Укр
Рус
Болоньєзе Соуси Італійська кухня

Болоньєзе паста

( 4.6667 4 56 6 оцінок)
680 - переглядів
55 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Болоньєзе паста - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Як правильно готувати пасту болоньєзе повинен знати будь-який італієць. Адже паста з цим соусом дуже смачна, а головне готувати її зовсім нескладно. Обов'язково спробуйте створити рідним цю чудову страву, а цей рецепт допоможе вам в цьому.

Інгредієнти

  • Спагеті 500 г.
  • Фарш м’ясний 900 г.
  • Бекон 100 г.
  • Морква 1 шт.
  • Селера 125 г.
  • Цибуля 1 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Паста томат 100 г.
  • Вино червоне сухе 100 мл.
  • Помідори консервовані 400 г.
  • Майоран 1 ч.л
  • Орегано 1 ч.л
  • Базилік 1 ч.л
  • Чебрець 1 ч.л
  • Розмарин 1 ч.л
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Цукор 1 щіп.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Базилік 4 лист
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку очистіть від лушпиння цибулю і часник. Потім на обробній дошці дрібно їх наріжте.

Крок - 1
02

Очистіть від шкірки моркву, помийте селеру і наріжте дрібними кубиками. Поріжте так само на кухонній дошці бекон (можна вибрати панчетту) тонкими смужками.

Крок - 2
03

Розігрійте велику каструлю або сковороду без масла або жиру на плиті. Покладіть в неї смужки бекону і обсмажте, з періодичним перевертанням, до утворення коричневої і хрусткої скоринки на м'ясному виробі.

Крок - 3
04

Потім додайте в каструлю з беконом раніше дрібно нарізані овочі і тушкуйте протягом декількох хвилин, періодично помішуючи.

Крок - 4
05

Потім додайте м'ясний фарш (в цьому рецепті можете використовувати м'ясо на свій смак: свинина або яловичина), перемішайте добре кухонною лопаткою і обсмажуйте близько 5 хвилин до розсипчастості м'яса і зникнення в ньому почервоніння.

Крок - 5
06

Як тільки м'ясо буде готове, додайте в каструлю томатне пюре (пасту) і розмішуйте, обсмажуючи, поки всі інгредієнти не придбають легкий помаранчевий відтінок. Полийте вміст каструлі червоним столовим вином, і дайте йому майже повністю випаруватися при постійному перемішуванні.

Крок - 6
07

Тепер додайте в каструлю консервовані нарізані помідори, трохи сухого орегано, засипте розмарин, базилік, майоран і чебрець. Рясно посоліть все, приперчіть чорним меленим перцем і додайте трохи цукру.

Крок - 7
08

Киньте в каструлю лавровий лист і, перемішайте. Томіть соус на повільному вогні протягом 45-50 хвилин із закритою кришкою, періодично помішуючи. Безпосередньо перед подачею знову видаліть лавровий лист.

Крок - 8
09

Доведіть до кипіння велику каструлю з підсоленою водою і відваріть в ній спагетті протягом 6-7 хвилин. Потім висипте готову пасту на друшляк, дайте їй трохи стекти і покладіть назад в каструлю. Додайте трохи раніше приготованого соусу болоньєзе і добре перемішайте, щоб об'єдналися всі інгредієнти.

Крок - 9
10

Покладіть пасту болоньєзе на красиву тарілку, полийте великою кількістю соусу, прикрасьте кількома листками базиліка і подавайте до столу. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Соус Болоньезе - покроковий рецепт, фото 1 Соус Болоньезе 160 1 2 з 5 - детальніше -
Болоньезе с курицей - покроковий рецепт, фото 1 Болоньезе с курицей 45 1 2 з 5 - детальніше -
Соус болоньезе с фаршем - покроковий рецепт, фото 1 Соус болоньезе с фаршем 50 2 3 з 5 - детальніше -
Болоньезе с вином - покроковий рецепт, фото 1 Болоньезе с вином 55 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Драники классические - покроковий рецепт, фото 1 Драники классические 45 5 3 з 5 - детальніше -
Печенье Макаруны - покроковий рецепт, фото 1 Печенье Макаруны 60 2 3 з 5 - детальніше -