Укр
Рус
thermomix thermomix
Болоньєзе Соуси Італійська кухня

Болоньєзе вдома

85 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Болоньєзе вдома - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Дуже ситний, ароматний соус болоньєзе відмінно доповнить пасту. Багато хто використовує цей соус в приготуванні піци. Приготуйте болоньєзе вдома разом з нашим рецептом, експериментуйте, радуйте рідних і близьких!

Інгредієнти

  • Оливки 1 ст.л
  • Вершкове масло 50 г.
  • Цибуля 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Селера 1 шт.
  • Бекон 100 г.
  • Фарш яловичий 200 г.
  • Свинина 150 г.
  • Вино червоне сухе 200 мл.
  • Томатне пюре 2 ст.л
  • Бульйон 500 мл.
  • Макарони 400 г.
  • Пармезан 50 г.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Помістіть невелику сковорідку (можна використовувати каструльку або сотейник) на плиту, налийте в неї оливкову олію, покладіть вершкове і добре прогрійте.

    Крок - 1
  2. 02

    Потім засипте в сковорідку попередньо очищену від лушпиння і нарізану дрібними кубиками ріпчасту цибулю.

    Крок - 2
  3. 03

    Додайте так само очищену від шкірки і нашатковану невеликими квадратами молоду моркву.

    Крок - 3
  4. 04

    Далі додайте в сковороду попередньо вимиту і дрібно нарізану селеру, а так само покладіть подрібнений на невеликі скибочки бекон (зазвичай використовується панчетта). Обсмажуйте все на середньому вогні, періодично помішуючи, близько 10 хвилин, поки цибуля не стане прозорою, а овочі розмягчаться.

    Крок - 4
  5. 05

    Тепер додайте в сковорідку яловичий фарш і трохи свинячого, рясно посоліть все, приперчіть чорним меленим перцем, продовжуйте обсмажувати вміст, помішуючи, до зникнення рожевості на м'ясі і розколу всіх його великих шматків.

    Крок - 5
  6. 06

    Далі залийте в сковорідку червоне столове вино (можна використовувати біле), збільшіть вогонь, і варіть вміст, постійно мішаючи, поки спиртне не випарується протягом 2-3 хвилин.

    Крок - 6
  7. 07

    У великому ковші або чашці розведіть томатне пюре (пасту) в курячому бульйоні і додайте утворену суміш в сковорідку до решти інгредієнтів. Зменшіть вогонь до мінімуму, потім накрийте сковорідку кришкою і тушкуйте близько 1 години. Час від часу перевіряйте, щоб соус не випарувався. Якщо це станеться, додайте невелику кількість бульйону.

    Крок - 7
  8. 08

    Тепер покладіть в сковорідку, заздалегідь відварену пасту, ретельно перемішайте і зніміть ємність з вогню.

    Крок - 8
  9. 09

    Подавайте прекрасний соус болоньєзе приготовлений вдома, полив їм ще рясніше пасту і посипавши попередньо натертим на самій дрібній тертці сиром пармезан (можна використовувати інший твердий сир на свій смак). Смачного!

    Крок - 9

Оцінити рецепт