Укр
Рус
thermomix thermomix
Болоньєзе Соуси Італійська кухня

Болоньєзе класичний

70 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Болоньєзе класичний - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Ділимося з вами своєю думкою про рецепт класичного Болоньєзе. Соус Болоньєзе легко приготувати, і на смак він чудовий, тому, якщо ви хочете дізнатися, як готувати цю страву, необхідно лише дотримуватися цього рецепту.

Інгредієнти

  • Цибуля 1 шт.
  • Морква 3 шт.
  • Селера 3 шт.
  • Оливкова олія 1 ст.л
  • Фарш яловичий 500 г.
  • Свинина 500 г.
  • Сіль 1/2 ч.л
  • Перець чорний мелений 1/2 ч.л
  • Вино червоне сухе 125 мл.
  • Паста томат 2 ст.л
  • Материнка 1 ч.л
  • Помідори консервовані 400 г.
  • Вода 1 скл.
  • Спагеті 300 г.
  • Пармезан 30 г.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    В першу чергу очистіть від лушпиння цибулю, потім за допомогою гострого ножа на обробній дошці наріжте її дрібними кубиками.

    Крок - 1
  2. 02

    Далі відправте на плиту невеликий, але глибокий сотейник, залийте в нього оливкову чи рослинну олію і добре прогрійте. Потім засипте в гаряче масло нарізану цибулю і обсмажуйте, постійно мішаючи, до його розм'якшення, близько 5 хвилин.

    Крок - 2
  3. 03

    Тепер очистіть від шкірки моркву. Якщо використовуєте молодий овоч, то шкірку можна трохи поскоблить, повністю не зчищати. Потім викладіть моркву на кухонну дошку і наріжте дрібними кубиками. Засипте подрібнену моркву теж в сотейник, перемішайте і продовжуйте смажити на слабкому вогні.

    Крок - 3
  4. 04

    Потім помийте під проточною водою свіжу селеру, наріжте її спочатку уздовж на тонкі смужки, а потім теж наріжте дрібними кубиками і відправте в сотейник до решти інгредієнтів. Обсмажуйте вміст, постійно мішаючи, до розм'якшення всіх овочів, близько 7 -10 хвилин. За необхідності долив масло.

    Крок - 4
  5. 05

    Далі укладіть в сотейник яловичий і свинячий фарш, в однакових пропорціях. Фарш ви можете придбати в магазині вже готовий або підготувати у себе на кухні за допомогою м'ясорубки. Отже, ретельно перемішайте вміст сотейника і смажте, до зникнення почервоніння в м'ясі. Добре присоліть все і приперчіть чорним меленим перцем.

    Крок - 5
  6. 06

    Тепер залийте в сотейник червоне вино і продовжуйте томити майбутній соус, постійно помішуючи, до тих пір, поки рідина (вино) практично повністю не випарується. Додайте трохи води.

    Крок - 6
  7. 07

    Далі укладіть в сотейник томатну пасту, приправте вміст сухою материнкою, перемішайте і протоміть близько 3 хвилин. Потім додайте в ємність консервовані помідори в соусі, ретельно все перемішайте, накрийте сотейник кришкою і залиште страву томиттся близько 20 хвилин.

    Крок - 7
  8. 08

    Щоб подати правильно до столу цей соус, викладіть в невелику миску заздалегідь відварені спагетті, полийте класичним болоньезе і приправте натертим сиром пармезан.

    Крок - 8

Оцінити рецепт