Думаю, зі мною погодиться кожен, не може бути м'ясо не смачним, особливо свинина. Інша справа, як кому більше подобається - варене, смажене, запечене. Страв з свинячого м'яса предостатньо, але ще в 18 столітті французи придумали особливе - биточки. Природно, що спочатку, ймовірно це було просто відбите м'ясо без кісточки. На сьогоднішній день на ряду з багатьма європейськими кулінарними винаходами стоїть биток з свинини.
Цей рецепт неймовірно легкий і неймовірно смачний, а для готування знадобиться мінімум часу, так що, не замислюючись, приступимо. Щоб м'ясо зберегло свій дивовижний смак, спецій і прянощів використовувати будемо небагато, адже хороша свинина і без того має дуже вишуканий смак. Отже, займемося підготовкою м'яса. Хороший шматок свинини, краще корейки, та ще й свіжої, а не замороженої, добре вимиваємо, умочуємо паперовим рушником і видаляємо зайвий жир, при необхідності.
Після цього нарізаємо порційними шматками. Потім викладаємо м'ясо на обробну дошку для того, щоб відбити. Для цього краще його накрити харчовою плівкою, щоб не летіли по кухні бризки, і відбити кухонним молотком. Занадто відбивати не потрібно, щоб не перетворити м'ясо у фарш.
У глибоку посудину всиплемо трохи просіяного борошна, посипаємо сіллю і трохи перчимо. Як ми вже говорили, крім цих спецій більше нічого не використовуємо. Відбиті шматочки свинини умочуємо з обох сторін в борошні.
На плиту ставимо сковорідку і кидаємо вершкове масло. Коли масло розтопиться, викладаємо запаніруване в борошні м'ясо на сковороду і починаємо підготовку.
Обсмажуємо биточки на середньому вогні з обох сторін до коричневого кольору. Після цього перекладаємо їх на тарілку.
У сковорідку з рештою від смаження м'яса маслом, додаємо рідкий мед, добре перемішуємо і зменшуємо вогонь, щоб вміст сковорідки не горів.
Потім в медову суміш кидаємо подрібнені зубчики горіхів. Постійно помішуючи суміш в сковорідці, трохи обсмажуємо, до того моменту, поки мед трохи загусне і по консистенції нагадуватиме соус.
Готові битки зі свинини викладаємо на тарілку і поливаємо горіхово-медовим соусом. Спробуйте подавати нашу страву з пюре з солодкої картоплі і зеленої квасолі. Повірте, це м'ясо гарантовано буде улюбленим у вашій родині.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти