Укр
Рус
thermomix thermomix
Бограч Перші страви Українська кухня

Бограч по-закарпатськи

65 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Бограч по-закарпатськи - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Якщо ви запитаєте когось, що він знає про Закарпаття, найпоширенішу відповідь, яку ви отримаєте - це бограч. Це своєрідне щільне рагу, де яловичина, овочі і спеції тушкуються разом, створюючи багатий, особливий смак. Приготувати бограч по-закарпатськи не складно, просто переконайтеся, що у вас є якісні інгредієнти, трохи часу і бажання.

Інгредієнти

  • Яловичина 700 г.
  • Цибуля 1 1/2 шт.
  • Морква 3 шт.
  • Пастернак 2 шт.
  • Картопля 0.5 кг.
  • Болгарський перець 1/2 шт.
  • Помідор 1 шт.
  • Селера 2 шт.
  • Часник 1 зуб.
  • Лавровий лист 4 шт.
  • Паприка 2 ст.л
  • Оливкова олія 5 ст.л
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Петрушка 2 ст.л

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    В першу чергу помийте, а потім наріжте яловичину на невеликі кубики.

    Крок - 1
  2. 02

    Очистіть від лушпиння цибулю, а потім на обробній дошці дрібно її нашаткуйте.

    Крок - 2
  3. 03

    Очистіть від шкірки моркву, пастернак (корінь) і стебла селери. Наріжте овочі, за допомогою гострого ножа, на дрібні кільця або невеликі часточки.

    Крок - 3
  4. 04

    Звільніть від хвостика і насіння болгарський зелений перець, добре промийте його і на обробній дошці перережьте овоч навпіл. Розріжте попередньо вимитий помідор на дві частини і видаліть стебло.

    Крок - 4
  5. 05

    Очистіть від шкірки картоплю і наріжте на кубики невеликого розміру. Промийте їх 2-3 рази, потім залиште картоплю в мисці з водою (для запобігання знебарвлення).

    Крок - 5
  6. 06

    Налийте рослинне масло у велику каструлю, помістіть на плиту і добре розігрійте. Додайте в гарячу олію нарізану цибулю і обсмажуйте, постійно помішуючи, до її м'якості.

    Крок - 6
  7. 07

    Додайте в каструлю паприку, потім нарізану яловичину і добре перемішайте.

    Крок - 7
  8. 08

    Приправте сіллю і перцем, додайте половинки часнику, перець чилі і обсмажуйте, помішуючи, на середньому вогні, поки м'ясо не стане добре обсмаженим і без червоного відтінку.

    Крок - 8
  9. 09

    Потім додайте в каструлю половинку перцю і помідори і залийте достатньою кількістю води, щоб повністю покрити м'ясо. Накрийте ємність кришкою і варіть вміст на повільному вогні, поки м'ясо не стане м'яким і ніжним.

    Крок - 9
  10. 10

    Далі влийте в каструлю води, додайте раніше нарізані овочі, лавровий лист і варіть під кришкою, поки овочі наполовину приготуються.

    Крок - 10
  11. 11

    Тепер додайте в каструлю до решти інгредієнтів кубики картоплі і трохи кетчупу (за бажанням) і продовжуйте готувати, поки картопля не стане м'якою. (В цей момент все м'ясо, овочі і картопля повинні повністю приготуватися і бути м'якими і ніжними).

    Крок - 11
  12. 12

    Далі приправте вміст каструлі приправою з сіллю, чорним меленим перцем і попередньо вимитою і дрібно нарізаною петрушкою. Ретельно все перемішайте, суп готовий.

    Крок - 12
  13. 13

    Подавайте бограч по-закарпатськи гарячим, посипте зверху ще петрушкою, додайте 2-3 скибочки гострого перцю (якщо хочете) і дайте трохи свіжого м'якого хліба.

    Крок - 13

Оцінити рецепт