Укр
Рус
Болоньєзе Соуси Італійська кухня

Болоньєзе класичний

( 5.0000 5 54 4 оцінки)

795 - переглядів
70 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Болоньєзе класичний - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Ділимося з вами своєю думкою про рецепт класичного Болоньєзе. Соус Болоньєзе легко приготувати, і на смак він чудовий, тому, якщо ви хочете дізнатися, як готувати цю страву, необхідно лише дотримуватися цього рецепту.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Болоньєзе класичний" (на 100 грам)

  • Білки8.4 гр.
  • Жири9.3 гр.
  • Вуглеводи10.2 гр.
  • Калорії167 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу очистіть від лушпиння цибулю, потім за допомогою гострого ножа на обробній дошці наріжте її дрібними кубиками.

Крок - 1
02

Далі відправте на плиту невеликий, але глибокий сотейник, залийте в нього оливкову чи рослинну олію і добре прогрійте. Потім засипте в гаряче масло нарізану цибулю і обсмажуйте, постійно мішаючи, до його розм'якшення, близько 5 хвилин.

Крок - 2
03

Тепер очистіть від шкірки моркву. Якщо використовуєте молодий овоч, то шкірку можна трохи поскоблить, повністю не зчищати. Потім викладіть моркву на кухонну дошку і наріжте дрібними кубиками. Засипте подрібнену моркву теж в сотейник, перемішайте і продовжуйте смажити на слабкому вогні.

Крок - 3
04

Потім помийте під проточною водою свіжу селеру, наріжте її спочатку уздовж на тонкі смужки, а потім теж наріжте дрібними кубиками і відправте в сотейник до решти інгредієнтів. Обсмажуйте вміст, постійно мішаючи, до розм'якшення всіх овочів, близько 7 -10 хвилин. За необхідності долив масло.

Крок - 4
05

Далі укладіть в сотейник яловичий і свинячий фарш, в однакових пропорціях. Фарш ви можете придбати в магазині вже готовий або підготувати у себе на кухні за допомогою м'ясорубки. Отже, ретельно перемішайте вміст сотейника і смажте, до зникнення почервоніння в м'ясі. Добре присоліть все і приперчіть чорним меленим перцем.

Крок - 5
06

Тепер залийте в сотейник червоне вино і продовжуйте томити майбутній соус, постійно помішуючи, до тих пір, поки рідина (вино) практично повністю не випарується. Додайте трохи води.

Крок - 6
07

Далі укладіть в сотейник томатну пасту, приправте вміст сухою материнкою, перемішайте і протоміть близько 3 хвилин. Потім додайте в ємність консервовані помідори в соусі, ретельно все перемішайте, накрийте сотейник кришкою і залиште страву томиттся близько 20 хвилин.

Крок - 7
08

Щоб подати правильно до столу цей соус, викладіть в невелику миску заздалегідь відварені спагетті, полийте класичним болоньезе і приправте натертим сиром пармезан.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Класичний цибулевий суп - покроковий рецепт, фото 1 Класичний цибулевий суп 75 7 4 з 5 - детальніше -
Капусняк український - покроковий рецепт, фото 1 Капусняк український 90 6 3 з 5 - детальніше -
Рис в томатному соусі - покроковий рецепт, фото 1 Рис в томатному соусі 50 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Тарталетки з салатом з тунця - покроковий рецепт, фото 1 Тарталетки з салатом з тунця 45 4 3 з 5 - детальніше -
Біляші у фритюрниці - покроковий рецепт, фото 1 Біляші у фритюрниці 75 3 3 з 5 - детальніше -
Коржі на воді - покроковий рецепт, фото 1 Коржі на воді 50 2 3 з 5 - детальніше -
Воловани з кремом та ягодами - покроковий рецепт, фото 1 Воловани з кремом та ягодами 40 2 2 з 5 - детальніше -