Укр
Рус
thermomix thermomix
Борщ Перші страви Українська кухня

Борщ без буряка

55 хвилинпорцій - 5складність - 4 з 5
Борщ без буряка - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Якщо ваші діти люблять «червоний суп», пропоную приготувати борщ за цим рецептом.

Інгредієнти

  • Свинина 0.8 кг.
  • Капуста 0.6 кг.
  • Картопля 4 шт.
  • Огірок солоний 2 шт.
  • Болгарський перець 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Кінза 1 пуч.
  • Паприка 1 ст.л
  • Сіль 1 ст.л
  • Приправи 1 ч.л
  • Лавровий лист 3 шт.
  • Запашний перець 5 шт.
  • Паста томат 2 ст.л

Покроковий рецепт

  1. 01

    М'ясо січемо порційними шматочками, складаємо в каструлю з холодною водою і ставимо на плиту. Після закипання бульйону знімаємо піну шумівкою, зменшуємо вогонь і, прикривши кришкою, залишаємо варитися на півтори години.

    Крок - 1
  2. 02

    Промиту капусту шаткуємо, нарізаємо соломкою болгарський перець.

    Крок - 2
  3. 03

    Нарізану дрібними кубиками цибулю підсмажуємо на олії, потім додаємо терту моркву і злегка тушкуємо.

    Крок - 3
  4. 04

    Далі кидаємо перець, тушкуємо хвилин п'ять, додаємо томатну пасту і нарізані солоні огірки.

    Крок - 4
  5. 05

    Нарізану кубиками картоплю кидаємо в бульйон зі звареним м'ясом, трохи варимо і додаємо нашатковану капусту. Після закипання кладемо піджарку, додаємо сіль і проварюємо борщ хвилин 10.

    Крок - 5
  6. 06

    За п'ять хвилин до готовності додаємо дрібно посічену зелень, лавровий лист і запашний перець горошком, даємо ще закипіти, кидаємо рублений часник, засипаємо паприку і приправу і відставляємо борщ настоятися.

    Крок - 6
  7. 07

    Можна подавати його зі сметаною, зеленою цибулею і свіжим салом.

    Крок - 7

Оцінити рецепт