Борщ - одна з тих страв, яке має десятки варіацій. Ця версія класичного російського борщу з баранини використовує багато м'яса, овочів і трохи спецій для додаткового смаку.
Почніть з додавання очищеного червоного буряка в каструлю середнього розміру і залийте її водою. Увімкніть високу температуру, доведіть воду до кипіння. Готуйте буряк не менше 30 хвилин або поки вона не стане м'якше. Зніміть каструлю з вогню і видаліть буряк за допомогою щипців або шумівки. Залиште приготовлений буряк і бурякову рідину на потім.
Покладіть м'ясо у велику миску і рясно приправте сіллю і спеціями. Потім рівномірно покрийте нарізану баранину борошном.
Нагрійте рослинну олію у великій важкій каструлі або в жаровні. Як тільки масло почне кипіти, додайте баранину в каструлю і обсмажте з усіх боків. Це повинно зайняти близько 5 хвилин. Потім вимкніть вогонь і приберіть обсмажену баранину з каструлі.
Залийте масло в цю ж каструлю, знову доведіть вогонь до середнього і додайте в ємність нарізану моркву, подрібнену ріпчасту цибулю і видавлений через чеснокодавку часник. Приправте все дрібкою солі і смажте на середньому вогні, поки цибуля не стане прозорою, це повинно зайняти близько 8 хвилин.
Тепер додайте в каструлю червоне вино і перемішуйте, зіскрібаючи дно каструлі. Потім додайте бульйон в каструлю, а далі підсмажене м'ясо, подрібнену картоплю і консервовану червону квасолю.
Додайте в каструлю нашатковану капусту, сухий кріп (можна і свіжий), доведіть страву до кипіння, щільно закрийте кришкою і варіть на повільному вогні не менше години або поки м'ясо не стане м'яким.
Тим часом натріть буряк на обробній дошці за допомогою терки. Як тільки м'ясо буде готове, додайте подрібнений буряк в каструлю і трохи рідини з буряка. Дайте борщу останній раз закипіти, відрегулюйте приправу за смаком сіллю і перцем, вимкніть вогонь і дайте страві постояти не менше півгодини. Розлийте готовий борщ з баранини в тарілки, приправте нашаткованою зеленню і подавайте до столу. Можна додати сметану.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти