Щоб приготувати смачний бограч, необхідно кілька видів м'яса, наприклад - яловичина, телятина або навіть копчені реберця. Ще обов'язково підкопчене сало, де є м'ясна верства, і спеції такі, як чебрець, часник і суміш перців.
Для бограча візьміть не тільки м'якоть баранини, а й ребра з розрахунку 1: 1. Наріжте м'якоть на шматочки середнього розміру, а ребра розрубайте. Сполосніть м'ясо під проточною водою. Викладіть на паперовий рушник і зверху також промокніть зайву вологу рушником і складіть в миску.
Помідори очистіть від шкірки. Зробіть хрестоподібний надріз на верхівці помідорів. Помістіть в окріп, а потім в крижану воду. Зніміть шкіру і наріжте помідори невеликими шматочками. Солодкий перець сполосніть, видаліть плодоніжки і насіння, крупно наріжте.
Зніміть з сала шкірку. Наріжте його невеликими шматочками. Поставте на середній вогонь велику каструлю (використовуйте металеву або з антипригарним покриттям). Перекладіть в неї нарізане сало. Готуйте сало, поки шматочки не зменшаться в розмірі і з них не витопиться жир.
Коли в каструлі з'явилося досить жиру, висипте в неї дрібно нарізану ріпчасту цибулю, подрібнений часник і лавровий лист. Періодично перемішуючи, готуйте цибулю з часником до прозорості.
Як тільки цибуля і часник стали м'якими і прозорими, додайте в каструлю паприку. Все перемішайте. Маса придбала яскраве забарвлення і дуже приємний аромат. Відразу ж відправте в каструлю і нарізану баранину (ребра і м'якоть).
Час від часу перемішуючи, готуйте м'ясо хвилин 10-15. Коли м'ясо дало трохи соку, змінило свій колір, покладіть до нього шматочки солодкого перцю, нарізані помідори і гострий червоний перець. Перемішайте суміш м'яса і овочів. Приправте чорним меленим перцем, меленим кмином. Ще раз все перемішайте, протушкуйте 5 хвилин.
Через 5 хвилин додайте в каструлю воду і нарізаний гострий зелений перець, посоліть за смаком, накрийте кришкою і продовжуйте готувати бограч протягом 2-3 годин на повільному вогні. Час приготування може залежати від віку тварини, відповідно час буде варіюватися. Подавайте бограч в гарячому вигляді. Смачного.
Випадкові рецепти