Укр
Рус
Болоньєзе Соуси Італійська кухня

Болоньєзе з куркою

( 4.7500 4 58 8 оцінок)
1047 - переглядів
45 хвилинпорцій - 1складність - 2 з 5
Болоньєзе з куркою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Як правило, болоньєзе - соус, який готують в супроводі яловичини або свинини. Але все ж, давайте змінимо класичний рецепт і приготуємо соус болоньєзе з куркою (фаршем). До всього ж, соус виходить смачним і ароматним.

Інгредієнти

  • Оливкова олія 1/4 скл.
  • Фарш курячий 800 г.
  • Часник 2 зуб.
  • Черрі 3 шт.
  • Помідор 3 шт.
  • Вино червоне сухе 1/4 скл.
  • Оцет бальзамічний 2 ст.л
  • Перець червоний чілі 1 ч.л
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Базилік 1 пуч.
  • Пармезан 1/2 скл.
  • Моцарелла 200 г.
  • Спагеті 250 г.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Залийте трохи оливкового масла в більшу сковороду, помістіть на плиту і максимально розігрійте. Додайте в гарячу олію курячий фарш (який можна приготувати самостійно або ж купити в магазині) і обсмажуйте, помішуючи і розбиваючи дрібніше фарш, поки м'ясо не втратить рожевість.

Крок - 1
02

Додайте в сковорідку попередньо очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник (можна подрібнити за допомогою гострого ножа) і обсмажуйте близько 1 хвилини.

Крок - 2
03

Далі додайте в сковорідку попередньо вимиті і нарізані на кухонній дошці досить крупно черрі, звичайні помідори і навіть сік, що залишився на обробній дошці (якщо хочете, ви можете подрібнити великого розміру помідор в кухонному комбайні для швидкого приготування) і ретельно перемішайте.

Крок - 3
04

Готуйте все ще хвилину, а потім долийте в сковорідку решту оливкової олії, червоне вино, бальзамічний оцет і зовсім небагато води.

Крок - 4
05

Доведіть вміст сковороди до кипіння і томіть близько 10 хвилин або поки що утворившийся соус не загусне. Приправте вміст сковороди до смаку сіллю, чорним меленим і подрібненим червоним перцем.

Крок - 5
06

Тим часом доведіть до кипіння велику каструлю з підсоленою водою і відваріть макарони до готовності аль денте. Злийте воду і промийте холодною водою готові макарони. Додайте в сковорідку до практично готового соусу листя свіжого базиліка і сир моцарелла (який не потрібно дрібно нарізати або подрібнювати, скоріше навпаки, краще укласти великі шматки сиру), а потім зніміть ємність з вогню.

Крок - 6
07

Готові макарони розкладіть на блюдо, полийте гарячим соусом болоньєзе з куркою та моцарелою, прикрасьте ситну і ароматну другу страву свіжим базиліком, натертим на самій дрібній тертці пармезаном, і подавайте до столу зі свіжим хлібом і червоним вином.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Дунганський Лагман - покроковий рецепт, фото 1 Дунганський Лагман 90 4 4 з 5 - детальніше -
Пісний розсольник - покроковий рецепт, фото 1 Пісний розсольник 45 6 3 з 5 - детальніше -
Кебаб - покроковий рецепт, фото 1 Кебаб 60 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Кокосове молоко - покроковий рецепт, фото 1 Кокосове молоко 20 4 1 з 5 - детальніше -
Мімоза с крабовими паличками - покроковий рецепт, фото 1 Мімоза с крабовими паличками 40 4 3 з 5 - детальніше -
Десерт Павлова класичний - покроковий рецепт, фото 1 Десерт Павлова класичний 120 4 3 з 5 - детальніше -