Укр
Рус
Бограч Перші страви Українська кухня

Бограч по-закарпатськи

( 4.8571 4 57 7 оцінок)

829 - переглядів
65 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Бограч по-закарпатськи - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Якщо ви запитаєте когось, що він знає про Закарпаття, найпоширенішу відповідь, яку ви отримаєте - це бограч. Це своєрідне щільне рагу, де яловичина, овочі і спеції тушкуються разом, створюючи багатий, особливий смак. Приготувати бограч по-закарпатськи не складно, просто переконайтеся, що у вас є якісні інгредієнти, трохи часу і бажання.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Бограч по-закарпатськи" (на 100 грам)

  • Білки6.5 гр.
  • Жири8 гр.
  • Вуглеводи7.2 гр.
  • Калорії133 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу помийте, а потім наріжте яловичину на невеликі кубики.

Крок - 1
02

Очистіть від лушпиння цибулю, а потім на обробній дошці дрібно її нашаткуйте.

Крок - 2
03

Очистіть від шкірки моркву, пастернак (корінь) і стебла селери. Наріжте овочі, за допомогою гострого ножа, на дрібні кільця або невеликі часточки.

Крок - 3
04

Звільніть від хвостика і насіння болгарський зелений перець, добре промийте його і на обробній дошці перережьте овоч навпіл. Розріжте попередньо вимитий помідор на дві частини і видаліть стебло.

Крок - 4
05

Очистіть від шкірки картоплю і наріжте на кубики невеликого розміру. Промийте їх 2-3 рази, потім залиште картоплю в мисці з водою (для запобігання знебарвлення).

Крок - 5
06

Налийте рослинне масло у велику каструлю, помістіть на плиту і добре розігрійте. Додайте в гарячу олію нарізану цибулю і обсмажуйте, постійно помішуючи, до її м'якості.

Крок - 6
07

Додайте в каструлю паприку, потім нарізану яловичину і добре перемішайте.

Крок - 7
08

Приправте сіллю і перцем, додайте половинки часнику, перець чилі і обсмажуйте, помішуючи, на середньому вогні, поки м'ясо не стане добре обсмаженим і без червоного відтінку.

Крок - 8
09

Потім додайте в каструлю половинку перцю і помідори і залийте достатньою кількістю води, щоб повністю покрити м'ясо. Накрийте ємність кришкою і варіть вміст на повільному вогні, поки м'ясо не стане м'яким і ніжним.

Крок - 9
10

Далі влийте в каструлю води, додайте раніше нарізані овочі, лавровий лист і варіть під кришкою, поки овочі наполовину приготуються.

Крок - 10
11

Тепер додайте в каструлю до решти інгредієнтів кубики картоплі і трохи кетчупу (за бажанням) і продовжуйте готувати, поки картопля не стане м'якою. (В цей момент все м'ясо, овочі і картопля повинні повністю приготуватися і бути м'якими і ніжними).

Крок - 11
12

Далі приправте вміст каструлі приправою з сіллю, чорним меленим перцем і попередньо вимитою і дрібно нарізаною петрушкою. Ретельно все перемішайте, суп готовий.

Крок - 12
13

Подавайте бограч по-закарпатськи гарячим, посипте зверху ще петрушкою, додайте 2-3 скибочки гострого перцю (якщо хочете) і дайте трохи свіжого м'якого хліба.

Крок - 13

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Заливне з язика свинячого - покроковий рецепт, фото 1 Заливне з язика свинячого 80 4 3 з 5 - детальніше -
Желе з гарбуза - покроковий рецепт, фото 1 Желе з гарбуза 60 3 3 з 5 - детальніше -
Мармелад з варення - покроковий рецепт, фото 1 Мармелад з варення 45 3 3 з 5 - детальніше -
Розсипчаста гречка на гарнір - покроковий рецепт, фото 1 Розсипчаста гречка на гарнір 45 4 2 з 5 - детальніше -