Укр
Рус
thermomixthermomix
thermomix
thermomix

Биточки з курячого фаршу

40 хвилинпорцій - 2складність - 3 з 5
Биточки з курячого фаршу - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: День народження, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Що може бути прекрасніше, ніж покуштувати на обід або вечерю смачне м'ясо? Особливо якщо це м'ясо - ніжна курятина. Ми приготували для вас рецепт биточків з курячого фаршу, які підкорять вас і всю вашу сім'ю неймовірним смаком. Ця страва має коріння з французької кухні, яка славиться своїми вишуканими способами приготування і поєднаннями смаків. Биточки з фаршу - це щось середнє між відбивними і котлетами, але в той же час відрізняються на смак від обох цих страв.

Інгредієнти

Масло рослинне 1/2 скл.
Часник3 зуб.
Цибуля1 шт.
Гірчиця1 ч.л
Перець червоний чілі 1/2 ч.л
Куркума1 щіп.
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Фарш курячий500 г.
Коріандр1 пуч.
Картопля2 шт.
Панірувальні сухарі4 ст.л
Яйце3 шт.

Покроковий рецепт з фото

01

Биточки готуються просто і швидко, але як у будь-якого простої страви, у них є теж пару секретів, як зробити їх дійсно добре. Насамперед ставимо відваритися картоплю. Для цього ставимо на вогонь сотейник з водою і кладемо туди нечищену, але вимиту картоплю.

Крок - 1
02

Після того, як вода закипить, трохи зменшуємо вогонь і продовжуємо варити близько 20 хвилин. Цього часу для готовності картоплі має вистачити.

Крок - 2
03

Тим часом займемося іншими приготуваннями. Отже, спершу очистимо від лушпиння часник і цибулю, помиємо їх, а потім подрібнимо: цибулю нарізаємо дрібними шматочками, часник пропускаємо через чеснокодавку.

Крок - 3
04

Після цього ставимо на вогонь сковорідку з рослинною олією, і коли вона розігріється, викладаємо подрібнений часник. Трохи пасеруємо, після чого кидаємо на сковороду цибулю.

Крок - 4
05

Періодично помішуючи вміст, обсмажуємо до золотистого кольору. На це піде близько 5-7 хвилин на невеликому вогні.

Крок - 5
06

Потім кидаємо ложку гірчиці або часникової пасти, перемішуємо і залишаємо на хвилинку, після чого додаємо спеції: сіль, перець, чилі і куркуму.

Крок - 6
07

Знову все перемішуємо, а потім викладаємо на сковорідку курячий фарш. Гарненько розмішуємо фарш, щоб він не обсмажувався одним великим шматком. Продовжуємо готувати кілька хвилин, поки вміст сковорідки не набуде коричневого кольору.

Крок - 7
08

Після цього додамо подрібнений зелений коріандр, знову все перемішуємо, залишимо на хвилинку, а потім знімемо сковорідку з вогню.

Крок - 8
09

Після того, як фарш трохи охолоне, перекладаємо його в окрему ємність.

Крок - 9
10

За цей час повинна зваритися картопля, ми її охолоджуємо, знімаємо шкірку, а потім натираємо на крупній тертці і додаємо до фаршу.

Крок - 10
11

Сюди ж кидаємо панірувальні сухарі і ретельно вимішуємо, щоб отримати однорідну в'язку масу, з якої будемо формувати биточки.

Крок - 11
12

Але перед тим, як зайнятися цією справою, в окремій ємності збиваємо яйця з сіллю, а також насипаємо в окрему миску паніровку.

Крок - 12
13

Тепер робимо з фаршу якісь котлетки, трохи приплюснуті. Фаршу набираємо приблизно як на звичайну котлету.

Крок - 13
14

Тепер опускаємо її в яйце, а потім з усіх боків обвалюємо в сухариках.

Крок - 14
15

Робимо заготовки з усієї кількості фаршу, а потім розігріваємо сковорідку з рослинним маслом і обсмажуємо наші биточки до золотистої скоринки. Приблизно по 2 хвилини з кожного боку на середньому вогні.

Крок - 15
16

Готові вироби викладаємо на тарілку, поливаємо будь-яким соусом на ваш смак, наприклад просто кетчупом. Можна прикрасити свіжим коріандром або будь-якою іншою зеленню. Смачні, ароматні биточки з курячого фаршу готові.

Крок - 16

Оцінити рецепт