Укр
Рус
thermomix thermomix
Борщ Перші страви Українська кухня

Борщ домашній

200 хвилинпорцій - 5складність - 3 з 5
Борщ домашній - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Хочеться побалувати себе і сім'ю простим, але смачним обідом, приготуйте простий, але густий і запашний борщ за самим звичайним рецептом.

Інгредієнти

  • Свинина 500 г.
  • Цибуля 2 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Буряк 1 шт.
  • Помідор 2 шт.
  • Картопля 3 шт.
  • Капуста 300 г.
  • Часник 2 зуб.
  • Кріп 1 пуч.
  • Сметана 2 ст.л
  • Масло рослинне 100 г.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Петрушка 1 пуч.

Покроковий рецепт

  1. 01

    У каструлю помістіть м'ясну кісточку і цибулину цілком, без лушпиння, залийте холодною водою, помістіть на плиту, доведіть до кипіння.

    Крок - 1
  2. 02

    Головне, після закипання, не забудьте прибрати накип і варіть протягом 3 годин на слабкому вогні, після дістаньте мяско з цибулиною. Цибулю викиньте.

    Крок - 2
  3. 03

    Картоплю нарубайте кубиками, киньте в каструлю з м'ясним бульйоном.

    Крок - 3
  4. 04

    Туди ж киньте частину потертої на крупній тертці морквини і буряка.

    Крок - 4
  5. 05

    У цей час зробіть піджарку. Наріжте цибулю, відправте смажитися в рослинному маслі.

    Крок - 5
  6. 06

    Коли цибуля трохи обсмажиться, додайте на сковорідку залишившуся моркву і буряк, підсмажте.

    Крок - 6
  7. 07

    Тим часом поріжте помідори, викладіть в сковорідку з піджаркою.

    Крок - 7
  8. 08

    Обсмажені до готовності овочі перекладіть в каструлю.

    Крок - 8
  9. 09

    Додайте так само в бульйон нашатковану капусту, трохи поваривши, заправте нарізаним часником і рубаною зеленню петрушки.

    Крок - 9
  10. 10

    Борщ посоліть, приправте перцем, зменшіть потужність вогню, готуйте на слабкому вогні до готовності.

    Крок - 10
  11. 11

    Розлийте в глибокі мисочки, посипте посіченим кропом. Подайте до столу з чорним хлібом.

    Крок - 11

Оцінити рецепт