Укр
Рус
Биточки Другі страви Російська кухня

Биточки з манки

( 4.8500 4 520 20 оцінок)
1778 - переглядів
45 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Биточки з манки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: День народження, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Цей рецепт стане справжньою знахідкою для тих, хто бажає урізноманітнити меню смачною і корисною стравою. Одним з відмінних варіантів пропонуємо вам використовувати манну крупу. Ні для кого не секрет, що манка, часто використовувана в кулінарії, дуже корисний продукт. Найчастіше з неї готують кашу, але ця страва швидко набридає, а хочеться мати в арсеналі хорошу альтернативу. І такий варіант є - це ніжні биточки з манки. Рецепт простий і по самому процесу приготування, і по набору продуктів.

Інгредієнти

  • Манна крупа 300 г.
  • Молоко 500 мл.
  • Сіль за смаком
  • Вершкове масло 80 г.
  • Пармезан 300 г.
  • Яйце 2 шт.
  • Кайенский перець 1/2 ч.л
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Ну що ж, мабуть почнемо. Наливаємо в сотейник молоко. Воно повинно бути обов'язково свіжим, щоб не згорнулося при кип'ятінні. Додамо трохи солі в молоко, помішаємо і доведемо до кипіння.

Крок - 1
02

Тепер додаємо манку. Для того, щоб не утворювалися грудочки, манку потрібно насипати поступово, потроху, при цьому слід постійно помішувати молоко.

Крок - 2
03

Навіть після того, як всю манку ми введемо в молоко, потрібно не припиняти перемішувати кашу, щоб вона вийшла гарної консистенції. Таким чином готуємо її близько 4 хвилин, після чого додаємо трохи вершкового масла і продовжуємо варити, помішуючи, ще кілька хвилин.

Крок - 3
04

У нас повинна вийти густа манна каша, після чого знімаємо сотейник з вогню. Тепер додаємо ще вершкове масло, розбиваємо два курячих яйця, а також натираємо 250 г сиру пармезан.

Крок - 4
05

Всі ці компоненти дуже ретельно перемішуємо між собою, поки не розтопиться масло і не утвориться однорідна маса, досить густа і в'язка по консистенції, але з м'якою текстурою, яку ми отримаємо, якщо добре вимісимо цю суміш.

Крок - 5
06

Залишимо її трохи охолонути, а потім застеляємо деко харчовою плівкою і викладаємо на нього нашу манну масу. Рівномірно розрівнюємо її за допомогою лопатки по всій поверхні дека, у нас вийде корж приблизною товщини в півтора сантиметра.

Крок - 6
07

Тепер накриваємо його зверху харчовою плівкою і відправляємо в холодильник хвилин на сорок, щоб тісто дозріло. За цей час товщина коржа помітно збільшиться. Акуратно перевертаємо лист на стіл, щоб дістати манний корж.

Крок - 7
08

Далі візьмемо якусь круглу форму: можна використовувати спеціальну формочку, але якщо такої немає, підійде склянка або чашка. Цією формочкою видавлюємо однаковий коржі, це і будуть наші биточки.

Крок - 8
09

Намагаємося оптимально використовувати манний корж, щоб вийшло якомога більше битків. Залишки знову з'єднуємо разом, розгортаємо такої ж товщини корж і знову видавлюємо биточки. Так повторюємо, поки не використаємо все тісто.

Крок - 9
10

Тепер візьмемо форму для випікання, рекомендуємо взяти круглу, так наша страва вийде дуже гарною. Форму змащуємо вершковим маслом, а потім викладаємо по колу наші биточки, трохи внахлест один на одного, щоб виходив наче квітка.

Крок - 10
11

Зверху манні кружечки змащуємо розтопленим вершковим маслом, посипаємо перцем кайенским і знову натираємо сир пармезан.

Крок - 11
12

Після цих приготувань відправляємо форму з биточками в розігріту духовку на 25-30 хвилин, і по закінченню цього часу дістаємо звідти неймовірно красиві, яскраві биточки з манки золотистого кольору і з неймовірним ароматом.

Крок - 12
13

Запечені в духовці, вони виходять з апетитною хрусткою скоринкою зовні, але за рахунок сиру дуже м'які і соковиті всередині. Відмінно поєднуються з м'ясними стравами, наприклад тефтелі, а також зі свіжою руколою або іншою зеленню, яка буде вам до смаку.

Крок - 13

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Белое вино - покроковий рецепт, фото 1 Белое вино 30 1 2 з 5 - детальніше -
Рубленая котлета - покроковий рецепт, фото 1 Рубленая котлета 35 5 2 з 5 - детальніше -
Ростбиф из говядины - покроковий рецепт, фото 1 Ростбиф из говядины 80 5 3 з 5 - детальніше -