Печінка - субпродукт, який можна купити цілий рік. Можна взяти як свіжу так і у вакуумній упаковці. Готувати її не складно і швидко. Спробуйте нове поєднання, не бійтеся експериментувати і приготуйте соковиті биточки з печінки.
В першу чергу приготуємо грушеве пюре, яке буде у нас гарніром. Груші ретельно промиємо і очистимо від шкірки, видаляємо плодоніжки і насіння.
Потім нарізаємо на невеликі кубики довільної форми, викладаємо їх на сковороду, додаємо вершкове масло і ставимо на плиту тушкуватися, поки груші не стануть м'якими.
Потім всю грушеву масу відправляємо в блендер і добре перебиваємо, щоб не було грудочок.
Тепер займемося журавлиною. Її необхідно добре вимити. На сковорідку насипаємо цукор і додаємо журавлину і воду. Постійно помішуємо лопаткою, щоб ягоди не пригоріли. Вода випаровується, журавлина пускає сік і у нас виходить своєрідний кисло-солодкий соус, яким будемо надалі поливати печінку.
Печінку замочуємо в холодній воді приблизно на 15 хвилин, щоб з неї вийшла зайва кров і гіркота. Потім викладаємо на паперовий рушник, щоб вона просохла. Обрізаємо зайвий жир і плівки. А далі нарізаємо невеликими тонкими шматочками, за бажанням можна навіть трохи відбити. Також печінку необхідно трохи посолити.
Далі відправляємо невелику сковорідку на плиту, наливаємо в неї рослинне масло і розігріваємо. Потім укладаємо шматки з печінки в масло, перчимо до смаку, поливаємо соєвим соусом.
Для більшого аромату на сковорідку можна покласти гілочку розмарину або чебрецю. Обсмажуємо з двох боків до рум'яної скоринки. Всі компоненти страви готові. Давайте тепер об'єднаємо і прикрасимо їх.
На дно тарілки викладаємо грушеве пюре (тарілку можна використовувати глибоку або плоску, яка, на вашу думку, більше підходить до даного рецепту).
Потім викладаємо красиві і ароматні битки з печінки і поливаємо журавлинним соусом з ягодами. Прикрашаємо зеленню і можна подавати на стіл. Це дивовижна на смак і незвичайна страва точно вам сподобається.
Випадкові рецепти