Укр
Рус
thermomix thermomix
Биточки Другі страви Російська кухня

Биточки з курячого філе

35 хвилинпорцій - 2складність - 3 з 5
Биточки з курячого філе - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: День народження, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Якщо ви хочете порадувати себе і своїх домочадців смачною і швидкою м'ясною стравою, то рекомендуємо вам зупинити свій вибір на такій страві, як биточки з курячого філе. Курятина - відмінний варіант для швидкого приготування, її смак завжди ніжний, а завдяки тому, що це по суті дієтичне м'ясо, ці биточки підійдуть усім членам сім'ї. Варіантів курячих битків дуже багато, так само як і різних поєднань продуктів, складників цієї страви.

Інгредієнти

  • Часник сушений 1 ч.л
  • Паприка 1 ч.л
  • Перець чорний мелений 1 ч.л
  • Сіль 1 ч.л
  • Панірувальні сухарі 150 г.
  • Яйце 2 шт.
  • Молоко 300 мл.
  • Куряче філе 500 г.
  • Масло рослинне 250 мл.
  • Лимон 1 шт.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Щоб приготувати биточки з курячого філе, вам потрібно мінімум часу і зусиль, оскільки це одна з найбільш зручних м'ясних страв. Насамперед давайте підготуємо паніровку, в якій будемо обсмажувати курятину. Для цього на деко або яку-небудь іншу ємність, але бажано широку, висипаємо часниковий порошок, мелену паприку, сіль і перець, а потім додаємо панірувальні сухарі. Тепер ретельно перемішаємо ці інгредієнти, щоб вийшла однорідна суміш спецій.

    Крок - 1
  2. 02

    Після цього займемося курятиною. Куряче філе, а саме грудка, яку ми використовуємо в цьому рецепті - дуже якісний продукт, в якому є мінімум жиру і всяких прошарків, тому биточки виходять ніжними. Але курятина за рахунок цієї м'якості часто втрачає свою форму при відбиванні. Для того, щоб м'ясо не розлізлось, нарізані шматочки накриваємо харчовою плівкою, і тільки потім відбиваємо кухонним молотком.

    Крок - 2
  3. 03

    Тепер приготуємо певний кляр. Для цього теж в широкій посудині збиваємо яйця за допомогою вінчика, а потім наливаємо молоко і продовжуємо збивати до однорідної маси.

    Крок - 3
  4. 04

    Ну а зараз приступаємо до головного етапу. Спочатку ставимо на вогонь сковорідку і наливаємо рослинне масло. Масла повинно бути багато, щоб шматочок курятини буквально плавав у ньому.

    Крок - 4
  5. 05

    Поки масло розігрівається, беремо биток, вимочуємо його в клярі, а потім опускаємо в паніровку, в якій добре обвалюємо шматочок, щоб він з усіх боків вийшов запанірований.

    Крок - 5
  6. 06

    Тепер занурюємо курятину в олію, в якій обсмажуємо з кожного боку приблизно 1,5-2 хвилини, а потім дістаємо биток і викладаємо його на паперові рушники, щоб позбутися зайвого жиру. Таким чином готуємо інші шматочки курятини.

    Крок - 6
  7. 07

    Готові битки красиво викладаємо на тарілці, прикрасивши частками лимона і свіжою зеленню. Якщо перед вживанням биток скропити лимонним соком, він здобуде ще більш насичений і оригінальний смак. Готуйте биточки з курячого філе на своїй кухні і переконайтеся, що неймовірно смачні страви можна з легкістю приготувати в домашніх умовах

    Крок - 7

Оцінити рецепт