Укр
Рус
thermomix thermomix
Биточки Другі страви Російська кухня

Биточки зі свинини

45 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Биточки зі свинини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: День народження, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Думаю, зі мною погодиться кожен, не може бути м'ясо не смачним, особливо свинина. Інша справа, як кому більше подобається - варене, смажене, запечене. Страв з свинячого м'яса предостатньо, але ще в 18 столітті французи придумали особливе - биточки. Природно, що спочатку, ймовірно це було просто відбите м'ясо без кісточки. На сьогоднішній день на ряду з багатьма європейськими кулінарними винаходами стоїть биток з свинини.

Інгредієнти

  • Горіхи 1/4 скл.
  • Мед 1/4 скл.
  • Вершкове масло 2 ст.л
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Борошно 1/2 скл.
  • Свинина 700 г.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Цей рецепт неймовірно легкий і неймовірно смачний, а для готування знадобиться мінімум часу, так що, не замислюючись, приступимо. Щоб м'ясо зберегло свій дивовижний смак, спецій і прянощів використовувати будемо небагато, адже хороша свинина і без того має дуже вишуканий смак. Отже, займемося підготовкою м'яса. Хороший шматок свинини, краще корейки, та ще й свіжої, а не замороженої, добре вимиваємо, умочуємо паперовим рушником і видаляємо зайвий жир, при необхідності.

    Крок - 1
  2. 02

    Після цього нарізаємо порційними шматками. Потім викладаємо м'ясо на обробну дошку для того, щоб відбити. Для цього краще його накрити харчовою плівкою, щоб не летіли по кухні бризки, і відбити кухонним молотком. Занадто відбивати не потрібно, щоб не перетворити м'ясо у фарш.

    Крок - 2
  3. 03

    У глибоку посудину всиплемо трохи просіяного борошна, посипаємо сіллю і трохи перчимо. Як ми вже говорили, крім цих спецій більше нічого не використовуємо. Відбиті шматочки свинини умочуємо з обох сторін в борошні.

    Крок - 3
  4. 04

    На плиту ставимо сковорідку і кидаємо вершкове масло. Коли масло розтопиться, викладаємо запаніруване в борошні м'ясо на сковороду і починаємо підготовку.

    Крок - 4
  5. 05

    Обсмажуємо биточки на середньому вогні з обох сторін до коричневого кольору. Після цього перекладаємо їх на тарілку.

    Крок - 5
  6. 06

    У сковорідку з рештою від смаження м'яса маслом, додаємо рідкий мед, добре перемішуємо і зменшуємо вогонь, щоб вміст сковорідки не горів.

    Крок - 6
  7. 07

    Потім в медову суміш кидаємо подрібнені зубчики горіхів. Постійно помішуючи суміш в сковорідці, трохи обсмажуємо, до того моменту, поки мед трохи загусне і по консистенції нагадуватиме соус.

    Крок - 7
  8. 08

    Готові битки зі свинини викладаємо на тарілку і поливаємо горіхово-медовим соусом. Спробуйте подавати нашу страву з пюре з солодкої картоплі і зеленої квасолі. Повірте, це м'ясо гарантовано буде улюбленим у вашій родині.

    Крок - 8

Оцінити рецепт