Дуже ситний, ароматний соус болоньєзе відмінно доповнить пасту. Багато хто використовує цей соус в приготуванні піци. Приготуйте болоньєзе вдома разом з нашим рецептом, експериментуйте, радуйте рідних і близьких!
Помістіть невелику сковорідку (можна використовувати каструльку або сотейник) на плиту, налийте в неї оливкову олію, покладіть вершкове і добре прогрійте.
Потім засипте в сковорідку попередньо очищену від лушпиння і нарізану дрібними кубиками ріпчасту цибулю.
Додайте так само очищену від шкірки і нашатковану невеликими квадратами молоду моркву.
Далі додайте в сковороду попередньо вимиту і дрібно нарізану селеру, а так само покладіть подрібнений на невеликі скибочки бекон (зазвичай використовується панчетта). Обсмажуйте все на середньому вогні, періодично помішуючи, близько 10 хвилин, поки цибуля не стане прозорою, а овочі розмягчаться.
Тепер додайте в сковорідку яловичий фарш і трохи свинячого, рясно посоліть все, приперчіть чорним меленим перцем, продовжуйте обсмажувати вміст, помішуючи, до зникнення рожевості на м'ясі і розколу всіх його великих шматків.
Далі залийте в сковорідку червоне столове вино (можна використовувати біле), збільшіть вогонь, і варіть вміст, постійно мішаючи, поки спиртне не випарується протягом 2-3 хвилин.
У великому ковші або чашці розведіть томатне пюре (пасту) в курячому бульйоні і додайте утворену суміш в сковорідку до решти інгредієнтів. Зменшіть вогонь до мінімуму, потім накрийте сковорідку кришкою і тушкуйте близько 1 години. Час від часу перевіряйте, щоб соус не випарувався. Якщо це станеться, додайте невелику кількість бульйону.
Тепер покладіть в сковорідку, заздалегідь відварену пасту, ретельно перемішайте і зніміть ємність з вогню.
Подавайте прекрасний соус болоньєзе приготовлений вдома, полив їм ще рясніше пасту і посипавши попередньо натертим на самій дрібній тертці сиром пармезан (можна використовувати інший твердий сир на свій смак). Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти