Укр
Рус
thermomix thermomix
Биточки Другі страви Російська кухня

Биточки з яловичини

40 хвилинпорцій - 2складність - 3 з 5
Биточки з яловичини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: День народження, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Биточки - одна з найпопулярніших, простих, але при цьому дуже смачних страв. Їх готують на сніданок, обід і вечерю з найрізноманітніших продуктів, це дійсно відмінна база для кулінарних експериментів. Одним з відомих і улюблених усіма варіантів є биточки з яловичини. З цього м'яса вони виходять соковитими і ніжними, крім того підійдуть як дорослим, так і дітям. Це відмінна страва, щоб смачно і ситно нагодувати всю сім'ю, витративши для цього зовсім небагато часу.

Інгредієнти

  • Чебрець за смаком
  • Крохмаль 1 ст.л
  • Печериці 300 г.
  • Бульйон 350 мл.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Яйце 1 шт.
  • Панірувальні сухарі 4 ст.л
  • Цибуля 3 шт.
  • Фарш яловичий 400 г.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    З самого початку давайте приготуємо м'ясний бульйон, який потрібно нам надалі. Можна варити його з яловичини або ж використовувати наприклад курятину.

    Крок - 1
  2. 02

    Отже, очистимо цибулю від шкірки, помиємо і подрібнити. Одну цибулину ріжемо на дрібні шматочки, а решту ріжемо півкільцями, щоб вийшла соломка.

    Крок - 2
  3. 03

    Також краще заздалегідь підготувати печериці. Миємо та чистимо їх, а потім довільно нарізаємо.

    Крок - 3
  4. 04

    Після цього яловичий фарш, який ви можете купити вже в готовому вигляді або ж перекрутити самостійно м'якоть яловичини, і змішуємо його разом з цибулею, панірувальними сухарями, сіллю з перцем, а також зі збитим попередньо яйцем.

    Крок - 4
  5. 05

    Тепер ставимо на вогонь сковорідку і наливаємо трохи рослинної олії. Коли вона розігріється, викладаємо биточки, які формуємо з фаршу.

    Крок - 5
  6. 06

    Це зробити дуже просто:  набираємо в руку трохи фаршу (як на звичайну котлету) і придавлюємо долонею, щоб вийшов певний коржик.

    Крок - 6
  7. 07

    Обсмажуємо биточки з обох сторін приблизно по 2-3 хвилини на невеликому вогні, а потім наливаємо в сковорідку м'ясний бульйон і викладаємо нарізані печериці та цибулю.

    Крок - 7
  8. 08

    Накриваємо сковорідку кришкою, зменшуємо вогонь і залишаємо готуватися страву на десять хвилин. По закінченню зазначеного часу дістаємо биточки з сковорідки, а цибулю з грибами залишаємо готуватися далі.

    Крок - 8
  9. 09

    Тим часом розведемо трохи менше столової ложки крохмалю в кип'яченій, але не гарячій, воді, бажано скористатися вінчиком, щоб вийшла суміш без грудочок.

    Крок - 9
  10. 10

    Потім поступово вливаючи, змішаємо його з вмістом сковорідки. Продовжимо готувати все разом кілька хвилин, поки маса не загусне, перетворившись в красивий ароматний соус.

    Крок - 10
  11. 11

    Готові битки викладаємо на тарілку і зверху поливаємо апетитним грибним соусом і прикрашаємо гілочкою свіжого чебрецю. Шикарна страва готова, залишається подати її до столу, щоб ваші домашні змогли швидше насолодитися яскравим смаком.

    Крок - 11

Оцінити рецепт