Укр
Рус
Болоньєзе Соуси Італійська кухня

Болоньєзе з вином

( 5.0000 5 53 3 оцінки)
721 - переглядів
55 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Болоньєзе з вином - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Болоньєзе з вином - одна з популярних страв кухні Італії. Соус отримав свою знаменитість за рахунок незвичайного аромату, смаку і легкості в приготуванні. Паста болоньєзе може подаватися на будь-який стіл. Це може бути і повсякденна страва і до будь-якого свята.

Інгредієнти

  • Макарони 500 г.
  • Вершки 20 % 1/2 скл.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Бульйон 500 мл.
  • Помідори консервовані 800 г.
  • Вино червоне сухе 1/2 скл.
  • Приправи 1 ст.л
  • Паста томат 2 ст.л
  • Перець чорний мелений мл.
  • Сіль за смаком
  • Фарш яловичий 500 г.
  • Ковбаса за смаком
  • Часник 3 зуб.
  • Селера 2 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Оливкова олія 1 ст.л
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Невеликий сотейник помістіть на плиту, налийте в нього оливкову олію і максимально розігрійте. Засипте в сотейник попередньо очищений від лушпиння і нарізану невеликими кубиками ріпчасту цибулю.

Крок - 1
02

Потім очистіть від шкірки і наріжте дрібними квадратами молоду моркву. Надішліть і її в сковорідку до цибулі. Додайте так само сюди вимитуі дрібно нашатковану селеру і обсмажуйте все, періодично помішуючи, до розм'якшення овочів, близько 10 хвилин.

Крок - 2
03

Далі очистіть від лушпиння і дрібно наріжте (або видавіть через чеснокодавку) часник, знову все перемішайте і продовжуйте смажити ще близько 5 хвилин.

Крок - 3
04

Тепер покладіть в сотейник італійські ковбаски, попередньо очищені від оболонки (бажано вибрати різних видів, наприклад, солодку і більш гостру). Додайте так само до решти продуктів попередньо підготовлений яловичий фарш, добре все посоліть, приперчіть чорним меленим перцем, перемішайте і продовжуйте смажити, до зникнення почервоніння в м'ясі.

Крок - 4
05

Потім додайте в сотейник томатну пасту, італійську приправу (або будь-які спеції) і червоне вино. Перемішайте і томіть вміст до тих пір, поки вино майже повністю випарується.

Крок - 5
06

Тепер додайте в сотейник подрібнені консервовані помідори без шкірки, залийте яловичий бульйон, покладіть лавровий лист, перемішайте, накрийте кришкою і томіть вміст близько 30 хвилин.

Крок - 6
07

Після закінчення цього часу додайте в сотейник, попередньо натертий на самій дрібній тертці сир пармезан, залийте високої жирності вершки, перемішайте і томіть ще кілька хвилин.

Крок - 7
08

Тепер засипте в сотейник вже зварену пасту (макарони або спагетті на ваш вибір), ретельно все перемішайте і видаліть з ємності за бажанням лавровий лист.

Крок - 8
09

Потім розкладіть готовий болоньєзе з вином в глибокі тарілки, рясно посипте натертим пармезаном і подавайте до обіднього столу.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Суп з фрикадельками - покроковий рецепт, фото 1 Суп з фрикадельками 60 7 3 з 5 - детальніше -
Бульйон - покроковий рецепт, фото 1 Бульйон 60 0 2 з 5 - детальніше -
Курка з картоплею - покроковий рецепт, фото 1 Курка з картоплею 90 6 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Мексиканський буріто - покроковий рецепт, фото 1 Мексиканський буріто 35 2 2 з 5 - детальніше -
Холодець з індички - покроковий рецепт, фото 1 Холодець з індички 220 5 3 з 5 - детальніше -
Печеня в сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Печеня в сковороді 65 6 3 з 5 - детальніше -
Запечена бараняча нога - покроковий рецепт, фото 1 Запечена бараняча нога 100 4 3 з 5 - детальніше -