Укр
Рус
thermomixthermomix
thermomix
thermomix

Биточки з яловичини

40 хвилинпорцій - 2складність - 3 з 5
Биточки з яловичини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: День народження, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Биточки - одна з найпопулярніших, простих, але при цьому дуже смачних страв. Їх готують на сніданок, обід і вечерю з найрізноманітніших продуктів, це дійсно відмінна база для кулінарних експериментів. Одним з відомих і улюблених усіма варіантів є биточки з яловичини. З цього м'яса вони виходять соковитими і ніжними, крім того підійдуть як дорослим, так і дітям. Це відмінна страва, щоб смачно і ситно нагодувати всю сім'ю, витративши для цього зовсім небагато часу.

Інгредієнти

Фарш яловичий400 г.
Цибуля3 шт.
Панірувальні сухарі4 ст.л
Яйце1 шт.
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Бульйон350 мл.
Печериці300 г.
Крохмаль1 уп.
Чебрець1 шт.

Покроковий рецепт з фото

01

З самого початку давайте приготуємо м'ясний бульйон, який потрібно нам надалі. Можна варити його з яловичини або ж використовувати наприклад курятину.

Крок - 1
02

Отже, очистимо цибулю від шкірки, помиємо і подрібнити. Одну цибулину ріжемо на дрібні шматочки, а решту ріжемо півкільцями, щоб вийшла соломка.

Крок - 2
03

Також краще заздалегідь підготувати печериці. Миємо та чистимо їх, а потім довільно нарізаємо.

Крок - 3
04

Після цього яловичий фарш, який ви можете купити вже в готовому вигляді або ж перекрутити самостійно м'якоть яловичини, і змішуємо його разом з цибулею, панірувальними сухарями, сіллю з перцем, а також зі збитим попередньо яйцем.

Крок - 4
05

Тепер ставимо на вогонь сковорідку і наливаємо трохи рослинної олії. Коли вона розігріється, викладаємо биточки, які формуємо з фаршу.

Крок - 5
06

Це зробити дуже просто:  набираємо в руку трохи фаршу (як на звичайну котлету) і придавлюємо долонею, щоб вийшов певний коржик.

Крок - 6
07

Обсмажуємо биточки з обох сторін приблизно по 2-3 хвилини на невеликому вогні, а потім наливаємо в сковорідку м'ясний бульйон і викладаємо нарізані печериці та цибулю.

Крок - 7
08

Накриваємо сковорідку кришкою, зменшуємо вогонь і залишаємо готуватися страву на десять хвилин. По закінченню зазначеного часу дістаємо биточки з сковорідки, а цибулю з грибами залишаємо готуватися далі.

Крок - 8
09

Тим часом розведемо трохи менше столової ложки крохмалю в кип'яченій, але не гарячій, воді, бажано скористатися вінчиком, щоб вийшла суміш без грудочок.

Крок - 9
10

Потім поступово вливаючи, змішаємо його з вмістом сковорідки. Продовжимо готувати все разом кілька хвилин, поки маса не загусне, перетворившись в красивий ароматний соус.

Крок - 10
11

Готові битки викладаємо на тарілку і зверху поливаємо апетитним грибним соусом і прикрашаємо гілочкою свіжого чебрецю. Шикарна страва готова, залишається подати її до столу, щоб ваші домашні змогли швидше насолодитися яскравим смаком.

Крок - 11

Оцінити рецепт