Укр
Рус
thermomix thermomix
Болоньєзе Соуси Італійська кухня

Болоньєзе

50 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Болоньєзе - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Зроблений з натуральних інгредієнтів, цей чудовий соус болоньєзе, відомий по-італійськи як рагу алла болоньєзе, багатий і ситний, з дивовижною глибиною смаку і є відмінною основою для багатьох інших страв.

Інгредієнти

  • Масло рослинне 4 ст.л
  • Цибуля 2 шт.
  • Часник 4 зуб.
  • Фарш яловичий 1 кг.
  • Паста томат 1 ст.л
  • Помідори консервовані 400 г.
  • Бульйон 500 мл.
  • Вино червоне сухе 1 скл.
  • Цукор 1 ч.л
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Орегано 3 ст.л
  • Петрушка 3 ст.л
  • Чебрець за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Макарони 400 г.
  • Оливкова олія 1 ст.л
  • Пармезан 50 г.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Надішліть великий і глибокий сотейник або сковороду на плиту, додайте рослинне масло і добре прогрійте. Очистіть від лушпиння, наріжте дрібними кубиками, а потім відправте в сотейник ріпчасту цибулю. Обсмажуйте цибулю протягом 6-8 хвилин або поки вона не почне розм'якшуватися, і міняти відтінок.

    Крок - 1
  2. 02

    Додайте в сотейник заздалегідь очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник і обсмажуйте все ще кілька секунд, поки вміст не дасть насичений аромат.

    Крок - 2
  3. 03

    Увімкніть вогонь до середнього, додайте в сотейник яловичий фарш (можна купити в магазині) і прожарюйте протягом 6-7 хвилин, поки він не стане коричневим (колір додає смак), розбиваючи грудочки дерев'яною ложкою. Потім додайте в сотейник томатну пасту і смажте кілька секунд, постійно помішуючи.

    Крок - 3
  4. 04

    Далі залийте в ємність з іншими продуктами воду або столове вино, консервовані подрібнені помідори в соусі і бульйон. Покладіть в сотейник лавровий лист, заздалегідь вимиту і нашатковану зелень і, нарешті, засипте цукор, ретельно все перемішайте.

    Крок - 4
  5. 05

    Доведіть вміст сотейника до кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть на повільному вогні, помішуючи,  близько 1 години або до утворення густої однорідної маси. Приправте за смаком сіллю і перцем.

    Крок - 5
  6. 06

    Далі приготуйте макарони, слідуючи інструкціям виробника на упаковці до al dente. Промийте готові макарони холодною водою, покладіть на тарілку і збризніть оливковим маслом.

    Крок - 6
  7. 07

    Подайте макарони в одній великій мисці, рясно политі соусом болоньєзе, прикрашені нашаткованою свіжою петрушкою і натертим на дрібній тертці пармезаном. По можливості робіть як мінімум подвійну кількість соусу болоньєзе і заморожуйте на потім. Він добре замерзає і ідеально підходить для швидкого приготування їжі в середині тижня.

    Крок - 7

Оцінити рецепт