Бобова локшина - корейська страва у вигляді пшеничної локшини під густим соусом з чорних бобів. Страва називається «чаджанмьон» і є в Кореї однією з найулюбленіших і «дорамних». Зазвичай саме її замовляють герої дорам в ресторанах. Пропонуємо класичний корейський рецепт приготування чорної локшини чаджанмьон - зі свининою і овочами.
Надішліть в сковороду пасту чаджян, влийте рослинне масло, включіть вогонь і, помішуючи, смажте до появи апетитного запаху.
Потім злийте масло і перекладіть підсмажену пасту чаджян в окрему миску. Масло збережіть. Ріпчасту цибулю і білу частину порею дрібно поріжте ножем.
Картоплю очистіть від шкірки і наріжте невеликими кубиками. Капусту поріжте крупною соломкою.
Поверніть на сковороду злите рослинне масло і підсмажте на ньому подрібнену цибулю-порей.
Свинину вимийте, просушіть і наріжте шматочками на один укус. Додайте м'ясо на сковороду з цибулею. Помішуючи, смажте, поки свинина не посвітлішає.
Всипте нарізані ріпчасту цибулю, картоплю і капусту. Перемішайте інгредієнти до однорідності.
Додайте підсмажену пасту чаджян і ретельно вимішайте вміст сковороди.
Всипте в загальну масу цукор, влийте воду і, помішуючи, доведіть суміш до кипіння.
Розведіть у воді крохмаль і влийте в страву, щоб згустити соус.
Локшину відваріть відповідно до інструкції на упаковці, промийте холодною водою і дайте стекти. Якщо у вас немає корейської локшини для чаджянмьон, візьміть звичайні спагетті.
Надішліть варену локшину в глибоку тарілку і викладіть зверху чорний бобовий соус зі свининою і овочами. Прикрасьте страву нарізаним тонкою соломкою свіжим огірком. Перед вживанням обов'язково перемішайте вміст тарілки, щоб локшина теж забарвилася в чорний колір.
Випадкові рецепти