Укр
Рус
Болоньєзе Соуси Італійська кухня

Болоньєзе простий рецепт

( 4.8000 4 55 5 оцінок)
698 - переглядів
50 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Болоньєзе простий рецепт - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Болоньєзе практично завжди відносять до найбільш підходящим соусів для пасти. Класичний соус болоньєзе надійшов в наше меню з кухні Італії. Часто багато кухарів цей соус використовують і в приготуванні піци або лазаньї. Спробуйте приготувати пасту болоньєзе по цьому простому рецепту.

Інгредієнти

  • Масло рослинне 1 ст.л
  • Цибуля 1 шт.
  • Селера 2 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Фарш яловичий 800 г.
  • Паста томат 1 ст.л
  • Приправи 1 ст.л
  • Чебрець 1 ч.л
  • Бульйон 3 скл.
  • Соус томатний 2 скл.
  • Спагеті 400 г.
  • Пармезан 50 г.
  • Петрушка 1/4 пуч.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Надішліть невелику каструлю на плиту, залийте в неї оливкову олію (можна використовувати рослинну) і максимально прогрійте. Очистіть від лушпиння ріпчасту або червону цибулю, наріжте дрібними квадратами і відправте в киплячу олію.

Крок - 1
02

Очистіть від шкірки моркву і на обробній дошці наріжте дрібними кубиками. Промийте під проточною водою свіжу селеру, дрібно наріжте її і відправте разом з подрібненою морквою в каструлю до цибулі. Обсмажуйте все, постійно помішуючи, на слабкому вогні, до розм'якшення інгредієнтів.

Крок - 2
03

Потім очистіть від лушпиння часник і дрібно його наріжте (можна видавити через чеснокодавку). Надішліть подрібнений часник в каструлю до решти продуктів, перемішайте, і томіть ще кілька хвилин.

Крок - 3
04

Тепер покладіть в каструлю придбаний в магазині яловичий фарш. Хоча можете приготувати фарш самостійно, прокрутивши шматок яловичини через м'ясорубку. Отже, перемішайте фарш в каструлі з іншими інгредієнтами і томіть, до появи більшої кількості рідини з м'яса і зникнення в ньому почервоніння.

Крок - 4
05

Далі засипте в каструлю приправи на вибір, додайте томатну пасту і свіже листя чебрецю. Добре перемішайте все і протоміть ще кілька хвилин.

Крок - 5
06

Тепер покладіть акуратно в каструлю, не ламаючи, спагетті, залийте яловичий бульйон і томатний соус і варіть, періодично помішуючи, до повної готовності вермішелі і випаровування практично всієї рідини в ємності.

Крок - 6
07

Далі натріть на самій дрібній тертці сир пармезан (або інший твердий сир) і відправте його в каструлю. Ретельно ще раз все перемішайте, до розплавлення сиру і зніміть каструлю з плити.

Крок - 7
08

Готову пасту з соусом болоньєзе по цьому простому рецепту викладіть в глибоку миску, посипте натертим на дрібній тертці пармезаном, приправте попередньо вимитою і дрібно нашаткованою зеленню петрушки і з задоволенням пробуйте.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Локшина домашня - покроковий рецепт, фото 1 Локшина домашня 40 4 3 з 5 - детальніше -
Макарони по флотськи - покроковий рецепт, фото 1 Макарони по флотськи 45 4 2 з 5 - детальніше -
Свинячі ніжки - покроковий рецепт, фото 1 Свинячі ніжки 5 4 3 з 5 - детальніше -
Тушковане м’ясо з цибулею - покроковий рецепт, фото 1 Тушковане м’ясо з цибулею 90 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Тушковане м’ясо з цибулею - покроковий рецепт, фото 1 Тушковане м’ясо з цибулею 90 4 3 з 5 - детальніше -
Паста простий рецепт - покроковий рецепт, фото 1 Паста простий рецепт 45 6 3 з 5 - детальніше -
Чізкейк з полуницею - покроковий рецепт, фото 1 Чізкейк з полуницею 50 4 3 з 5 - детальніше -
Тартар в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Тартар в домашніх умовах 45 1 2 з 5 - детальніше -