Укр
Рус
thermomixthermomix
thermomix
thermomix

Бограч

( 4.2500 4 5 4 оцінки)
40 хвилинпорцій - 6складність - 4 з 5
Бограч - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Бограч - це фірмове блюдо Закарпаття.

Інгредієнти

Вода1.5 л.
Сіль20 г.
Кмин6 г.
Перець червоний мелений6 г.
Паприка6 г.
Кріп1 пуч.
Базилік1 пуч.
Часник5 зуб.
Вино червоне сухе150 мл.
Помідор2 шт.
Картопля7 шт.
Болгарський перець3 шт.
Морква2 шт.
Цибуля1 шт.
Грудинка1 кг.
Яловичина500 г.
Сало100 г.
Грудинка150 г.

Покроковий рецепт

01

Кидаємо в розігріту ємність порізану на кубики копчену підчеревину з салом і обсмажуємо протягом 5 хвилин, щоб витопити жир. Додаємо подрібнену цибулю і підсмажуємо, поки вона стане прозорою.

Крок - 1
02

Потім кидаємо паприку, кмин, перчимо гострим перцем і все перемішуємо.Нарізаємо невеликими шматками свинячу грудинку і яловичу пашину, додаємо в ємність і просмажуємо до золотистої скоринки. Присолюємо, заливаємо водою, накривши кришкою ємність, ставимо тушкуватись на півгодини.

Крок - 2
03

Ріжемо кільцями моркву, а солодкий перець - невеликими шматочками, викладаємо в ємність до м'яса. Рубаємо крупно очищену картоплю, також кладемо її в ємність і тушкуємо страву ще 15 хвилин.

Крок - 3
04

Далі додаємо частки помідорів і, долив сухого червоного вина, тушкуємо ще хвилин 10. Видавлюємо часник, кладемо дрібно нашатковану зелень кропу і базиліка, перемішуємо, знімаємо з вогню.

Крок - 4

Оцінити рецепт