Укр
Рус
thermomix thermomix
thermomix
thermomix
Бограч Перші страви Українська кухня

Бограч по-закарпатськи

( 4.8571 4 57 7 оцінок)
576 - переглядів
65 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Бограч по-закарпатськи - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Якщо ви запитаєте когось, що він знає про Закарпаття, найпоширенішу відповідь, яку ви отримаєте - це бограч. Це своєрідне щільне рагу, де яловичина, овочі і спеції тушкуються разом, створюючи багатий, особливий смак. Приготувати бограч по-закарпатськи не складно, просто переконайтеся, що у вас є якісні інгредієнти, трохи часу і бажання.

Інгредієнти

  • Яловичина 700 г.
  • Цибуля 1 1/2 шт.
  • Морква 3 шт.
  • Пастернак 2 шт.
  • Картопля 0.5 кг.
  • Болгарський перець 1/2 шт.
  • Помідор 1 шт.
  • Селера 2 шт.
  • Часник 1 зуб.
  • Лавровий лист 4 шт.
  • Паприка 2 ст.л
  • Оливкова олія 5 ст.л
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Петрушка 2 ст.л
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу помийте, а потім наріжте яловичину на невеликі кубики.

Крок - 1
02

Очистіть від лушпиння цибулю, а потім на обробній дошці дрібно її нашаткуйте.

Крок - 2
03

Очистіть від шкірки моркву, пастернак (корінь) і стебла селери. Наріжте овочі, за допомогою гострого ножа, на дрібні кільця або невеликі часточки.

Крок - 3
04

Звільніть від хвостика і насіння болгарський зелений перець, добре промийте його і на обробній дошці перережьте овоч навпіл. Розріжте попередньо вимитий помідор на дві частини і видаліть стебло.

Крок - 4
05

Очистіть від шкірки картоплю і наріжте на кубики невеликого розміру. Промийте їх 2-3 рази, потім залиште картоплю в мисці з водою (для запобігання знебарвлення).

Крок - 5
06

Налийте рослинне масло у велику каструлю, помістіть на плиту і добре розігрійте. Додайте в гарячу олію нарізану цибулю і обсмажуйте, постійно помішуючи, до її м'якості.

Крок - 6
07

Додайте в каструлю паприку, потім нарізану яловичину і добре перемішайте.

Крок - 7
08

Приправте сіллю і перцем, додайте половинки часнику, перець чилі і обсмажуйте, помішуючи, на середньому вогні, поки м'ясо не стане добре обсмаженим і без червоного відтінку.

Крок - 8
09

Потім додайте в каструлю половинку перцю і помідори і залийте достатньою кількістю води, щоб повністю покрити м'ясо. Накрийте ємність кришкою і варіть вміст на повільному вогні, поки м'ясо не стане м'яким і ніжним.

Крок - 9
10

Далі влийте в каструлю води, додайте раніше нарізані овочі, лавровий лист і варіть під кришкою, поки овочі наполовину приготуються.

Крок - 10
11

Тепер додайте в каструлю до решти інгредієнтів кубики картоплі і трохи кетчупу (за бажанням) і продовжуйте готувати, поки картопля не стане м'якою. (В цей момент все м'ясо, овочі і картопля повинні повністю приготуватися і бути м'якими і ніжними).

Крок - 11
12

Далі приправте вміст каструлі приправою з сіллю, чорним меленим перцем і попередньо вимитою і дрібно нарізаною петрушкою. Ретельно все перемішайте, суп готовий.

Крок - 12
13

Подавайте бограч по-закарпатськи гарячим, посипте зверху ще петрушкою, додайте 2-3 скибочки гострого перцю (якщо хочете) і дайте трохи свіжого м'якого хліба.

Крок - 13

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Котлети з кабачків і картоплі - покроковий рецепт, фото 1 Котлети з кабачків і картоплі 45 4 3 з 5 - детальніше -
Круасани з начинкою - покроковий рецепт, фото 1 Круасани з начинкою 50 3 3 з 5 - детальніше -
Юшка із стерляді - покроковий рецепт, фото 1 Юшка із стерляді 30 5 2 з 5 - детальніше -