Зроблений з натуральних інгредієнтів, цей чудовий соус болоньєзе, відомий по-італійськи як рагу алла болоньєзе, багатий і ситний, з дивовижною глибиною смаку і є відмінною основою для багатьох інших страв.
Надішліть великий і глибокий сотейник або сковороду на плиту, додайте рослинне масло і добре прогрійте. Очистіть від лушпиння, наріжте дрібними кубиками, а потім відправте в сотейник ріпчасту цибулю. Обсмажуйте цибулю протягом 6-8 хвилин або поки вона не почне розм'якшуватися, і міняти відтінок.
Додайте в сотейник заздалегідь очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник і обсмажуйте все ще кілька секунд, поки вміст не дасть насичений аромат.
Увімкніть вогонь до середнього, додайте в сотейник яловичий фарш (можна купити в магазині) і прожарюйте протягом 6-7 хвилин, поки він не стане коричневим (колір додає смак), розбиваючи грудочки дерев'яною ложкою. Потім додайте в сотейник томатну пасту і смажте кілька секунд, постійно помішуючи.
Далі залийте в ємність з іншими продуктами воду або столове вино, консервовані подрібнені помідори в соусі і бульйон. Покладіть в сотейник лавровий лист, заздалегідь вимиту і нашатковану зелень і, нарешті, засипте цукор, ретельно все перемішайте.
Доведіть вміст сотейника до кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть на повільному вогні, помішуючи, близько 1 години або до утворення густої однорідної маси. Приправте за смаком сіллю і перцем.
Далі приготуйте макарони, слідуючи інструкціям виробника на упаковці до al dente. Промийте готові макарони холодною водою, покладіть на тарілку і збризніть оливковим маслом.
Подайте макарони в одній великій мисці, рясно политі соусом болоньєзе, прикрашені нашаткованою свіжою петрушкою і натертим на дрібній тертці пармезаном. По можливості робіть як мінімум подвійну кількість соусу болоньєзе і заморожуйте на потім. Він добре замерзає і ідеально підходить для швидкого приготування їжі в середині тижня.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти