Укр
Рус
Болоньєзе Соуси Італійська кухня

Болоньєзе з вином

( 5.0000 5 53 3 оцінки)

822 - переглядів
55 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Болоньєзе з вином - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Болоньєзе з вином - одна з популярних страв кухні Італії. Соус отримав свою знаменитість за рахунок незвичайного аромату, смаку і легкості в приготуванні. Паста болоньєзе може подаватися на будь-який стіл. Це може бути і повсякденна страва і до будь-якого свята.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Болоньєзе з вином" (на 100 грам)

  • Білки5.6 гр.
  • Жири5 гр.
  • Вуглеводи14.3 гр.
  • Калорії134 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Невеликий сотейник помістіть на плиту, налийте в нього оливкову олію і максимально розігрійте. Засипте в сотейник попередньо очищений від лушпиння і нарізану невеликими кубиками ріпчасту цибулю.

Крок - 1
02

Потім очистіть від шкірки і наріжте дрібними квадратами молоду моркву. Надішліть і її в сковорідку до цибулі. Додайте так само сюди вимитуі дрібно нашатковану селеру і обсмажуйте все, періодично помішуючи, до розм'якшення овочів, близько 10 хвилин.

Крок - 2
03

Далі очистіть від лушпиння і дрібно наріжте (або видавіть через чеснокодавку) часник, знову все перемішайте і продовжуйте смажити ще близько 5 хвилин.

Крок - 3
04

Тепер покладіть в сотейник італійські ковбаски, попередньо очищені від оболонки (бажано вибрати різних видів, наприклад, солодку і більш гостру). Додайте так само до решти продуктів попередньо підготовлений яловичий фарш, добре все посоліть, приперчіть чорним меленим перцем, перемішайте і продовжуйте смажити, до зникнення почервоніння в м'ясі.

Крок - 4
05

Потім додайте в сотейник томатну пасту, італійську приправу (або будь-які спеції) і червоне вино. Перемішайте і томіть вміст до тих пір, поки вино майже повністю випарується.

Крок - 5
06

Тепер додайте в сотейник подрібнені консервовані помідори без шкірки, залийте яловичий бульйон, покладіть лавровий лист, перемішайте, накрийте кришкою і томіть вміст близько 30 хвилин.

Крок - 6
07

Після закінчення цього часу додайте в сотейник, попередньо натертий на самій дрібній тертці сир пармезан, залийте високої жирності вершки, перемішайте і томіть ще кілька хвилин.

Крок - 7
08

Тепер засипте в сотейник вже зварену пасту (макарони або спагетті на ваш вибір), ретельно все перемішайте і видаліть з ємності за бажанням лавровий лист.

Крок - 8
09

Потім розкладіть готовий болоньєзе з вином в глибокі тарілки, рясно посипте натертим пармезаном і подавайте до обіднього столу.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Капусняк український - покроковий рецепт, фото 1 Капусняк український 90 6 3 з 5 - детальніше -
Пісний розсольник - покроковий рецепт, фото 1 Пісний розсольник 45 6 3 з 5 - детальніше -
Макарони по флотськи - покроковий рецепт, фото 1 Макарони по флотськи 45 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Вишневий пиріг з безе - покроковий рецепт, фото 1 Вишневий пиріг з безе 90 4 3 з 5 - детальніше -
Горілка - покроковий рецепт, фото 1 Горілка 15 1 2 з 5 - детальніше -
Печеня з качки - покроковий рецепт, фото 1 Печеня з качки 70 5 3 з 5 - детальніше -
Свинина з підливою - покроковий рецепт, фото 1 Свинина з підливою 45 4 3 з 5 - детальніше -