Болоньєзе практично завжди відносять до найбільш підходящим соусів для пасти. Класичний соус болоньєзе надійшов в наше меню з кухні Італії. Часто багато кухарів цей соус використовують і в приготуванні піци або лазаньї. Спробуйте приготувати пасту болоньєзе по цьому простому рецепту.
Надішліть невелику каструлю на плиту, залийте в неї оливкову олію (можна використовувати рослинну) і максимально прогрійте. Очистіть від лушпиння ріпчасту або червону цибулю, наріжте дрібними квадратами і відправте в киплячу олію.
Очистіть від шкірки моркву і на обробній дошці наріжте дрібними кубиками. Промийте під проточною водою свіжу селеру, дрібно наріжте її і відправте разом з подрібненою морквою в каструлю до цибулі. Обсмажуйте все, постійно помішуючи, на слабкому вогні, до розм'якшення інгредієнтів.
Потім очистіть від лушпиння часник і дрібно його наріжте (можна видавити через чеснокодавку). Надішліть подрібнений часник в каструлю до решти продуктів, перемішайте, і томіть ще кілька хвилин.
Тепер покладіть в каструлю придбаний в магазині яловичий фарш. Хоча можете приготувати фарш самостійно, прокрутивши шматок яловичини через м'ясорубку. Отже, перемішайте фарш в каструлі з іншими інгредієнтами і томіть, до появи більшої кількості рідини з м'яса і зникнення в ньому почервоніння.
Далі засипте в каструлю приправи на вибір, додайте томатну пасту і свіже листя чебрецю. Добре перемішайте все і протоміть ще кілька хвилин.
Тепер покладіть акуратно в каструлю, не ламаючи, спагетті, залийте яловичий бульйон і томатний соус і варіть, періодично помішуючи, до повної готовності вермішелі і випаровування практично всієї рідини в ємності.
Далі натріть на самій дрібній тертці сир пармезан (або інший твердий сир) і відправте його в каструлю. Ретельно ще раз все перемішайте, до розплавлення сиру і зніміть каструлю з плити.
Готову пасту з соусом болоньєзе по цьому простому рецепту викладіть в глибоку миску, посипте натертим на дрібній тертці пармезаном, приправте попередньо вимитою і дрібно нашаткованою зеленню петрушки і з задоволенням пробуйте.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти