Укр
Рус
thermomix thermomix

Биточки з печінки

55 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Биточки з печінки - покроковий рецепт, фото 1

опис

Печінка - субпродукт, який можна купити цілий рік. Можна взяти як свіжу так і у вакуумній упаковці. Готувати її не складно і швидко. Спробуйте нове поєднання, не бійтеся експериментувати і приготуйте соковиті биточки з печінки.

Інгредієнти

  • Груша 3 шт.
  • Вершкове масло 2 ст.л
  • Журавлина 1/2 скл.
  • Цукор 2 ст.л
  • Вода 1/2 скл.
  • Печінка свиняча 1 кг.
  • Соєвий соус 2 ст.л
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне 2 уп.
  • Розмарин 1 шт.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    В першу чергу приготуємо грушеве пюре, яке буде у нас гарніром. Груші ретельно промиємо і очистимо від шкірки, видаляємо плодоніжки і насіння.

    Крок - 1
  2. 02

    Потім нарізаємо на невеликі кубики довільної форми, викладаємо їх на сковороду, додаємо вершкове масло і ставимо на плиту тушкуватися, поки груші не стануть м'якими.

    Крок - 2
  3. 03

    Потім всю грушеву масу відправляємо в блендер і добре перебиваємо, щоб не було грудочок.

    Крок - 3
  4. 04

    Тепер займемося журавлиною. Її необхідно добре вимити. На сковорідку насипаємо цукор і додаємо журавлину і воду. Постійно помішуємо лопаткою, щоб ягоди не пригоріли. Вода випаровується, журавлина пускає сік і у нас виходить своєрідний кисло-солодкий соус, яким будемо надалі поливати печінку.

    Крок - 4
  5. 05

    Печінку замочуємо в холодній воді приблизно на 15 хвилин, щоб з неї вийшла зайва кров і гіркота. Потім викладаємо на паперовий рушник, щоб вона просохла. Обрізаємо зайвий жир і плівки. А далі нарізаємо невеликими тонкими шматочками, за бажанням можна навіть трохи відбити. Також печінку необхідно трохи посолити.

    Крок - 5
  6. 06

    Далі відправляємо невелику сковорідку на плиту, наливаємо в неї рослинне масло і розігріваємо. Потім укладаємо шматки з печінки в масло, перчимо до смаку, поливаємо соєвим соусом.

    Крок - 6
  7. 07

    Для більшого аромату на сковорідку можна покласти гілочку розмарину або чебрецю. Обсмажуємо з двох боків до рум'яної скоринки. Всі компоненти страви готові. Давайте тепер об'єднаємо і прикрасимо їх.

    Крок - 7
  8. 08

    На дно тарілки викладаємо грушеве пюре (тарілку можна використовувати глибоку або плоску, яка, на вашу думку, більше підходить до даного рецепту).

    Крок - 8
  9. 09

    Потім викладаємо красиві і ароматні битки з печінки і поливаємо журавлинним соусом з ягодами. Прикрашаємо зеленню і можна подавати на стіл. Це дивовижна на смак і незвичайна страва точно вам сподобається.

    Крок - 9

Оцінити рецепт