Пропонуємо прекрасний рецепт биточків. Найсмачніші, як правило, битки зі свинини, але якщо скористаєтеся пташиним м'ясом, вийде напевно непогано. Биточки з індички вважаються дієтичнішими від свинячих, і на порядок ніжнішими, ніж битки з яловичини. Але приготування практично нічим не відрізняється. Основне, вибрати свіже м'ясо. Тоді страва буде обов'язково приготована правильно. Найоптимальнішим гарніром до індички вважається картопля пюре, а в якості овочевої складової до битків подають овочі або листя салату.
Отже, приступимо до приготування наших биточків. Щоб м'ясо було соковитіше і ніжніше, додамо до нього цукіні. Для початку, візьмемо молоді цукіні, і натираємо їх на крупну тертку.
Руками віджимаємо непотрібний нам сік, а м'якоть викладаємо в миску. До віджатих цукіні додаємо заздалегідь перекручене на м'ясорубці філе індички, можна також використовувати вже готовий придбаний фарш.
Щоб надати особливого шарму та пікантності нашим биточки, до фаршу додаємо тертий на дрібну тертку сир гран падано. Якщо у вас немає такої можливості, не турбуйтеся, можна з легкістю замінити його пармезаном він схожий за смаком.
До фаршу додаємо куряче яйце і попередньо вимиту і обсушену, а потім дрібно нарізану зелень петрушки.
Беремо лимон і акуратно дрібної теркою знімаємо з нього цедру. Додаємо до нашого фаршу. Туди ж додаємо сіль і мелений чорний перець, якщо ви любите спеції можете додати свої улюблені за смаком.
Доливаємо до фаршу біле сухе вино і ретельно вимішуємо суміш руками. Туди ж насипаємо панірувальні сухарі з білого хліба.
Все ще раз добре вимішуємо, щоб всі інгредієнти просочилися, і формуємо кульки середніх розмірів. Руки попередньо краще змочити водою, щоб фарш не прилипав.
Наші м'ясні кульки умочуємо в паніровці з решти мелених сухарів і приплюскуємо з двох сторін, формуючи битки.
Викладаємо підготовлені битки на деко, попередньо вимощений пергаментним папером, і поливаємо зверху оливковою олією. У попередньо розігріту до 180 градусів духовку ставимо наші биточки і випікаємо десь 25- 30 хвилин.
Вуа-ля, наша страва готова! Викладаємо готові биточки з індички на тарілку і прикрашаємо гарніром з міксу салатів з консервованою кукурудзою. Смачного! Ця страва прикрасить ваш день і нею можна здивувати навіть гостей.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти