Укр
Рус
thermomix thermomix
Биточки Другі страви Російська кухня

Биточки з курячого фаршу

40 хвилинпорцій - 2складність - 3 з 5
Биточки з курячого фаршу - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: День народження, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Що може бути прекрасніше, ніж покуштувати на обід або вечерю смачне м'ясо? Особливо якщо це м'ясо - ніжна курятина. Ми приготували для вас рецепт биточків з курячого фаршу, які підкорять вас і всю вашу сім'ю неймовірним смаком. Ця страва має коріння з французької кухні, яка славиться своїми вишуканими способами приготування і поєднаннями смаків. Биточки з фаршу - це щось середнє між відбивними і котлетами, але в той же час відрізняються на смак від обох цих страв.

Інгредієнти

  • Яйце 3 шт.
  • Панірувальні сухарі 4 ст.л
  • Картопля 2 шт.
  • Коріандр 50 г.
  • Фарш курячий 500 г.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Куркума 1 щіп.
  • Перець червоний чілі 1/2 ч.л
  • Гірчиця 1 ч.л
  • Цибуля 1 шт.
  • Часник 3 зуб.
  • Масло рослинне 1/2 скл.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Биточки готуються просто і швидко, але як у будь-якого простої страви, у них є теж пару секретів, як зробити їх дійсно добре. Насамперед ставимо відваритися картоплю. Для цього ставимо на вогонь сотейник з водою і кладемо туди нечищену, але вимиту картоплю.

    Крок - 1
  2. 02

    Після того, як вода закипить, трохи зменшуємо вогонь і продовжуємо варити близько 20 хвилин. Цього часу для готовності картоплі має вистачити.

    Крок - 2
  3. 03

    Тим часом займемося іншими приготуваннями. Отже, спершу очистимо від лушпиння часник і цибулю, помиємо їх, а потім подрібнимо: цибулю нарізаємо дрібними шматочками, часник пропускаємо через чеснокодавку.

    Крок - 3
  4. 04

    Після цього ставимо на вогонь сковорідку з рослинною олією, і коли вона розігріється, викладаємо подрібнений часник. Трохи пасеруємо, після чого кидаємо на сковороду цибулю.

    Крок - 4
  5. 05

    Періодично помішуючи вміст, обсмажуємо до золотистого кольору. На це піде близько 5-7 хвилин на невеликому вогні.

    Крок - 5
  6. 06

    Потім кидаємо ложку гірчиці або часникової пасти, перемішуємо і залишаємо на хвилинку, після чого додаємо спеції: сіль, перець, чилі і куркуму.

    Крок - 6
  7. 07

    Знову все перемішуємо, а потім викладаємо на сковорідку курячий фарш. Гарненько розмішуємо фарш, щоб він не обсмажувався одним великим шматком. Продовжуємо готувати кілька хвилин, поки вміст сковорідки не набуде коричневого кольору.

    Крок - 7
  8. 08

    Після цього додамо подрібнений зелений коріандр, знову все перемішуємо, залишимо на хвилинку, а потім знімемо сковорідку з вогню.

    Крок - 8
  9. 09

    Після того, як фарш трохи охолоне, перекладаємо його в окрему ємність.

    Крок - 9
  10. 10

    За цей час повинна зваритися картопля, ми її охолоджуємо, знімаємо шкірку, а потім натираємо на крупній тертці і додаємо до фаршу.

    Крок - 10
  11. 11

    Сюди ж кидаємо панірувальні сухарі і ретельно вимішуємо, щоб отримати однорідну в'язку масу, з якої будемо формувати биточки.

    Крок - 11
  12. 12

    Але перед тим, як зайнятися цією справою, в окремій ємності збиваємо яйця з сіллю, а також насипаємо в окрему миску паніровку.

    Крок - 12
  13. 13

    Тепер робимо з фаршу якісь котлетки, трохи приплюснуті. Фаршу набираємо приблизно як на звичайну котлету.

    Крок - 13
  14. 14

    Тепер опускаємо її в яйце, а потім з усіх боків обвалюємо в сухариках.

    Крок - 14
  15. 15

    Робимо заготовки з усієї кількості фаршу, а потім розігріваємо сковорідку з рослинним маслом і обсмажуємо наші биточки до золотистої скоринки. Приблизно по 2 хвилини з кожного боку на середньому вогні.

    Крок - 15
  16. 16

    Готові вироби викладаємо на тарілку, поливаємо будь-яким соусом на ваш смак, наприклад просто кетчупом. Можна прикрасити свіжим коріандром або будь-якою іншою зеленню. Смачні, ароматні биточки з курячого фаршу готові.

    Крок - 16

Оцінити рецепт