Укр
Рус
thermomix thermomix
Борщ Перші страви Українська кухня

Борщ домашній

200 хвилинпорцій - 5складність - 3 з 5
Борщ домашній - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Український червоний борщ (з капустою і червоним буряком) - такий смачний і соковитий, що не вистачає місця для другої страви! Представляємо рецепт особливо смачного і ароматного домашнього борщу. Український борщ густий, дуже насичений, повний овочів, капусти, бобів і м'яса - в Україні цей вид борщу вважається хорошим, якщо ложка стоїть в тарілці. Після такого борщу немає необхідності подавати другу страву.

Інгредієнти

  • Лавровий лист 2 шт.
  • Квасоля червона консервована 200 г.
  • Селера корінь 1/2 шт.
  • Паста томат 2 ст.л
  • Петрушка 1 пуч.
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне 100 г.
  • сік лимонний 0.5 л.
  • Болгарський перець 1 шт.
  • Часник 3 зуб.
  • Капуста 300 г.
  • Картопля 2 шт.
  • Буряк 2 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля 3 шт.
  • Свинина 500 г.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Розкладіть нарізані шматочки свинини, половину попередньо вичіщенного болгарського перцю, очищений корінь селери і цибулину в великий 5-літровій каструлі.

    Крок - 1
  2. 02

    Залийте їх великою кількістю води. Додайте лаврові листочки. Поставте каструлю на вогонь і дочекайтеся, поки вміст закипить.

    Крок - 2
  3. 03

    Коли вода закипить в каструлі, видаліть піну зверху ложкою або ситечком, поміняйте вогонь на невеликий, накрийте кришкою і повільно готуйте не менше 1.5 години.

    Крок - 3
  4. 04

    Потім видаліть з каструлі, м'ясо селери і розварену цибулю. А в каструлю засипте решту інгредієнтів борщу, очистіть і вимийте попередньо: часточки картоплі, тонкі кільця моркви, подрібнений болгарський перець (другу половину) нашатковану капусту. Перемішайте і залиште вміст закипіти.

    Крок - 4
  5. 05

    Зваріть заздалегідь червоні боби і процідіть, якщо використовуєте консервовані в банку, просто процідіть. Тепер наріжте більш дрібними шматочками раніше відварену свинину. Закиньте і ці інгредієнти в каструлю до інших складових. Коли все почне кипіти, зменшіть вогонь і залиште на 30 хвилин.

    Крок - 5
  6. 06

    За цей час виконайте ще одну важливу роботу: розігрійте рослинне масло в сковорідці, додайте заздалегідь подрібнену цибулину (наріжте невеликими кубиками). Коли цибуля трохи підсмажиться, покладіть томатну пасту, перемішайте і смажте ще 2 хвилини.

    Крок - 6
  7. 07

    Очистіть від шкірки буряк, а потім натріть на середню терку. Надішліть натертий буряк в сковорідку до цибулі, перемішайте і варіть ще 15 хвилин на слабкому вогні.

    Крок - 7
  8. 08

    Пройде близько 30 хвилин, овочі борщу будуть готові. Тепер прийшов час додати і суміш буряка в каструлю до решти інгредієнтів. Засипте так само сіль, закваску за смаком (або лимонний сік). Добре перемішайте і варіть 5 хвилин на слабкому вогні.

    Крок - 8
  9. 09

    За цей час наріжте петрушку, очистіть від лушпиння і видавіть через чеснокодавку часник. Додайте їх в каструлю, добре перемішайте і негайно вимкніть вогонь. Помістіть кришку на каструлю і залиште на 20-30 хвилин перед подачею на стіл. Цей домашній борщ подається з вершками, в разі дієти з йогуртом.

    Крок - 9

Оцінити рецепт