Укр
Рус
thermomix thermomix
Бограч Перші страви Українська кухня

Бограч

( 4.4000 4 55 5 оцінок)
40 хвилинпорцій - 6складність - 4 з 5
Бограч - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Бограч - це фірмове блюдо Закарпаття.

Інгредієнти

  • Вода 1.5 л.
  • Сіль 20 г.
  • Кмин 6 г.
  • Перець червоний мелений 6 г.
  • Паприка 6 г.
  • Кріп 1 пуч.
  • Базилік 1 пуч.
  • Часник 5 зуб.
  • Вино червоне сухе 150 мл.
  • Помідор 2 шт.
  • Картопля 7 шт.
  • Болгарський перець 3 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Грудинка 1 кг.
  • Яловичина 500 г.
  • Сало 100 г.
  • Грудинка 150 г.

Покроковий рецепт

  1. 01

    Кидаємо в розігріту ємність порізану на кубики копчену підчеревину з салом і обсмажуємо протягом 5 хвилин, щоб витопити жир. Додаємо подрібнену цибулю і підсмажуємо, поки вона стане прозорою.

    Крок - 1
  2. 02

    Потім кидаємо паприку, кмин, перчимо гострим перцем і все перемішуємо.Нарізаємо невеликими шматками свинячу грудинку і яловичу пашину, додаємо в ємність і просмажуємо до золотистої скоринки. Присолюємо, заливаємо водою, накривши кришкою ємність, ставимо тушкуватись на півгодини.

    Крок - 2
  3. 03

    Ріжемо кільцями моркву, а солодкий перець - невеликими шматочками, викладаємо в ємність до м'яса. Рубаємо крупно очищену картоплю, також кладемо її в ємність і тушкуємо страву ще 15 хвилин.

    Крок - 3
  4. 04

    Далі додаємо частки помідорів і, долив сухого червоного вина, тушкуємо ще хвилин 10. Видавлюємо часник, кладемо дрібно нашатковану зелень кропу і базиліка, перемішуємо, знімаємо з вогню.

    Крок - 4

Оцінити рецепт