Укр
Рус
thermomix thermomix
Биточки Другі страви Російська кухня

Биточки з фаршу

50 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Биточки з фаршу - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: День народження, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Серед тих, хто любить смачно поїсти, напевно, перше місце займають любителі м'ясних страв. Тому, саме для любителів м'яса пропоную рецепт гарячої закуски, коріння якої заховані ще за кілька століть назад. Це звичайно ж биточки, які мають на увазі під собою просто медальйони яловичини, свинини або баранини, відбиті і підсмажені на сковороді. Поцікавтеся нашим рецептом і приготуйте для своїх домочадців соковитими і ситними биточками з фаршу.

Інгредієнти

  • Масло рослинне 1/2 ст.л
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Цибуля 1 шт.
  • Молоко 1/4 скл.
  • Пармезан 50 г.
  • Хлібна крихта 1/2 скл.
  • Яйце 1 шт.
  • Фарш м’ясний 800 г.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Як вже було сказано, биточки не тільки готуються з цільного шматка м'яса, але можна приготувати з фаршу. Фарш можна придбати готовим на ринку або в супермаркеті, а можна приготувати самостійно зі свіжого м'яса.

    Крок - 1
  2. 02

    В даному випадку я вам пропоную взяти свіжий шматок свинини і яловичини приблизно однакового розміру, обполоснути і трохи обсушити. Потім пропустити м'ясо через м'ясорубку, достатньо одного разу, так фарш буде більш щільним.

    Крок - 2
  3. 03

    Для приготування безпосередньо биточків взяти глибоку миску і розбити в неї куряче яйце. Трохи посолити і додати меленого чорного перцю і збити в однорідну масу.

    Крок - 3
  4. 04

    Після цього додати третину чашки хлібних сухарів, а також само дуже дрібно подрібненого сиру пармезан.

    Крок - 4
  5. 05

    Цибулину очистити від лушпиння, обполоснути і дуже дрібно нашаткувати, можна навіть натерти на тертку.

    Крок - 5
  6. 06

    Ще необхідно влити в цю ємність чверть чашки молока, і нарешті викласти приготований м'ясний фарш.

    Крок - 6
  7. 07

    Весь вміст ретельно перемішати ложкою, утворивши таким чином фарш для наших майбутніх биточків.

    Крок - 7
  8. 08

    Взяти деко для запікання, скропити його оливковою або рослинною олією. З приготованого фаршу сформувати биточки у вигляді фрикадельок, викласти на деко не дуже близько один від одного.

    Крок - 8
  9. 09

    Включити духовку, розігріти до 175 градусів і помістити в неї деко з м'ясними виробами. Запікати страву до готовності протягом 20 хвилин. Соковиті, рум'яні, трохи хрусткі через місткість в інгредієнтах сиру, готові биточки з сиру можна подавати до столу.

    Крок - 9
  10. 10

    Добре поєднуються з будь-яким гарніром, особливо з вареними спагетті, приправлені кетчупом і посипані тертим сиром. Ця м'ясна закуска відмінно підійде не тільки для сімейної вечері, а навіть для прийому гостей.

    Крок - 10

Оцінити рецепт