Багато господинь задаються питанням: чи можна зварити борщ без буряка? Відповідь на це питання ви знайдете в цьому рецепті, адже ми підготували для вас дуже зручний, легкий і швидкий варіант приготування борщу без використання буряка. Такий спосіб приготування борщу ідеально підійде для тих, кому наприклад не рекомендують вживати буряк або ж цей спосіб виручить, коли вдома не виявилося потрібного інгредієнта, а в магазин бігти немає часу. У будь-якому випадку, спробуйте приготувати борщ без буряка за цим рецептом і ви полюбите цю смачну страву назавжди. Представляємо вашій увазі польський варіант приготування борщу без буряка, який приємно здивує вас і процесом, і результатом.
Щоб приготувати по-справжньому смачний борщ, виключивши при цьому такий інгредієнт, як буряк, вам потрібно виконати кілька простих завдань. Звичайно ж ведеться дуже багато суперечок про те, що борщ без буряка не справжній, що страва втрачає свій особливий шарм, колір і т. д. Але запевняємо вас, спробувавши хоч раз такий варіант чудового, ви назавжди залишите цю чудову страву в своєму повсякденному меню. Отже, почнемо з того, що попередньо підготуємо необхідні інгредієнти. Для початку миємо м'якоть свинини, підсушуємо паперовими рушниками, а потім нарізаємо на шматки середнього розміру.
Моркву чистимо від шкірки, миємо й ріжемо кільцями. Цибулину чистимо від лушпиння та дрібно шаткуємо.
Що стосується капусти, то її ми теж гарненько миємо, відрізаємо корінець, при необхідності знімаємо верхній одяг. Капусту нарізаємо досить крупно. В даному випадку дрібно шаткувати її не варто, оскільки саме капуста є головним інгредієнтом нашої страви.
Далі приступаємо до самого приготування борщу. Ставимо на вогонь каструлю і наливаємо в неї рослинне масло. Першою відправляємо в каструлю цибулю і трохи підсмажуємо її.
Потім додаємо м'ясо і продовжуємо обсмажувати його разом з цибулею протягом 5 хвилин. Тепер додаємо до м'яса мелену паприку (приблизно півтори столові ложки). Важливо відзначити, що в даному рецепті ми не використовуємо томатну пасту, тому за колір відповідає саме ця спеція.
Отже, гарненько перемішавши вміст каструлі, продовжуємо готувати на середньому вогні ще кілька хвилин, після чого вливаємо трохи води і відправляємо морквину. Відразу ж можна додавати і капусту. Слідкуйте за тим, щоб вода повністю не випаровувалася і потроху підливайте її.
Капусту додавайте потроху, щоб зручніше було перемішувати вміст. Після того, як вся капуста виявиться в каструлі, додамо приправу для борщу.
Зараз в будь-якому супермаркеті можна придбати відмінну приправу, в складі якої є різні спеції, що дарують страві особливо насичений смак і аромат. Приправу, а також сіль, додаємо до смаку, ще раз перемішуємо все, накриваємо кришкою і залишаємо томиттся на невеликому вогні близько години.
Періодично потрібно помішувати наш майбутній борщ, щоб не підгорав. По закінченню зазначеного часу, овочі в каструлі вже стануть м'якими, капуста придбає красивий помаранчевий відтінок. Тепер нам потрібно виконати ще одне завдання, а саме приготувати певну заправку. Для цього ставимо на вогонь сковорідку з рослинним маслом і кидаємо пару столових ложок борошна. Постійно перемішуємо її, щоб вміст перетворився в однорідну суміш без грудочок і не пригорав.
Також додаємо ще трохи меленої паприки і знову все перемішуємо. В результаті у нас повинна вийти негуста однорідна маса, яку ми відразу ж переливаємо в каструлю з борщем.
Даємо нашій страві дійти ще кілька хвилин, а потім вимикаємо вогонь. Борщ без буряка виходить кілька несхожим на традиційний варіант борщу, до якого всі звикли, але результат нітрохи не гірше. Ароматний, густий, наваристий борщ без буряка, приготований за нашим простим рецептом, виходить дуже смачним і обов'язково сподобається вашим близьким.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти