Укр
Рус
Борщ Перші страви Українська кухня

Борщ домашній

( 4.8571 4 528 28 оцінок)

2501 - переглядів
200 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Борщ домашній - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Український червоний борщ (з капустою і червоним буряком) - такий смачний і соковитий, що не вистачає місця для другої страви! Представляємо рецепт особливо смачного і ароматного домашнього борщу. Український борщ густий, дуже насичений, повний овочів, капусти, бобів і м'яса - в Україні цей вид борщу вважається хорошим, якщо ложка стоїть в тарілці. Після такого борщу немає необхідності подавати другу страву.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Борщ домашній" (на 100 грам)

  • Білки4 гр.
  • Жири7.4 гр.
  • Вуглеводи6.6 гр.
  • Калорії114 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Розкладіть нарізані шматочки свинини, половину попередньо вичіщенного болгарського перцю, очищений корінь селери і цибулину в великий 5-літровій каструлі.

Крок - 1
02

Залийте їх великою кількістю води. Додайте лаврові листочки. Поставте каструлю на вогонь і дочекайтеся, поки вміст закипить.

Крок - 2
03

Коли вода закипить в каструлі, видаліть піну зверху ложкою або ситечком, поміняйте вогонь на невеликий, накрийте кришкою і повільно готуйте не менше 1.5 години.

Крок - 3
04

Потім видаліть з каструлі, м'ясо селери і розварену цибулю. А в каструлю засипте решту інгредієнтів борщу, очистіть і вимийте попередньо: часточки картоплі, тонкі кільця моркви, подрібнений болгарський перець (другу половину) нашатковану капусту. Перемішайте і залиште вміст закипіти.

Крок - 4
05

Зваріть заздалегідь червоні боби і процідіть, якщо використовуєте консервовані в банку, просто процідіть. Тепер наріжте більш дрібними шматочками раніше відварену свинину. Закиньте і ці інгредієнти в каструлю до інших складових. Коли все почне кипіти, зменшіть вогонь і залиште на 30 хвилин.

Крок - 5
06

За цей час виконайте ще одну важливу роботу: розігрійте рослинне масло в сковорідці, додайте заздалегідь подрібнену цибулину (наріжте невеликими кубиками). Коли цибуля трохи підсмажиться, покладіть томатну пасту, перемішайте і смажте ще 2 хвилини.

Крок - 6
07

Очистіть від шкірки буряк, а потім натріть на середню терку. Надішліть натертий буряк в сковорідку до цибулі, перемішайте і варіть ще 15 хвилин на слабкому вогні.

Крок - 7
08

Пройде близько 30 хвилин, овочі борщу будуть готові. Тепер прийшов час додати і суміш буряка в каструлю до решти інгредієнтів. Засипте так само сіль, закваску за смаком (або лимонний сік). Добре перемішайте і варіть 5 хвилин на слабкому вогні.

Крок - 8
09

За цей час наріжте петрушку, очистіть від лушпиння і видавіть через чеснокодавку часник. Додайте їх в каструлю, добре перемішайте і негайно вимкніть вогонь. Помістіть кришку на каструлю і залиште на 20-30 хвилин перед подачею на стіл. Цей домашній борщ подається з вершками, в разі дієти з йогуртом.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Пюре - покроковий рецепт, фото 1 Пюре 30 5 1 з 5 - детальніше -
Морква по-корейськи - покроковий рецепт, фото 1 Морква по-корейськи 20 2 1 з 5 - детальніше -
Салат Нісуаз - покроковий рецепт, фото 1 Салат Нісуаз 40 3 3 з 5 - детальніше -
Королівська ватрушка - покроковий рецепт, фото 1 Королівська ватрушка 120 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Лобіо з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Лобіо з м’ясом 50 6 3 з 5 - детальніше -
Згущене молоко з содою - покроковий рецепт, фото 1 Згущене молоко з содою 50 2 3 з 5 - детальніше -
Узбецька самса з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Узбецька самса з куркою 60 3 3 з 5 - детальніше -
Мариновані кабачки за добу - покроковий рецепт, фото 1 Мариновані кабачки за добу 95 1 3 з 5 - детальніше -