Укр
Рус
Болоньєзе Соуси Італійська кухня

Болоньєзе паста

( 4.6667 4 56 6 оцінок)

1123 - переглядів
55 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Болоньєзе паста - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Як правильно готувати пасту болоньєзе повинен знати будь-який італієць. Адже паста з цим соусом дуже смачна, а головне готувати її зовсім нескладно. Обов'язково спробуйте створити рідним цю чудову страву, а цей рецепт допоможе вам в цьому.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Болоньєзе паста" (на 100 грам)

  • Білки9.6 гр.
  • Жири9.8 гр.
  • Вуглеводи16.8 гр.
  • Калорії203 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку очистіть від лушпиння цибулю і часник. Потім на обробній дошці дрібно їх наріжте.

Крок - 1
02

Очистіть від шкірки моркву, помийте селеру і наріжте дрібними кубиками. Поріжте так само на кухонній дошці бекон (можна вибрати панчетту) тонкими смужками.

Крок - 2
03

Розігрійте велику каструлю або сковороду без масла або жиру на плиті. Покладіть в неї смужки бекону і обсмажте, з періодичним перевертанням, до утворення коричневої і хрусткої скоринки на м'ясному виробі.

Крок - 3
04

Потім додайте в каструлю з беконом раніше дрібно нарізані овочі і тушкуйте протягом декількох хвилин, періодично помішуючи.

Крок - 4
05

Потім додайте м'ясний фарш (в цьому рецепті можете використовувати м'ясо на свій смак: свинина або яловичина), перемішайте добре кухонною лопаткою і обсмажуйте близько 5 хвилин до розсипчастості м'яса і зникнення в ньому почервоніння.

Крок - 5
06

Як тільки м'ясо буде готове, додайте в каструлю томатне пюре (пасту) і розмішуйте, обсмажуючи, поки всі інгредієнти не придбають легкий помаранчевий відтінок. Полийте вміст каструлі червоним столовим вином, і дайте йому майже повністю випаруватися при постійному перемішуванні.

Крок - 6
07

Тепер додайте в каструлю консервовані нарізані помідори, трохи сухого орегано, засипте розмарин, базилік, майоран і чебрець. Рясно посоліть все, приперчіть чорним меленим перцем і додайте трохи цукру.

Крок - 7
08

Киньте в каструлю лавровий лист і, перемішайте. Томіть соус на повільному вогні протягом 45-50 хвилин із закритою кришкою, періодично помішуючи. Безпосередньо перед подачею знову видаліть лавровий лист.

Крок - 8
09

Доведіть до кипіння велику каструлю з підсоленою водою і відваріть в ній спагетті протягом 6-7 хвилин. Потім висипте готову пасту на друшляк, дайте їй трохи стекти і покладіть назад в каструлю. Додайте трохи раніше приготованого соусу болоньєзе і добре перемішайте, щоб об'єдналися всі інгредієнти.

Крок - 9
10

Покладіть пасту болоньєзе на красиву тарілку, полийте великою кількістю соусу, прикрасьте кількома листками базиліка і подавайте до столу. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Рисова каша - покроковий рецепт, фото 1 Рисова каша 30 4 2 з 5 - детальніше -
Перлова каша - покроковий рецепт, фото 1 Перлова каша 20 5 2 з 5 - детальніше -
Рис з фаршем - покроковий рецепт, фото 1 Рис з фаршем 90 5 3 з 5 - детальніше -
Паста - покроковий рецепт, фото 1 Паста 30 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Паштет з індички - покроковий рецепт, фото 1 Паштет з індички 40 2 3 з 5 - детальніше -
Хворост без горілки - покроковий рецепт, фото 1 Хворост без горілки 45 3 3 з 5 - детальніше -
Гамбургер по-мексиканськи - покроковий рецепт, фото 1 Гамбургер по-мексиканськи 30 2 2 з 5 - детальніше -
Суп з брокколі дієтичний - покроковий рецепт, фото 1 Суп з брокколі дієтичний 35 4 3 з 5 - детальніше -