Биточки - одна з найпопулярніших, простих, але при цьому дуже смачних страв. Їх готують на сніданок, обід і вечерю з найрізноманітніших продуктів, це дійсно відмінна база для кулінарних експериментів. Одним з відомих і улюблених усіма варіантів є биточки з яловичини. З цього м'яса вони виходять соковитими і ніжними, крім того підійдуть як дорослим, так і дітям. Це відмінна страва, щоб смачно і ситно нагодувати всю сім'ю, витративши для цього зовсім небагато часу.
З самого початку давайте приготуємо м'ясний бульйон, який потрібно нам надалі. Можна варити його з яловичини або ж використовувати наприклад курятину.
Отже, очистимо цибулю від шкірки, помиємо і подрібнити. Одну цибулину ріжемо на дрібні шматочки, а решту ріжемо півкільцями, щоб вийшла соломка.
Також краще заздалегідь підготувати печериці. Миємо та чистимо їх, а потім довільно нарізаємо.
Після цього яловичий фарш, який ви можете купити вже в готовому вигляді або ж перекрутити самостійно м'якоть яловичини, і змішуємо його разом з цибулею, панірувальними сухарями, сіллю з перцем, а також зі збитим попередньо яйцем.
Тепер ставимо на вогонь сковорідку і наливаємо трохи рослинної олії. Коли вона розігріється, викладаємо биточки, які формуємо з фаршу.
Це зробити дуже просто: набираємо в руку трохи фаршу (як на звичайну котлету) і придавлюємо долонею, щоб вийшов певний коржик.
Обсмажуємо биточки з обох сторін приблизно по 2-3 хвилини на невеликому вогні, а потім наливаємо в сковорідку м'ясний бульйон і викладаємо нарізані печериці та цибулю.
Накриваємо сковорідку кришкою, зменшуємо вогонь і залишаємо готуватися страву на десять хвилин. По закінченню зазначеного часу дістаємо биточки з сковорідки, а цибулю з грибами залишаємо готуватися далі.
Тим часом розведемо трохи менше столової ложки крохмалю в кип'яченій, але не гарячій, воді, бажано скористатися вінчиком, щоб вийшла суміш без грудочок.
Потім поступово вливаючи, змішаємо його з вмістом сковорідки. Продовжимо готувати все разом кілька хвилин, поки маса не загусне, перетворившись в красивий ароматний соус.
Готові битки викладаємо на тарілку і зверху поливаємо апетитним грибним соусом і прикрашаємо гілочкою свіжого чебрецю. Шикарна страва готова, залишається подати її до столу, щоб ваші домашні змогли швидше насолодитися яскравим смаком.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти