Укр
Рус
thermomix thermomix
Бограч Перші страви Українська кухня

Бограч в мультиварці

75 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Бограч в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В мультиварці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Бограч є національною першою стравою угорської кухні. Основною відмінністю цього прекрасного супу вважається вживання в його приготуванні чималої кількості спецій (гострих, в тому числі). Багато хто називають Бограч гуляшем, так як в його склад входить в обов'язковому порядку м'ясо. Ми хочемо представити один з наших варіантів приготування бограчу в мультиварці.

Інгредієнти

  • Вода 1 скл.
  • Трави прованські 1 пуч.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Паста томат 3 ст.л
  • Перець червоний мелений 1 ч.л
  • Перець червоний чілі 1 шт.
  • Селера 3 шт.
  • Болгарський перець 3 шт.
  • Свинина 1 кг.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Звільніть від хвостика і непотрібних нутрощів, а потім ретельно промийте болгарський перець. Далі викладіть овоч на обробну дошку і наріжте тонкою соломкою.

    Крок - 1
  2. 02

    Тепер на кухонну дошку укладіть, заздалегідь вимиту і просушену свинину (краще вибрати лопатку), добре присоліть її з обох сторін і приперіть чорним меленим перцем. Залиште на деякий час краще просочитися.

    Крок - 2
  3. 03

    Потім помістіть неглибоку сковороду на плиту, налийте в неї рослинне або оливкове масло і гарненько прогрійте. Покладіть приправлений шматок м'яса в гаряче масло і обсмажуйте, перевертаючи з боку на бік, до утворення хрусткої золотої кірки на м'ясі.

    Крок - 3
  4. 04

    Далі укладіть просмажену свинину в чашу мультиварки і присипте, попередньо очищеним від лушпиння, і нашаткованою тонкими півкільцями ріпчастою цибулею.

    Крок - 4
  5. 05

    Потім додайте в чашу мультиварки раніше нарізаний болгарський перець. Далі гарненько помийте під проточною водою селеру, наріжте її тонкими кільцями і відправте теж в чашу до решти продуктів.

    Крок - 5
  6. 06

    Тепер покладіть в мультиварку, попередньо вимитий і нарізаний тонкими кільцями (можна навіть з насінням) червоний перець чилі. Залийте в чашу томатну пасту (можна використовувати густий томатний соус або навіть аджику) і трохи води.

    Крок - 6
  7. 07

    Далі приправте вміст мультиварки меленим червоним перцем, посоліть і приперчіть чорним меленим перцем, покладіть пучок прованських трав і накрийте ємність кришкою. Потім встановіть на кухонній техніці необхідний режим «Тушкування» з певним часом (близько години) і залиште страву готуватися.

    Крок - 7
  8. 08

    Після закінчення зазначеного часу відкрийте кришку мультиварки і за допомогою двох вилок розберіть, добре протушковане м'ясо, на тонкі волокна. Змішавши при цьому добре вміст чаші.

    Крок - 8
  9. 09

    Далі розлийте готовий бограч, приготовлений в мультиварці по глибоким супницям, приправте дрібно нашаткованою зеленню петрушки і подавайте до столу зі свіжим багетом або хлібом.

    Крок - 9

Оцінити рецепт