Укр
Рус
thermomix thermomix
thermomix
thermomix
Бограч Перші страви Українська кухня

Бограч

( 4.8333 4 518 18 оцінок)
2541 - переглядів
65 хвилинпорцій - 6складність - 4 з 5
Бограч - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Щоб приготувати смачний бограч, необхідно кілька видів м'яса, наприклад - яловичина, телятина або навіть копчені реберця. Ще обов'язково підкопчене сало, де є м'ясна верства, і спеції такі, як чебрець, часник і суміш перців.

Інгредієнти

  • Сіль за смаком
  • Вода 1 скл.
  • Паприка 1 ст.л
  • Перець чорний мелений 1 ч.л
  • Кмин 1/2 ч.л
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Чилі сушений 2 ст.л
  • Помідор 2 шт.
  • Перець червоний чілі 1 шт.
  • Болгарський перець 2 шт.
  • Часник 4 зуб.
  • Цибуля 2 шт.
  • Сало 150 г.
  • Баранина 1.2 г.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт

01

Для бограча візьміть не тільки м'якоть баранини, а й ребра з розрахунку 1: 1. Наріжте м'якоть на шматочки середнього розміру, а ребра розрубайте. Сполосніть м'ясо під проточною водою. Викладіть на паперовий рушник і зверху також промокніть зайву вологу рушником і складіть в миску.

Крок - 1
02

Помідори очистіть від шкірки. Зробіть хрестоподібний надріз на верхівці помідорів. Помістіть в окріп, а потім в крижану воду. Зніміть шкіру і наріжте помідори невеликими шматочками. Солодкий перець сполосніть, видаліть плодоніжки і насіння, крупно наріжте.

Крок - 2
03

Зніміть з сала шкірку. Наріжте його невеликими шматочками. Поставте на середній вогонь велику каструлю (використовуйте металеву або з антипригарним покриттям). Перекладіть в неї нарізане сало. Готуйте сало, поки шматочки не зменшаться в розмірі і з них не витопиться жир.

Крок - 3
04

Коли в каструлі з'явилося досить жиру, висипте в неї дрібно нарізану ріпчасту цибулю, подрібнений часник і лавровий лист. Періодично перемішуючи, готуйте цибулю з часником до прозорості.

Крок - 4
05

Як тільки цибуля і часник стали м'якими і прозорими, додайте в каструлю паприку. Все перемішайте. Маса придбала яскраве забарвлення і дуже приємний аромат. Відразу ж відправте в каструлю і нарізану баранину (ребра і м'якоть).

Крок - 5
06

Час від часу перемішуючи, готуйте м'ясо хвилин 10-15. Коли м'ясо дало трохи соку, змінило свій колір, покладіть до нього шматочки солодкого перцю, нарізані помідори і гострий червоний перець. Перемішайте суміш м'яса і овочів. Приправте чорним меленим перцем, меленим кмином. Ще раз все перемішайте, протушкуйте 5 хвилин.

Крок - 6
07

Через 5 хвилин додайте в каструлю воду і нарізаний гострий зелений перець, посоліть за смаком, накрийте кришкою і продовжуйте готувати бограч протягом 2-3 годин на повільному вогні. Час приготування може залежати від віку тварини, відповідно час буде варіюватися. Подавайте бограч в гарячому вигляді. Смачного.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Риба у фритюрі - покроковий рецепт, фото 1 Риба у фритюрі 50 5 3 з 5 - детальніше -
Щербет зі згущеним молоком - покроковий рецепт, фото 1 Щербет зі згущеним молоком 55 2 3 з 5 - детальніше -
Ватрушка - покроковий рецепт, фото 1 Ватрушка 50 3 3 з 5 - детальніше -
Борщ з томатною пастою - покроковий рецепт, фото 1 Борщ з томатною пастою 70 5 3 з 5 - детальніше -