Що може бути прекрасніше, ніж покуштувати на обід або вечерю смачне м'ясо? Особливо якщо це м'ясо - ніжна курятина. Ми приготували для вас рецепт биточків з курячого фаршу, які підкорять вас і всю вашу сім'ю неймовірним смаком. Ця страва має коріння з французької кухні, яка славиться своїми вишуканими способами приготування і поєднаннями смаків. Биточки з фаршу - це щось середнє між відбивними і котлетами, але в той же час відрізняються на смак від обох цих страв.
Биточки готуються просто і швидко, але як у будь-якого простої страви, у них є теж пару секретів, як зробити їх дійсно добре. Насамперед ставимо відваритися картоплю. Для цього ставимо на вогонь сотейник з водою і кладемо туди нечищену, але вимиту картоплю.
Після того, як вода закипить, трохи зменшуємо вогонь і продовжуємо варити близько 20 хвилин. Цього часу для готовності картоплі має вистачити.
Тим часом займемося іншими приготуваннями. Отже, спершу очистимо від лушпиння часник і цибулю, помиємо їх, а потім подрібнимо: цибулю нарізаємо дрібними шматочками, часник пропускаємо через чеснокодавку.
Після цього ставимо на вогонь сковорідку з рослинною олією, і коли вона розігріється, викладаємо подрібнений часник. Трохи пасеруємо, після чого кидаємо на сковороду цибулю.
Періодично помішуючи вміст, обсмажуємо до золотистого кольору. На це піде близько 5-7 хвилин на невеликому вогні.
Потім кидаємо ложку гірчиці або часникової пасти, перемішуємо і залишаємо на хвилинку, після чого додаємо спеції: сіль, перець, чилі і куркуму.
Знову все перемішуємо, а потім викладаємо на сковорідку курячий фарш. Гарненько розмішуємо фарш, щоб він не обсмажувався одним великим шматком. Продовжуємо готувати кілька хвилин, поки вміст сковорідки не набуде коричневого кольору.
Після цього додамо подрібнений зелений коріандр, знову все перемішуємо, залишимо на хвилинку, а потім знімемо сковорідку з вогню.
Після того, як фарш трохи охолоне, перекладаємо його в окрему ємність.
За цей час повинна зваритися картопля, ми її охолоджуємо, знімаємо шкірку, а потім натираємо на крупній тертці і додаємо до фаршу.
Сюди ж кидаємо панірувальні сухарі і ретельно вимішуємо, щоб отримати однорідну в'язку масу, з якої будемо формувати биточки.
Але перед тим, як зайнятися цією справою, в окремій ємності збиваємо яйця з сіллю, а також насипаємо в окрему миску паніровку.
Тепер робимо з фаршу якісь котлетки, трохи приплюснуті. Фаршу набираємо приблизно як на звичайну котлету.
Тепер опускаємо її в яйце, а потім з усіх боків обвалюємо в сухариках.
Робимо заготовки з усієї кількості фаршу, а потім розігріваємо сковорідку з рослинним маслом і обсмажуємо наші биточки до золотистої скоринки. Приблизно по 2 хвилини з кожного боку на середньому вогні.
Готові вироби викладаємо на тарілку, поливаємо будь-яким соусом на ваш смак, наприклад просто кетчупом. Можна прикрасити свіжим коріандром або будь-якою іншою зеленню. Смачні, ароматні биточки з курячого фаршу готові.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти