Укр
Рус
Печінка Другі страви Казахська кухня

Биточки з печінки

( 4.9412 4 517 17 оцінок)

1909 - переглядів
55 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Биточки з печінки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Казахська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Печінка - субпродукт, який можна купити цілий рік. Можна взяти як свіжу так і у вакуумній упаковці. Готувати її не складно і швидко. Спробуйте нове поєднання, не бійтеся експериментувати і приготуйте соковиті биточки з печінки.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Биточки з печінки" (на 100 грам)

  • Білки12.6 гр.
  • Жири5.8 гр.
  • Вуглеводи6.3 гр.
  • Калорії132 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу приготуємо грушеве пюре, яке буде у нас гарніром. Груші ретельно промиємо і очистимо від шкірки, видаляємо плодоніжки і насіння.

Крок - 1
02

Потім нарізаємо на невеликі кубики довільної форми, викладаємо їх на сковороду, додаємо вершкове масло і ставимо на плиту тушкуватися, поки груші не стануть м'якими.

Крок - 2
03

Потім всю грушеву масу відправляємо в блендер і добре перебиваємо, щоб не було грудочок.

Крок - 3
04

Тепер займемося журавлиною. Її необхідно добре вимити. На сковорідку насипаємо цукор і додаємо журавлину і воду. Постійно помішуємо лопаткою, щоб ягоди не пригоріли. Вода випаровується, журавлина пускає сік і у нас виходить своєрідний кисло-солодкий соус, яким будемо надалі поливати печінку.

Крок - 4
05

Печінку замочуємо в холодній воді приблизно на 15 хвилин, щоб з неї вийшла зайва кров і гіркота. Потім викладаємо на паперовий рушник, щоб вона просохла. Обрізаємо зайвий жир і плівки. А далі нарізаємо невеликими тонкими шматочками, за бажанням можна навіть трохи відбити. Також печінку необхідно трохи посолити.

Крок - 5
06

Далі відправляємо невелику сковорідку на плиту, наливаємо в неї рослинне масло і розігріваємо. Потім укладаємо шматки з печінки в масло, перчимо до смаку, поливаємо соєвим соусом.

Крок - 6
07

Для більшого аромату на сковорідку можна покласти гілочку розмарину або чебрецю. Обсмажуємо з двох боків до рум'яної скоринки. Всі компоненти страви готові. Давайте тепер об'єднаємо і прикрасимо їх.

Крок - 7
08

На дно тарілки викладаємо грушеве пюре (тарілку можна використовувати глибоку або плоску, яка, на вашу думку, більше підходить до даного рецепту).

Крок - 8
09

Потім викладаємо красиві і ароматні битки з печінки і поливаємо журавлинним соусом з ягодами. Прикрашаємо зеленню і можна подавати на стіл. Це дивовижна на смак і незвичайна страва точно вам сподобається.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Курка з картоплею в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Курка з картоплею в духовці 90 6 3 з 5 - детальніше -
Зрази картопляні - покроковий рецепт, фото 1 Зрази картопляні 80 5 3 з 5 - детальніше -
Гаспачо без огірків - покроковий рецепт, фото 1 Гаспачо без огірків 40 5 3 з 5 - детальніше -
Гуакамоле класичний рецепт - покроковий рецепт, фото 1 Гуакамоле класичний рецепт 55 1 3 з 5 - детальніше -