Укр
Рус
thermomix thermomix
Болоньєзе Соуси Італійська кухня

Болоньєзе паста

642 - переглядів
55 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Болоньєзе паста - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Як правильно готувати пасту болоньєзе повинен знати будь-який італієць. Адже паста з цим соусом дуже смачна, а головне готувати її зовсім нескладно. Обов'язково спробуйте створити рідним цю чудову страву, а цей рецепт допоможе вам в цьому.

Інгредієнти

  • Спагеті 500 г.
  • Фарш м’ясний 900 г.
  • Бекон 100 г.
  • Морква 1 шт.
  • Селера 125 г.
  • Цибуля 1 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Паста томат 100 г.
  • Вино червоне сухе 100 мл.
  • Помідори консервовані 400 г.
  • Майоран 1 ч.л
  • Орегано 1 ч.л
  • Базилік 1 ч.л
  • Чебрець 1 ч.л
  • Розмарин 1 ч.л
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Цукор 1 щіп.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Базилік 4 лист

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Для початку очистіть від лушпиння цибулю і часник. Потім на обробній дошці дрібно їх наріжте.

    Крок - 1
  2. 02

    Очистіть від шкірки моркву, помийте селеру і наріжте дрібними кубиками. Поріжте так само на кухонній дошці бекон (можна вибрати панчетту) тонкими смужками.

    Крок - 2
  3. 03

    Розігрійте велику каструлю або сковороду без масла або жиру на плиті. Покладіть в неї смужки бекону і обсмажте, з періодичним перевертанням, до утворення коричневої і хрусткої скоринки на м'ясному виробі.

    Крок - 3
  4. 04

    Потім додайте в каструлю з беконом раніше дрібно нарізані овочі і тушкуйте протягом декількох хвилин, періодично помішуючи.

    Крок - 4
  5. 05

    Потім додайте м'ясний фарш (в цьому рецепті можете використовувати м'ясо на свій смак: свинина або яловичина), перемішайте добре кухонною лопаткою і обсмажуйте близько 5 хвилин до розсипчастості м'яса і зникнення в ньому почервоніння.

    Крок - 5
  6. 06

    Як тільки м'ясо буде готове, додайте в каструлю томатне пюре (пасту) і розмішуйте, обсмажуючи, поки всі інгредієнти не придбають легкий помаранчевий відтінок. Полийте вміст каструлі червоним столовим вином, і дайте йому майже повністю випаруватися при постійному перемішуванні.

    Крок - 6
  7. 07

    Тепер додайте в каструлю консервовані нарізані помідори, трохи сухого орегано, засипте розмарин, базилік, майоран і чебрець. Рясно посоліть все, приперчіть чорним меленим перцем і додайте трохи цукру.

    Крок - 7
  8. 08

    Киньте в каструлю лавровий лист і, перемішайте. Томіть соус на повільному вогні протягом 45-50 хвилин із закритою кришкою, періодично помішуючи. Безпосередньо перед подачею знову видаліть лавровий лист.

    Крок - 8
  9. 09

    Доведіть до кипіння велику каструлю з підсоленою водою і відваріть в ній спагетті протягом 6-7 хвилин. Потім висипте готову пасту на друшляк, дайте їй трохи стекти і покладіть назад в каструлю. Додайте трохи раніше приготованого соусу болоньєзе і добре перемішайте, щоб об'єдналися всі інгредієнти.

    Крок - 9
  10. 10

    Покладіть пасту болоньєзе на красиву тарілку, полийте великою кількістю соусу, прикрасьте кількома листками базиліка і подавайте до столу. Смачного!

    Крок - 10

Оцінити рецепт