Укр
Рус
Борщ Перші страви Українська кухня

Борщ з м’ясом

( 5.0000 5 57 7 оцінок)

758 - переглядів
80 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Борщ з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Смачний і ароматний борщ з яловичиною для ситного сімейного обіду. Приправте страву йогуртом, сметаною або майонезом і подавайте з часниковими булочками або сільським хлібом.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Борщ з м’ясом" (на 100 грам)

  • Білки3.7 гр.
  • Жири3.7 гр.
  • Вуглеводи3.5 гр.
  • Калорії66 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Яловичину наріжте шматочками приблизно 2,5 см. Поставте каструлю на плиту на середній або сильний вогонь. Влийте невелику кількість рослинного або оливкового масла. Викладіть м'ясо в каструлю і обсмажте 1-2 хвилини.

Крок - 1
02

Посоліть, поперчіть і готуйте протягом 5-7 хвилин, періодично помішуючи. Коли яловичина стане коричнево-золотистого кольору, дістаньте її з каструлі і перекладіть в миску.

Крок - 2
03

Овочі для приготування борщу ретельно вимийте під проточною водою і обсушіть. Моркву очистіть від шкірки і наріжте кубиками. Селеру наріжте невеликими шматочками.

Крок - 3
04

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і подрібніть. У каструлю додайте вершкове масло і висипте овочі, перемішайте і зменшіть вогонь до середніх значень. Обсмажте суміш протягом 4-5 хвилин, поки цибуля не стане прозорою.

Крок - 4
05

Додайте подрібнений часник, сіль, чорний мелений перець, кмин, коріандр і цукор. Переміксуйте, тушкуйте 30 секунд і перекладіть яловичину назад в каструлю.

Крок - 5
06

Буряк очистіть від шкірки, промийте та наріжте кубиками. Викладіть овоч в каструлю. Влийте яловичий бульйон і воду. Кількість останнього інгредієнта регулюйте в залежності від того, якої густоти ви бажаєте отримати готову страву.

Крок - 6
07

Притрусіть страву сіллю і чорним меленим перцем. Додайте томатний соус і перемішайте. За бажанням можна використовувати подрібнені свіжі помідори.

Крок - 7
08

Накрийте каструлю кришкою і доведіть до кипіння на сильному вогні. Зменшіть нагрів до мінімальних значень і варіть 45-60 хвилин. Коли м'ясо стане м'яким, додайте очищену і подрібнену картоплю і продовжуйте готувати протягом 15 хвилин.

Крок - 8
09

Всипте нашатковану соломкою капусту. За бажанням додайте лимонний сік.

Крок - 9
10

Свіжу петрушку і кріп подрібніть і відправте в каструлю. Проваріть 2 хвилини і зніміть з вогню. Накрийте кришкою і дайте постояти 15 хвилин. Подавайте борщ зі сметаною і скибочкою хліба. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Свинячий паштет - покроковий рецепт, фото 1 Свинячий паштет 60 6 3 з 5 - детальніше -
Товстолобик з начинкою - покроковий рецепт, фото 1 Товстолобик з начинкою 50 2 2 з 5 - детальніше -
Тісто для домашньої локшини - покроковий рецепт, фото 1 Тісто для домашньої локшини 30 1 2 з 5 - детальніше -
Сушена слива - покроковий рецепт, фото 1 Сушена слива 120 1 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Глазур для пряників - покроковий рецепт, фото 1 Глазур для пряників 45 1 3 з 5 - детальніше -
Консервовані огірки на зиму - покроковий рецепт, фото 1 Консервовані огірки на зиму 80 1 3 з 5 - детальніше -
Заготовки сливи на зиму - покроковий рецепт, фото 1 Заготовки сливи на зиму 65 1 2 з 5 - детальніше -
Стейк з лосося - покроковий рецепт, фото 1 Стейк з лосося 40 2 2 з 5 - детальніше -