Укр
Рус
Борщ Перші страви Українська кухня

Борщ без м’яса

( 4.9000 4 510 10 оцінок)

1132 - переглядів
70 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Борщ без м’яса - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Дієта: Здорове харчування, Для схуднення, Спортивне харчування, Корисне харчування

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Для матусь та дітей: Для дітей , Для вагітних

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Смачний і ситний борщ з сушеними грибами - ідеальна вегетаріанська і пісна страва. Її можна подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Борщ без м’яса" (на 100 грам)

  • Білки0.8 гр.
  • Жири0.6 гр.
  • Вуглеводи3.3 гр.
  • Калорії24 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Буряк ретельно вимийте під проточною водою, очистіть від шкірки і натріть на крупній тертці.

Крок - 1
02

Сушені гриби викладіть в глибоку миску і залийте водою. Залиште на 20-30 хвилин. Коли вони стануть м'якими, руками відіжміть зайву рідину і наріжте невеликими шматочками.

Крок - 2
03

Складіть відрізок марлі в 2 шари. У центр викладіть перець духмяний горошком, цілісний чорний перець, лавровий лист і очищені зубчики часнику. Зав яжіть кінці марлі, щоб спеції виявилися всередині.

Крок - 3
04

Нагрійте каструлю з рапсовим маслом на середньому вогні. Цибулю-порей і селеру ретельно вимийте і висушіть. Наріжте порей тонкою соломкою і всипте в каструлю.

Крок - 4
05

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте невеликими кубиками. Таким же чином подрібніть селеру. Всипте овочі до цибулі. Посоліть і готуйте, періодично перемішуючи, протягом 5-8 хвилин.

Крок - 5
06

Коли овочі стануть м'якими, влийте воду і додайте тертий буряк. Всипте гриби і налийте воду, в якій вони замочувалися.

Крок - 6
07

Опустіть в каструлю марлю зі спеціями. Доведіть суміш до кипіння, і зменшіть вогонь. Продовжуйте готувати протягом 20-30 хвилин, поки буряк не стане м'яким. Картопляні бульби очистіть від шкірки і наріжте кубиками. Всипте до решти інгредієнтів і додайте трохи солі.

Крок - 7
08

Продовжуйте варити 10-15 хвилин до готовності картоплі. Наріжте моркву кубиками і відправте в ємність на плиті. Готуйте протягом 10 хвилин. Всипте консервовані помідори і томатний соус. За бажанням додайте маринований буряк.

Крок - 8
09

Проваріть борщ ще 10 хвилин. Вийміть марлю зі спеціями і додайте подрібнений свіжий кріп. Через хвилину зніміть з вогню і дайте страві настоятися. Подавайте борщ зі сметаною і свіжим хлібом. Смачного!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Котлети з печінки - покроковий рецепт, фото 1 Котлети з печінки 30 4 2 з 5 - детальніше -
Рибні котлети - покроковий рецепт, фото 1 Рибні котлети 60 4 3 з 5 - детальніше -
Торт Шоколадний - покроковий рецепт, фото 1 Торт Шоколадний 180 7 4 з 5 - детальніше -
Вишня заморожена - покроковий рецепт, фото 1 Вишня заморожена 20 1 1 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти