Укр
Рус
thermomixthermomix
thermomix
thermomix

Биточки з курячого філе

35 хвилинпорцій - 2складність - 3 з 5
Биточки з курячого філе - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: День народження, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Якщо ви хочете порадувати себе і своїх домочадців смачною і швидкою м'ясною стравою, то рекомендуємо вам зупинити свій вибір на такій страві, як биточки з курячого філе. Курятина - відмінний варіант для швидкого приготування, її смак завжди ніжний, а завдяки тому, що це по суті дієтичне м'ясо, ці биточки підійдуть усім членам сім'ї. Варіантів курячих битків дуже багато, так само як і різних поєднань продуктів, складників цієї страви.

Інгредієнти

Часник сушений1 ч.л
Паприка1 ч.л
Перець чорний мелений1 ч.л
Сіль1 ч.л
Панірувальні сухарі150 г.
Яйце2 шт.
Молоко300 мл.
Куряче філе500 г.
Масло рослинне250 мл.
Лимон1 шт.

Покроковий рецепт з фото

01

Щоб приготувати биточки з курячого філе, вам потрібно мінімум часу і зусиль, оскільки це одна з найбільш зручних м'ясних страв. Насамперед давайте підготуємо паніровку, в якій будемо обсмажувати курятину. Для цього на деко або яку-небудь іншу ємність, але бажано широку, висипаємо часниковий порошок, мелену паприку, сіль і перець, а потім додаємо панірувальні сухарі. Тепер ретельно перемішаємо ці інгредієнти, щоб вийшла однорідна суміш спецій.

Крок - 1
02

Після цього займемося курятиною. Куряче філе, а саме грудка, яку ми використовуємо в цьому рецепті - дуже якісний продукт, в якому є мінімум жиру і всяких прошарків, тому биточки виходять ніжними. Але курятина за рахунок цієї м'якості часто втрачає свою форму при відбиванні. Для того, щоб м'ясо не розлізлось, нарізані шматочки накриваємо харчовою плівкою, і тільки потім відбиваємо кухонним молотком.

Крок - 2
03

Тепер приготуємо певний кляр. Для цього теж в широкій посудині збиваємо яйця за допомогою вінчика, а потім наливаємо молоко і продовжуємо збивати до однорідної маси.

Крок - 3
04

Ну а зараз приступаємо до головного етапу. Спочатку ставимо на вогонь сковорідку і наливаємо рослинне масло. Масла повинно бути багато, щоб шматочок курятини буквально плавав у ньому.

Крок - 4
05

Поки масло розігрівається, беремо биток, вимочуємо його в клярі, а потім опускаємо в паніровку, в якій добре обвалюємо шматочок, щоб він з усіх боків вийшов запанірований.

Крок - 5
06

Тепер занурюємо курятину в олію, в якій обсмажуємо з кожного боку приблизно 1,5-2 хвилини, а потім дістаємо биток і викладаємо його на паперові рушники, щоб позбутися зайвого жиру. Таким чином готуємо інші шматочки курятини.

Крок - 6
07

Готові битки красиво викладаємо на тарілці, прикрасивши частками лимона і свіжою зеленню. Якщо перед вживанням биток скропити лимонним соком, він здобуде ще більш насичений і оригінальний смак. Готуйте биточки з курячого філе на своїй кухні і переконайтеся, що неймовірно смачні страви можна з легкістю приготувати в домашніх умовах

Крок - 7

Оцінити рецепт