Укр
Рус
Болоньєзе Соуси Італійська кухня

Болоньєзе

( 4.7500 4 58 8 оцінок)

763 - переглядів
50 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Болоньєзе - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Зроблений з натуральних інгредієнтів, цей чудовий соус болоньєзе, відомий по-італійськи як рагу алла болоньєзе, багатий і ситний, з дивовижною глибиною смаку і є відмінною основою для багатьох інших страв.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Болоньєзе" (на 100 грам)

  • Білки8.5 гр.
  • Жири10.8 гр.
  • Вуглеводи11.2 гр.
  • Калорії189 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Надішліть великий і глибокий сотейник або сковороду на плиту, додайте рослинне масло і добре прогрійте. Очистіть від лушпиння, наріжте дрібними кубиками, а потім відправте в сотейник ріпчасту цибулю. Обсмажуйте цибулю протягом 6-8 хвилин або поки вона не почне розм'якшуватися, і міняти відтінок.

Крок - 1
02

Додайте в сотейник заздалегідь очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник і обсмажуйте все ще кілька секунд, поки вміст не дасть насичений аромат.

Крок - 2
03

Увімкніть вогонь до середнього, додайте в сотейник яловичий фарш (можна купити в магазині) і прожарюйте протягом 6-7 хвилин, поки він не стане коричневим (колір додає смак), розбиваючи грудочки дерев'яною ложкою. Потім додайте в сотейник томатну пасту і смажте кілька секунд, постійно помішуючи.

Крок - 3
04

Далі залийте в ємність з іншими продуктами воду або столове вино, консервовані подрібнені помідори в соусі і бульйон. Покладіть в сотейник лавровий лист, заздалегідь вимиту і нашатковану зелень і, нарешті, засипте цукор, ретельно все перемішайте.

Крок - 4
05

Доведіть вміст сотейника до кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть на повільному вогні, помішуючи,  близько 1 години або до утворення густої однорідної маси. Приправте за смаком сіллю і перцем.

Крок - 5
06

Далі приготуйте макарони, слідуючи інструкціям виробника на упаковці до al dente. Промийте готові макарони холодною водою, покладіть на тарілку і збризніть оливковим маслом.

Крок - 6
07

Подайте макарони в одній великій мисці, рясно политі соусом болоньєзе, прикрашені нашаткованою свіжою петрушкою і натертим на дрібній тертці пармезаном. По можливості робіть як мінімум подвійну кількість соусу болоньєзе і заморожуйте на потім. Він добре замерзає і ідеально підходить для швидкого приготування їжі в середині тижня.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Суп з фрикадельками - покроковий рецепт, фото 1 Суп з фрикадельками 60 7 3 з 5 - детальніше -
Гречана каша - покроковий рецепт, фото 1 Гречана каша 40 6 2 з 5 - детальніше -
Куряча грудка - покроковий рецепт, фото 1 Куряча грудка 30 2 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Крем з вершків і цукрової пудри - покроковий рецепт, фото 1 Крем з вершків і цукрової пудри 30 1 2 з 5 - детальніше -
Печінковий торт простий - покроковий рецепт, фото 1 Печінковий торт простий 65 4 3 з 5 - детальніше -
Багет по госту - покроковий рецепт, фото 1 Багет по госту 80 1 3 з 5 - детальніше -
Аджика простий рецепт - покроковий рецепт, фото 1 Аджика простий рецепт 70 1 3 з 5 - детальніше -