Ділимося з вами своєю думкою про рецепт класичного Болоньєзе. Соус Болоньєзе легко приготувати, і на смак він чудовий, тому, якщо ви хочете дізнатися, як готувати цю страву, необхідно лише дотримуватися цього рецепту.
В першу чергу очистіть від лушпиння цибулю, потім за допомогою гострого ножа на обробній дошці наріжте її дрібними кубиками.
Далі відправте на плиту невеликий, але глибокий сотейник, залийте в нього оливкову чи рослинну олію і добре прогрійте. Потім засипте в гаряче масло нарізану цибулю і обсмажуйте, постійно мішаючи, до його розм'якшення, близько 5 хвилин.
Тепер очистіть від шкірки моркву. Якщо використовуєте молодий овоч, то шкірку можна трохи поскоблить, повністю не зчищати. Потім викладіть моркву на кухонну дошку і наріжте дрібними кубиками. Засипте подрібнену моркву теж в сотейник, перемішайте і продовжуйте смажити на слабкому вогні.
Потім помийте під проточною водою свіжу селеру, наріжте її спочатку уздовж на тонкі смужки, а потім теж наріжте дрібними кубиками і відправте в сотейник до решти інгредієнтів. Обсмажуйте вміст, постійно мішаючи, до розм'якшення всіх овочів, близько 7 -10 хвилин. За необхідності долив масло.
Далі укладіть в сотейник яловичий і свинячий фарш, в однакових пропорціях. Фарш ви можете придбати в магазині вже готовий або підготувати у себе на кухні за допомогою м'ясорубки. Отже, ретельно перемішайте вміст сотейника і смажте, до зникнення почервоніння в м'ясі. Добре присоліть все і приперчіть чорним меленим перцем.
Тепер залийте в сотейник червоне вино і продовжуйте томити майбутній соус, постійно помішуючи, до тих пір, поки рідина (вино) практично повністю не випарується. Додайте трохи води.
Далі укладіть в сотейник томатну пасту, приправте вміст сухою материнкою, перемішайте і протоміть близько 3 хвилин. Потім додайте в ємність консервовані помідори в соусі, ретельно все перемішайте, накрийте сотейник кришкою і залиште страву томиттся близько 20 хвилин.
Щоб подати правильно до столу цей соус, викладіть в невелику миску заздалегідь відварені спагетті, полийте класичним болоньезе і приправте натертим сиром пармезан.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти