Український червоний борщ (з капустою і червоним буряком) - такий смачний і соковитий, що не вистачає місця для другої страви! Представляємо рецепт особливо смачного і ароматного домашнього борщу. Український борщ густий, дуже насичений, повний овочів, капусти, бобів і м'яса - в Україні цей вид борщу вважається хорошим, якщо ложка стоїть в тарілці. Після такого борщу немає необхідності подавати другу страву.
Розкладіть нарізані шматочки свинини, половину попередньо вичіщенного болгарського перцю, очищений корінь селери і цибулину в великий 5-літровій каструлі.
Залийте їх великою кількістю води. Додайте лаврові листочки. Поставте каструлю на вогонь і дочекайтеся, поки вміст закипить.
Коли вода закипить в каструлі, видаліть піну зверху ложкою або ситечком, поміняйте вогонь на невеликий, накрийте кришкою і повільно готуйте не менше 1.5 години.
Потім видаліть з каструлі, м'ясо селери і розварену цибулю. А в каструлю засипте решту інгредієнтів борщу, очистіть і вимийте попередньо: часточки картоплі, тонкі кільця моркви, подрібнений болгарський перець (другу половину) нашатковану капусту. Перемішайте і залиште вміст закипіти.
Зваріть заздалегідь червоні боби і процідіть, якщо використовуєте консервовані в банку, просто процідіть. Тепер наріжте більш дрібними шматочками раніше відварену свинину. Закиньте і ці інгредієнти в каструлю до інших складових. Коли все почне кипіти, зменшіть вогонь і залиште на 30 хвилин.
За цей час виконайте ще одну важливу роботу: розігрійте рослинне масло в сковорідці, додайте заздалегідь подрібнену цибулину (наріжте невеликими кубиками). Коли цибуля трохи підсмажиться, покладіть томатну пасту, перемішайте і смажте ще 2 хвилини.
Очистіть від шкірки буряк, а потім натріть на середню терку. Надішліть натертий буряк в сковорідку до цибулі, перемішайте і варіть ще 15 хвилин на слабкому вогні.
Пройде близько 30 хвилин, овочі борщу будуть готові. Тепер прийшов час додати і суміш буряка в каструлю до решти інгредієнтів. Засипте так само сіль, закваску за смаком (або лимонний сік). Добре перемішайте і варіть 5 хвилин на слабкому вогні.
За цей час наріжте петрушку, очистіть від лушпиння і видавіть через чеснокодавку часник. Додайте їх в каструлю, добре перемішайте і негайно вимкніть вогонь. Помістіть кришку на каструлю і залиште на 20-30 хвилин перед подачею на стіл. Цей домашній борщ подається з вершками, в разі дієти з йогуртом.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти