Як правильно готувати пасту болоньєзе повинен знати будь-який італієць. Адже паста з цим соусом дуже смачна, а головне готувати її зовсім нескладно. Обов'язково спробуйте створити рідним цю чудову страву, а цей рецепт допоможе вам в цьому.
Для початку очистіть від лушпиння цибулю і часник. Потім на обробній дошці дрібно їх наріжте.
Очистіть від шкірки моркву, помийте селеру і наріжте дрібними кубиками. Поріжте так само на кухонній дошці бекон (можна вибрати панчетту) тонкими смужками.
Розігрійте велику каструлю або сковороду без масла або жиру на плиті. Покладіть в неї смужки бекону і обсмажте, з періодичним перевертанням, до утворення коричневої і хрусткої скоринки на м'ясному виробі.
Потім додайте в каструлю з беконом раніше дрібно нарізані овочі і тушкуйте протягом декількох хвилин, періодично помішуючи.
Потім додайте м'ясний фарш (в цьому рецепті можете використовувати м'ясо на свій смак: свинина або яловичина), перемішайте добре кухонною лопаткою і обсмажуйте близько 5 хвилин до розсипчастості м'яса і зникнення в ньому почервоніння.
Як тільки м'ясо буде готове, додайте в каструлю томатне пюре (пасту) і розмішуйте, обсмажуючи, поки всі інгредієнти не придбають легкий помаранчевий відтінок. Полийте вміст каструлі червоним столовим вином, і дайте йому майже повністю випаруватися при постійному перемішуванні.
Тепер додайте в каструлю консервовані нарізані помідори, трохи сухого орегано, засипте розмарин, базилік, майоран і чебрець. Рясно посоліть все, приперчіть чорним меленим перцем і додайте трохи цукру.
Киньте в каструлю лавровий лист і, перемішайте. Томіть соус на повільному вогні протягом 45-50 хвилин із закритою кришкою, періодично помішуючи. Безпосередньо перед подачею знову видаліть лавровий лист.
Доведіть до кипіння велику каструлю з підсоленою водою і відваріть в ній спагетті протягом 6-7 хвилин. Потім висипте готову пасту на друшляк, дайте їй трохи стекти і покладіть назад в каструлю. Додайте трохи раніше приготованого соусу болоньєзе і добре перемішайте, щоб об'єдналися всі інгредієнти.
Покладіть пасту болоньєзе на красиву тарілку, полийте великою кількістю соусу, прикрасьте кількома листками базиліка і подавайте до столу. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти