько 8 хвилин.

Крок - 4
05

Тепер додайте в каструлю червоне вино і перемішуйте, зіскрібаючи дно каструлі. Потім додайте бульйон в каструлю, а далі підсмажене м'ясо, подрібнену картоплю і консервовану червону квасолю.

Крок - 5
06

Додайте в каструлю нашатковану капусту, сухий кріп (можна і свіжий), доведіть страву до кипіння, щільно закрийте кришкою і варіть на повільному вогні не менше години або поки м'ясо не стане м'яким.

Крок - 6
07

Тим часом натріть буряк на обробній дошці за допомогою терки. Як тільки м'ясо буде готове, додайте подрібнений буряк в каструлю і трохи рідини з буряка. Дайте борщу останній раз закипіти, відрегулюйте приправу за смаком сіллю і перцем, вимкніть вогонь і дайте страві постояти не менше півгодини. Розлийте готовий борщ з баранини в тарілки, приправте нашаткованою зеленню і подавайте до столу. Можна додати сметану.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Грибний суп пюре з вершками - покроковий рецепт, фото 1 Грибний суп пюре з вершками 40 4 3 з 5 - детальніше -
Вергуни - покроковий рецепт, фото 1 Вергуни 80 3 4 з 5 - детальніше -
Борщ український червоний - покроковий рецепт, фото 1 Борщ український червоний 100 7 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Домашня ковбаса в кишці - покроковий рецепт, фото 1 Домашня ковбаса в кишці 130 6 4 з 5 - детальніше -
Бефстроганов класичний - покроковий рецепт, фото 1 Бефстроганов класичний 85 6 3 з 5 - детальніше -
Смачний фондан - покроковий рецепт, фото 1 Смачний фондан 55 2 3 з 5 - детальніше -