Укр
Рус
Болоньєзе Соуси Італійська кухня

Болоньєзе простий рецепт

( 4.8000 4 55 5 оцінок)

735 - переглядів
50 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Болоньєзе простий рецепт - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Болоньєзе практично завжди відносять до найбільш підходящим соусів для пасти. Класичний соус болоньєзе надійшов в наше меню з кухні Італії. Часто багато кухарів цей соус використовують і в приготуванні піци або лазаньї. Спробуйте приготувати пасту болоньєзе по цьому простому рецепту.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Болоньєзе простий рецепт" (на 100 грам)

  • Білки8.1 гр.
  • Жири8.6 гр.
  • Вуглеводи12.7 гр.
  • Калорії166 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Надішліть невелику каструлю на плиту, залийте в неї оливкову олію (можна використовувати рослинну) і максимально прогрійте. Очистіть від лушпиння ріпчасту або червону цибулю, наріжте дрібними квадратами і відправте в киплячу олію.

Крок - 1
02

Очистіть від шкірки моркву і на обробній дошці наріжте дрібними кубиками. Промийте під проточною водою свіжу селеру, дрібно наріжте її і відправте разом з подрібненою морквою в каструлю до цибулі. Обсмажуйте все, постійно помішуючи, на слабкому вогні, до розм'якшення інгредієнтів.

Крок - 2
03

Потім очистіть від лушпиння часник і дрібно його наріжте (можна видавити через чеснокодавку). Надішліть подрібнений часник в каструлю до решти продуктів, перемішайте, і томіть ще кілька хвилин.

Крок - 3
04

Тепер покладіть в каструлю придбаний в магазині яловичий фарш. Хоча можете приготувати фарш самостійно, прокрутивши шматок яловичини через м'ясорубку. Отже, перемішайте фарш в каструлі з іншими інгредієнтами і томіть, до появи більшої кількості рідини з м'яса і зникнення в ньому почервоніння.

Крок - 4
05

Далі засипте в каструлю приправи на вибір, додайте томатну пасту і свіже листя чебрецю. Добре перемішайте все і протоміть ще кілька хвилин.

Крок - 5
06

Тепер покладіть акуратно в каструлю, не ламаючи, спагетті, залийте яловичий бульйон і томатний соус і варіть, періодично помішуючи, до повної готовності вермішелі і випаровування практично всієї рідини в ємності.

Крок - 6
07

Далі натріть на самій дрібній тертці сир пармезан (або інший твердий сир) і відправте його в каструлю. Ретельно ще раз все перемішайте, до розплавлення сиру і зніміть каструлю з плити.

Крок - 7
08

Готову пасту з соусом болоньєзе по цьому простому рецепту викладіть в глибоку миску, посипте натертим на дрібній тертці пармезаном, приправте попередньо вимитою і дрібно нашаткованою зеленню петрушки і з задоволенням пробуйте.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Гуляш по чеськи - покроковий рецепт, фото 1 Гуляш по чеськи 90 6 3 з 5 - детальніше -
Перлова каша - покроковий рецепт, фото 1 Перлова каша 20 5 2 з 5 - детальніше -
Крем білковий з ваніллю - покроковий рецепт, фото 1 Крем білковий з ваніллю 40 1 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Сирний суп по французьки - покроковий рецепт, фото 1 Сирний суп по французьки 45 4 2 з 5 - детальніше -
Каша манна без грудочок - покроковий рецепт, фото 1 Каша манна без грудочок 40 3 2 з 5 - детальніше -
Долма класичний рецепт - покроковий рецепт, фото 1 Долма класичний рецепт 120 6 3 з 5 - детальніше -
Смачний фондан - покроковий рецепт, фото 1 Смачний фондан 55 2 3 з 5 - детальніше -